Dilşad Şimşek

Türk aktris

Dilşad Şimşek, (25 Kasım 1980; Norveç) Türk dizi ve sinema oyuncusudur.[1]

Dilşad Şimşek
Doğum 25 Kasım 1980 (1980-11-25) (40 yaşında)
Norveç
Meslek Oyuncu

HakkındaDüzenle

25.Kasım 1980 yılında Norveç'te doğdu. Burada 13 yıl kaldıktan sonra İzmir'de de 14 yıl boyunca yaşadı ve İstanbul'a geldi. “London School of Public Relations” mezunudur. Türkiye'ye geldiği ilk yıllarda reklamcı olarak McCann Erickson'da çalıştı. 1.5 yıl kadar BKM Prot ekibinde bulundu. Daha sonrasında 2 yıl daha devam eden oyunculuk eğitiminin ardından TV'de çalışmaya başladı. 12 Kasım 2011'de BVS Yapım'ın kurucusu ve yönetmeni Bedran Güzel ile evlendi. Bu evlilik 2017'de sonlandı. İki kız kardeşi vardır.

KariyeriDüzenle

İlk olarak "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programında kısa bir dönem yer aldı. Daha sonra ilk TV dizisi olan "Gün Akşam Oldu" Filiz Akın ve Halil Ergül'ün küçük kızı “Türkan” karakterini canlandırdı. Sonraki sezonda “Esir Şehrin Gözyaşları” dizisinde “Komiser Elif” karakteri rolünde yer aldı. 2013-2014 döneminde ise “Esra” karakteri ile “Sana Bir Sır Vereceğim” adlı dizide rol aldı ve bunun yanı sıra birçok reklam filmlerinde de yer aldı.

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2011 Gün Akşam Oldu Türkan Başrol, Kanal: Show TV
2012 Esir Şehrin Gözyaşları Komiser Elif Yan Rol, Kanal: FOX
2013-2014 Sana Bir Sır Vereceğim Esra Yan Rol, Kanal: FOX
2014-2016 Kertenkele Melis Şanlı / Bıçkın Adnan Yan Rol Kanal: Atv[2]
2017 Mutluluk Zamanı Sinema filmi[3]
2018 Öldür Beni Sevgilim Sinema filmi
2019-2021 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Ebru Yan Rol, Atv

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Dilşad Şimşek kimdir?". ATV. atv.com.tr. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2018. 
  2. ^ Güvenç, Melis (24 Aralık 2016). "Sıradan rolleri istemem". Vatan. gazetevatan.com. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2018. 
  3. ^ "Galada gerginlik! Elçin Sangu çok bozuldu..." Milliyet. milliyet.com.tr. 10 Kasım 2017. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2018.