Taner Ölmez

Türk oyuncu

Taner Ölmez (d. 9 Ağustos 1985, Tunceli), Türk oyuncudur.

Taner Ölmez
Doğum 9 Ağustos 1986 (1986-08-09) (35 yaşında)
Tunceli
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı
Meslek Film, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 2009-günümüz
Evlilik
Ece Çeşmioğlu (e. 2021)
Ödüller Afife Jale Tiyatro Ödülü — Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu[1] (2014)
Ayaklı Gazete Ödülleri — Yılın En İyi TV Dizisi Erkek Oyuncusu[2] (2020) Altın Kelebek Ödülleri (2020)

HayatıDüzenle

Taner Ölmez, 9 Ağustos 1986 tarihinde Tunceli'de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğrenci olan Taner Ölmez birçok dizi ve reklam filminde rol almıştır. Genç oyuncu İstanbul’un Altınları dizisindeki performansı ile dikkat çekmiştir. Kapalı Çarşı, Kül ve Ateş ve Tatar Ramazan dizilerinde de rol alan Taner Ölmez’in geniş kitleler tarafından tanınması ise Kayıp Şehir dizisi ile olmuştur. 1,79 m boyunda ve 65 kilo ağırlığında olan Taner Ölmez oyunculuğun yanı sıra Ülker Albeni, Ülker Sunny, Piyale Pigafest, Turkcell, Finish, Lysol reklamlarında da oynamıştır. 2012 yılında, Osman Sınav’ın yönettiği Uzun Hikâye filmiyle sinemaya adım atan oyuncu, 2013-2015 yılları arasında Star TV’de yayınlanan ve dünyaca ünlü The O.C. dizisinin uyarlaması olan ve reyting rekorları kıran Medcezir'de Mert Asım Serez karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda 2014 yılında Katil Joe tiyatro oyununda gösterdiği başarıyla Afife Jale Tiyatro Ödülü'ne layık görülmüştür. 2015 yılında Kırık Kalpler Bankası filminde başrol almıştır. 2016 yılında ise yine Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Genç Osman karakterini canlandırmıştır. 2018 yılında, Müslüm Gürses’in hayatını konu alan Müslüm filminde ''Ahmet Akbaş'' karakterini oynamıştır. 2019-2021 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakterini canlandırmıştır. 2021 yılında hayatını kendisi gibi oyuncu olan Ece Çeşmioğlu ile birleştirmiştir.

Barabar adlı müzik grubunun vokalistidir.[3]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2009 Kül ve Ateş Hayati Yardımcı oyuncu Star TV
2009-2010 Kapalıçarşı Gıyabettin Yardımcı oyuncu atv
2011 İstanbul’un Altınları Mustafa Yardımcı oyuncu atv
2012 Çıplak Gerçek Deniz Yardımcı oyuncu Star TV
2012-2013 Kayıp Şehir Sadık Başrol oyuncusu Kanal D
2013 Tatar Ramazan Çoban Ahmet Konuk oyuncu atv
2013-2015 Medcezir Mert Asım Serez Başrol oyuncusu Star TV
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem II. Osman Yardımcı oyuncu FOX
2017 Yüz Yüze Aleko Başrol oyuncusu Show TV
2019-2021 Mucize Doktor Ali Vefa Başrol oyuncusu FOX
2019 Kadın Konuk oyuncu
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2018 Dudullu Postası Tayfur Başrol oyuncusu BluTV
2019 İçten Sesler Korosu Ayaz Başrol oyuncusu YouTube
2020 Hakan: Muhafız Burak Başrol oyuncusu Netflix
2022 Alef Çınar Başrol oyuncusu BluTV
Sinema
Yıl Yapım Karakter Notlar
2012 Uzun Hikâye Celal Yardımcı oyuncu
2017 Kırık Kalpler Bankası Osman Başrol oyuncusu
2018 Müslüm Ahmet Akbaş Yardımcı oyuncu
2018 Zor Yol Otostopçu Başrol oyuncusu,
(Kısa film)

TiyatroDüzenle

Yıl Oyun Rol Sahne
2010 Çatı
2011 Aut Boza İkincikat
2014 Katil Joe Chris Smith Tiyatro.iN
2017 Semaver ve Kumpanya Ali Semaver Kumpanya

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2014 18. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu Katil Joe Kazandı
2019 7. Elle Style Ödülleri Yılın Yükselen Erkek Oyuncusu Mucize Doktor Kazandı
2020 8. Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri Yılın En İyi TV Dizisi Erkek Oyuncusu Mucize Doktor Kazandı
Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
Premios PRODU (Latin Amerika) Yabancı Dilde En İyi Aktör Kazandı
6. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Kazandı
6. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
7. Türkiye Altın Palmiye Ödülleri Yılın Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
Uluslararası İzmir Film Festivali En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
2021 Sinemaport Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu Mucize Doktor Kazandı
IEEE ODTÜ Sosyal Medya Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Kazandı
3. Kristal Geyik Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Kazandı
9. Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri En İyi TV Erkek Oyuncu Adaylık

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Afife Tiyatro Ödülleri (2014). "Kazananlar / 2014". 3 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2020. 
  2. ^ Ayaklı Gazete (14 Ocak 2020). "Ayaklı Gazete Ödülleri 8. kez sahiplerini buldu". 7 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2020. 
  3. ^ "Serkan Keskin, Taner Ölmez ve müzik grubu; BARABAR". Aydınlık. 

Dış bağlantılarDüzenle