Taner Ölmez

Türk oyuncu

Taner Ölmez (d. 9 Ağustos 1986, Tunceli), Türk oyuncudur.

Taner Ölmez
Doğum 9 Ağustos 1986 (1986-08-09) (35 yaşında)
Tunceli
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı
Meslek Film, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 2009-günümüz
Evlilik
Ece Çeşmioğlu (e. 2021)
Ödüller Afife Jale Tiyatro Ödülü — Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu[1] (2014)
Ayaklı Gazete Ödülleri — Yılın En İyi TV Dizisi Erkek Oyuncusu[2] (2020) Altın Kelebek Ödülleri (2020)

HayatıDüzenle

Taner Ölmez, 9 Ağustos 1986 yılında Tunceli'de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğrenci olan Taner Ölmez birçok dizi ve reklam filminde rol almıştır. Genç oyuncu İstanbul’un Altınları dizisindeki performansı ile dikkat çekmiştir. Kapalı Çarşı, Kül ve Ateş ve Tatar Ramazan dizilerinde de rol alan Taner Ölmez’in geniş kitleler tarafından tanınması ise Kayıp Şehir dizisi ile olmuştur. 1,79 m boyunda ve 65 kilo ağırlığında olan Taner Ölmez oyunculuğun yanı sıra Ülker Albeni, Ülker Sunny, Piyale Pigafest reklamlarında da oynamıştır. 2012 yılında, Osman Sınav’ın yönettiği Uzun Hikâye filmiyle sinemaya adım atan oyuncu, Star TV’de yayınlanan ve dünyaca ünlü The O.C. dizisinin uyarlaması olan ve reyting rekorları kıran Medcezir'de Mert Asım Serez karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda 2014 yılında Katil Joe tiyatro oyununda gösterdiği başarıyla Afife Jale Tiyatro Ödülü'ne layık görülmüştür. 2015 yılında Kırık Kalpler Bankası filminde başrol aldı. 2016 yılında ise yine Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Genç Osman karakterini canlandırmıştır. 2018 yılında, Müslüm Gürses’in hayatını konu alan Müslüm filminde ''Ahmet Akbaş'' karakterini oynadı. 2019 yılından 2021 yılına kadar Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakterini canlandırdı. Oyuncu, 2021 yılında hayatını kendisi gibi oyuncu olan Ece Çeşmioğlu ile birleştirmiştir.

Barabar adlı müzik grubunun vokalistidir.[3]

FilmografiDüzenle

Yıl Dizi Karakter Notlar Kanal
2020 Hakan: Muhafız Burak Başrol Oyuncusu Netflix
2019 Kadın Ali Vefa Konuk Oyuncu FOX
2019-2021 Mucize Doktor Başrol Oyuncusu
2018 Müslüm (Sinema filmi) Ahmet Akbaş Yardımcı Oyuncu
Dudullu Postası Tayfur Başrol Oyuncusu Blu TV
2017 Yüz Yüze Aleko Başrol Oyuncusu Show TV
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem II. Osman Yardımcı Oyuncu FOX
2013-2015 Medcezir Mert Asım Serez Başrol Oyuncusu Star TV
2013 Tatar Ramazan Çoban Ahmet Konuk Oyuncu ATV
2012-2013 Kayıp Şehir Sadık Başrol Oyuncusu Kanal D
2011 İstanbul’un Altınları Mustafa Yardımcı Oyuncu ATV
2009 Kül ve Ateş Cemal Yardımcı Oyuncu Star TV
Kapalıçarşı Gıyabettin Yardımcı Oyuncu ATV

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2014 Afife Jale Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu Katil Joe Kazandı
2020 Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Mucize Doktor Kazandı
8. Ayaklı Gazete Ödülleri Yılın En İyi TV Dizisi Erkek Oyuncusu Kazandı
7. Elle Style Ödülleri Yılın Yükselen Erkek Oyuncusu Kazandı
46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
Latin Amerika Produ Ödülleri En İyi Yabancı Erkek Oyuncu Kazandı
6. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Kazandı
2021 PremiosPRODU Yabancı Dilde En İyi Aktör Mucize Doktor Kazandı
Sinemaport Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu Kazandı
IEEE ODTÜ Sosyal Medya Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Kazandı
Elektrik-Elektronik Mühendisliği ODTÜ Topluluğu En İyi Erkek Oyuncu Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Afife Tiyatro Ödülleri (2014). "Kazananlar / 2014". 3 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2020. 
  2. ^ Ayaklı Gazete (14 Ocak 2020). "Ayaklı Gazete Ödülleri 8. kez sahiplerini buldu". 7 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2020. 
  3. ^ "Serkan Keskin, Taner Ölmez ve müzik grubu; BARABAR". Aydınlık. 

Dış bağlantılarDüzenle