En büyük bilgi teknolojisi şirketleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede dünyanın gelirlerine göre bilgi teknolojisi şirketler bulunmaktadır.[1] Listede temel faaliyetleri bilgisayar donanımı, yazılım, elektronik, yarı iletken, e-ticaret, bilgisayar hizmetleri, internet ve telekomünikasyon ekipmanları üreten bilgi teknolojisi sanayi ile ilişkili olan şirketler bulunmaktadır. Not: Bu liste yıllık geliri 50 milyar Amerikan doları aşan şirketler ile sınırlıdır.

Açıklama değiştir

Sütun Açıklama
Oran Şirketin gelirine göre sıralama
Şirket Şirketin adı
Endüstri Şirketin başlıca sektörü
Geliri Son mali yıl içerisindeki milyar ABD doları olarak gelir miktarı
MY Şirketin mali yılı
Çalışanlar Şirketin çalışan sayısı
Piyasa değeri 30 Mart 2012 tarihinde ABD'de milyar dolar olarak değeri.[2]
Merkez Şirketin genel merkezi
Ref. Referans(lar)

Liste değiştir

(Tüm parasal değerler milyar dolar cinsindendir)

Oran Şirket Endüstri Geliri MY Çalışanlar Piyasa değeri Merkez Ref
1   Samsung Electronics Elektronik $212.68 2013 270,000 $163.41 Seul, Güney Kore [3]
2   Apple Inc Elektronik $170.91 2013 80,300 $453.03 Cupertino, CA, ABD [4]
3   Foxconn Elektronik $132.07 2012 1,290,000 $32.15 New Taipei, Tayvan [5]
4   HP Donanım $112.3 2013 317,500 $60.84 Palo Alto, CA, ABD [6]
5   IBM Bilgisayar hizmetleri $99.75 2013 433,362 $187.95 Armonk, NY, ABD [7]
6   Hitachi Elektronik $87.51 2013 326,240 $28.46 Tokyo, Japan [8]
7   Microsoft Yazılım $77.84 2013 99,000 $340.25 Redmond, WA, ABD [9]
8   Amazon.com İnternet $74.45 2013 117,300 $160.49 Seattle, WA, ABD [10]
9   Sony Elektronik $72.34 2013 146,300 $17.6 Tokyo, Japan [11]
10   Panasonic Elektronik $70.83 2013 327,512 $22.7 Osaka, Japan [12]
11   Google İnternet $59.82 2013 53,546 $380.64 Mountain View, CA, ABD [13]
12   Dell Donanım $56.94 2013 108,800 $22.97 Austin, TX, ABD [14]
13   Toshiba Elektronik $56.20 2013 206,087 $17.67 Tokyo, Japonya [15]
14   LG Electronics Elektronik $54.75 2013 38,718 $17.67 Seul, Güney Kore [16]
15   Intel Yarı iletken $52.70 2013 104,700 $119.1 Santa Clara, CA, ABD [17]

Ayrıca bakınız değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Top 50 Global Technology Companies". Datamonitor. 3 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2013. 
  2. ^ "FT Global 500 2012" (PDF). Financial Times. 5 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  3. ^ "Samsung Electronics Announces Fourth Quarter & FY 2013 Results". 12 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  4. ^ "2013 Apple Form 10-K (page 25)". Apple. 28 Ekim 2013. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  5. ^ "Foxconn Annual Review 2012". Fortune. 1 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  6. ^ "Hewlett-Packard Fourth Quarter and Fiscal 2013 Results". HP. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  7. ^ "Financial Statements for International Business Machines Corp". Google. 30 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  8. ^ "Hitachi Financial Statements". Hitachi. 17 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  9. ^ "Financial Statements for Microsoft". Google. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  10. ^ "Amazon Financial Statements". Amazon. 26 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  11. ^ "Sony Financial Statements" (PDF). Sony. 31 Aralık 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  12. ^ "Financial Statements For Panasonic Corp". BusinessWeek. 1 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  13. ^ "2013 Quarterly Earnings". Google. 3 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  14. ^ "Dell Financial Statements". Dell. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2013. 
  15. ^ "Toshiba Financial Statements". Fujitsu. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 
  16. ^ "LG Electronics Financial Statements". LG Electronics. 
  17. ^ "Intel Financial Statements". Intel. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014. 

Dış bağlantılar değiştir