Elif İnci

Türk aktris

Elif İnci (d. 20 Ağustos 1973, İstanbul), Türk oyuncu. 1994 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde Zıkkımın Kökü filmindeki Raziye rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Elif İnci
Doğum 20 Ağustos 1973 (1973-08-20) (46 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Sinema ve dizi oyuncusu

Annesi Perihan Doygun, babası Bilal İnci, ağabeyi ise Murat İnci'dir. Tümay Özokur Film Reklam kast ajansındadır. Ayrıca Elif İnci, Kemal İnci'nin yeğenidir.

1977 yılında çekilen "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminde, bir erkek çocuğu olan "Samet" karakterini oynamıştır.

FilmografisiDüzenle

  1. Kara Para Aşk (TV Dizisi) 2014-2015 Melike Demir
  2. Sakarya Fırat (TV Dizisi) 2010 Leyla Tahtakılıç
  3. Dudaktan Kalbe 2007-8 İnci
  4. Kardelen (TV dizisi) 2008 Hande
  5. Yeşeren Düşler 2006 Fatma
  6. Mavi Kuş (TV filmi) 2006
  7. Vizontele Tuuba 2003 Fazilet
  8. Sırlar Dünyası 2002
  9. Her Şey Aşk İçin (TV dizisi) 2002
  10. Deli Yürek 1998-2002 Gülçin
  11. Kır Çiçekleri (TV filmi) 1997
  12. Gelincik Tarlası 1993
  13. Zıkkımın Kökü 1992 Raziye
  14. Selvi Boylum, Al Yazmalım 1977 Samet (Asya'nın oğlu)[1]

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle