Didem Taslan

Didem Taslan (d. 1 Nisan 1974, Mersin), Türk oyuncu ve manken.

Didem Taslan
Doğum 1 Nisan 1974 (1974-04-01) (47 yaşında)
Mersin, Türkiye

KariyeriDüzenle

Gaye Sökmen ajansının girişimleri sayesinde katılmış olduğu ilk güzellik yarışmasında Miss Blendax 1992 İzmir Fuar Güzeli seçilmiştir. 1994 senesinde ise Türkiye ikinci güzeli olarak seçildi. Gemen sonrasında ise Bahama'da gerçekleştirilen Calender Girl Yarışması içinde Miss April seçildi.

Didem Taslan, ayrıca modellik ev mankenliğin yanında dizi ve sinema filmlerinde de rol almıştır. 2008-2009 senelerinde başrollerinde Necati Şaşmaz'ın yer aldığı Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide iki sezon boyunca Gürkan Uygun'un can verdiği Memati Baş isimli karakterin sevgilisi olarak tanınan Gamze Güneş rolünde ekranlarda yer aldı.

2013 senesinde Umutsuz Ev Kadınları isimli dizide 137. bölüm itibarıyla Neşe isimli karaktere can vermek amacıyla dahil olup; Songül Öden ile birlikte Deniz Uğur, Ceyda Düvenci, Bennu Yıldırımlar ve Özge Özder ile beraber rol aldı.

2013 senesinde başrollerini Timur Acar ve Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı Bebek İşi isimli dizide Ayşenil Şamlıoğlu'nun yanı sıra Nevra Serezli, Bora Akkaş ve Murat Akkoyunlu ile beraber rol aldı.

FilmografiDüzenle

Görev Aldığı Yapımlar
Yıl Yapım Rol Notlar
1993 Bizim Mahalle Didem Dizi
1997 Böyle mi Olacaktı Seray Dizi
1998 Marziye Elif Dizi
1998 Mavi Düşler Sevgi Dizi
1999 Yıkılmadım Derya Dizi
2000 Üç Kadın 2 Berna Film
2001 Cinlerle Periler Berna Dizi
2001 Yeni Hayat Burçin Dizi
2002 Kınalı Kar Didem Dizi
2004 Melekler Adası Ayşe Dizi
2008-2009 Kurtlar Vadisi Pusu Gamze Güneş Dizi
2008 Para=Dolar Kardelen Film
2013 Umutsuz Ev Kadınları Neşe Dizi
2013 Bebek İşi Alev Dizi

ÖdülleriDüzenle

  • Miss Blendax 1992 İzmir Fuar Güzeli
  • Calender Girl Yarışması / Miss April
  • 1994 Türkiye ikinci Güzeli

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle