Kemal İnci

Kemal İnci (d. 15 Mayıs 1933, Adana - ö. 30 Eylül 2018, İzmir), Türk dizi ve sinema oyuncusu, yönetmen, senarist ve yapımcı.

Kemal İnci
Doğum 15 Mayıs 1933(1933-05-15)
Adana, Türkiye
Ölüm 30 Eylül 2018 (85 yaşında)
İzmir, Türkiye
Meslek sinema oyuncusu, yönetmen, senarist, yapımcı
Etkin yıllar 1960-2018

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Kemal İnci, ortaokuldan mezun olduktan sonra çadır ve gezici tiyatrolarda başlayan sanat ve iş yaşamına, sinemada set işçiliğiyle devam etti. Alışılagelenin tersine, yönetmenlikten oyunculuğa geçti. Dış kaynaklı yapımlarda da rol alan sanatçı, yönetmenlik ve oyunculukla sınırlı kalmayıp, senaristlik ve yapımcılık işleri de yaptı. Ayrıca Kemal İnci, 16 Haziran 2015'te FOX TV'de yayınlanan evlendirme programı Esra Erol'la İzdivaç'a katılmıştır.[1] Kemal İnci, yeşilçam oyuncularından Bilal İnci'nin ağabeyidir.

ÖlümüDüzenle

İnci, 30 Eylül 2018'de İzmir'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldü.[2]

FilmografiDüzenle

YönetmenDüzenle

  • Günah Kızları - 1964
  • Güzeller Kumsalı - 1964
  • Aman Dünya Ne Dar İmiş - 1965
  • Başlık - 1965
  • Beleş Osman - 1965
  • Bitmeyen Kavga - 1965
  • İki Karpuz Bir Koltuğa Sığmaz - 1965
  • Silaha Yeminliydim - 1965
  • Cesur Kardeşler - 1966
  • Ah Bu Kadınlar - 1967

YapımcıDüzenle

SenaristDüzenle

  • Aman Dünya Ne Dar İmiş - 1965
  • Bitmeyen Kavga - 1965

Yönetmen yardımcısıDüzenle

OyuncuDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Kemal İnci evlilik programında Esra Erol'un konuğu oldu". 19 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2015. 
  2. ^ "Yeşilçam'ın Ünlü Oyuncuyu Kemal İnci Hayatını Kaybetti". Hürriyet. 30 Eylül 2018. 30 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle