Didem Taslan (d. 1 Nisan 1974, Mersin), Türk oyuncu ve manken.

Didem Taslan
Doğum1 Nisan 1974 (49 yaşında)
Mersin, Türkiye

Kariyeri değiştir

Gaye Sökmen ajansının girişimleri sayesinde katılmış olduğu ilk güzellik yarışmasında Miss Blendax 1992 İzmir Fuar Güzeli seçilmiştir. 1994 yılında ise Türkiye ikinci güzeli olarak seçildi. Gemen sonrasında ise Bahama'da gerçekleştirilen Calender Girl Yarışması içinde Miss April seçildi.

Didem Taslan, ayrıca modellik ve mankenliğinin yanında dizi ve sinema filmlerinde de rol almıştır. 2008-2009 yılları arasında başrollerinde Necati Şaşmaz'ın yer aldığı Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide iki sezon boyunca Gürkan Uygun'un oynadığı Memati Baş karakterinin sevgilisi Gamze Güneş'i canlandırmıştır.

2013 yılında Umutsuz Ev Kadınları dizisine 137. bölüm itibarıyla Neşe karakteriyle dahil olup; Songül Öden ile birlikte Deniz Uğur, Ceyda Düvenci, Bennu Yıldırımlar ve Özge Özder ile beraber rol aldı.

2013 yılında başrollerini Timur Acar ve Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı Bebek İşi adlı dizide Ayşenil Şamlıoğlu'nun yanı sıra Nevra Serezli, Bora Akkaş ve Murat Akkoyunlu ile beraber rol aldı.

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Notlar
1993 Bizim Mahalle Didem Dizi
1997 Böyle mi Olacaktı Seray Dizi
1998 Marziye Elif Dizi
1998 Mavi Düşler Sevgi Dizi
1999 Yıkılmadım Derya Dizi
2000 Üç Kadın 2 Berna Film
2001 Cinlerle Periler Dizi
2001 Yeni Hayat Burçin Dizi
2002 Kınalı Kar Didem Dizi
2004 Melekler Adası Ayşe Dizi
2008-2009 Kurtlar Vadisi Pusu Gamze Güneş Dizi
2008 Para=Dolar Kardelen Film
2013 Umutsuz Ev Kadınları Neşe Dizi
2013 Bebek İşi Alev Dizi
2018 Yasak Elma Azra Dizi

Ödülleri değiştir

  • Miss Blendax 1992 İzmir Fuar Güzeli
  • Calender Girl Yarışması / Miss April
  • 1994 Türkiye ikinci Güzeli

Dış bağlantılar değiştir