Eileen Atkins

Dame Eileen June Atkins, DBE (d. 16 Haziran 1934), İngiliz oyuncu ve senaristtir. 1953'ten bu yana tiyatro, film ve televizyonda yapımlarında rol almaktadır.

Eileen Atkins
DBE
Doğum Eileen June Atkins
16 Haziran 1934 (1934-06-16) (86 yaşında)
Londra, İngiltere
Eğitim
  • Latymer's Dilbilgisi Okulu (1945–50)
  • Guildhall Müzik ve Oyunculuk Okulu (1950–53)
Etkin yıllar 1953–günümüz

BAFTA Ödülü gibi birçok ödül için aday gösterilmiştir. 1990 ve 2001 yıllarında kendisine iki defa takdim edilen İngiliz İmparatorluğu Onur Ödülü ve Nişanı sahibidir.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Wolf (1994)
  • Hämnarna (1998)
  • Gosford Park (2001)
  • Åter till Cold Mountain (2003)
  • Allt en tjej vill ha (2003)
  • The Queen of Sheba's Pearls (2004)
  • Vanity Fair (2004)
  • Robin Hood (2010)
  • The Crown (2016)

Dış bağlantılarDüzenle

  Wikimedia Commons'ta Eileen Atkins ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.