Ece Çeşmioğlu

Türk oyuncu ve manken

Ece Çeşmioğlu Ölmez (d. 26 Kasım 1990), Türk oyuncudur.

Ece Çeşmioğlu Ölmez
Doğum 26 Kasım 1990 (1990-11-26) (31 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye Türk
Eğitim Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Devlet Konservatuvarı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2002-günümüz
Evlilik
Taner Ölmez (e. 2021)
Çocuk(lar) 1

BiyografiDüzenle

Ece Çeşmioğlu, 26 Kasım 1990'da İstanbul'da dünyaya geldi. Oyunculuk hayatına 2002 yılında Çocuklar Duymasın dizisiyle adım attı. Sonrasında çeşitli dizilerde rol alsa da asıl olarak İki Aile dizisindeki Ceren rolüyle tanındı.[1] Dizi dışında çocuk yaşta birçok reklamda oynadı. 2010 yılında Ev filmiyle sinemaya adım attı. 2011 yılında yayın hayatına başlayan Firar dizisindeki Bahar karakteri ile televizyondaki ilk başrolünü oynadı. 2015 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 2018'de sahnelenmeye başlayan Dogville isimli tiyatro oyunuyla ödüle layık görüldü. Güzel oyuncu, 28 Haziran 2021 tarihinde hayatını kendisi gibi oyuncu olan Taner Ölmez ile birleştirdi. 24 Mart 2022 tarihinde Ece Çeşmioğlu ve Taner Ölmez çiftinin kızları dünyaya geldi. Çift kızlarına Zeynep ismini verdi.

FilmografiDüzenle

Televizyon Dizileri
Yıl Yapım Karakter Notlar Kanal
2002 Çocuklar Duymasın atv
2004 Çocuğun Var Derdin Var TGRT
2005 El Bebek Gül Bebek
2005 Nehir Kanal D
2005 Gümüş Özge Yardımcı oyuncu
2006-2008 İki Aile Ceren Karaman Yardımcı oyuncu Star TV
2008 Eyvah Halam Asya Yardımcı oyuncu
2011-2012 Firar Bahar Başrol
2012-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki Ayça Yardımcı oyuncu Kanal D
2015 Yaz'ın Öyküsü Yaz Başrol
2016 Kalbim Yangın Yeri Sevda Günsoy Başrol FOX
2016-2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem Atike Sultan Yardımcı oyuncu
2017 Yüz Yüze Zeynep Başrol Show TV
2018 Yuvamdaki Düşman Ceren Başrol
2018-2019 Söz Melisa Yılmaz Yardımcı oyuncu Star TV
2020 Tutunamayanlar İrem Başrol TRT 1
Sinema
Yıl Yapım Karakter Notlar
2010 Ev 06 Setenay Başrol
2011 Başlangıç Başrol, Kısa Film
2015 Kuş Başrol
2020 Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı Alina Başrol
2021 Bembeyaz Sonay Başrol
2022 Mukavemet Ecem Başrol
İnternet
Yıl Yapım Karakter Notlar Tür Platform
2021 Geçen Yaz Aslı Başrol Film Netflix
2022 Yakamoz S-245 Yonca Dizi

TiyatroDüzenle

Yıl Oyun Karakter Notlar Tiyatro
2018 Dogville Grace Başrol Versus Tiyatro

Ödüller ve adaylıklarDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2019 Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödülleri Umut Veren Kadın Oyuncu Dogville Adaylık
3. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Yılın Umut Veren Kadın Oyuncusu Kazandı
44. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Genç Oyuncusu Kazandı
2021 10. Malatya Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Bembeyaz Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Küçük Yıldızlar Büyüdü". sabah. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle