Bennu Yıldırımlar

Türk oyuncu

Bennu Yıldırımlar (d. 22 Kasım 1969), Türk oyuncu. Özellikle Süper Baba'daki Elif, Yaprak Dökümü dizisindeki Fikret ve 2011-2014 yılları arası rol aldığı Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki Nermin ve Gönül İşleri dizisindeki Servet karakterleriyle tanınmaktadır.

Bennu Yıldırımlar
Doğum 22 Kasım 1969 (1969-11-22) (51 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1988-günümüz
Evlilik Bülent Emin Yarar
(1995-günümüz)
Çocuk(lar) 1
Ödüller

1994 - Ankara Film Festivali - Ağrı'ya Dönüş
Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
1996 - Bedia Muvahhit Ödülü
Bir Atın Öyküsü
1998 - İsmet Küntay Ödülü
Huzur
2000 - Sadri Alışık Ödülleri - Kaç Para Kaç
2006 - Lions Tiyatro Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Saygılı Yosma

2008 - 35. Altın Kelebek 2008 TV Yıldızları Yarışması Ödülleri
En iyi Kadın Oyuncu
Resmî site http://www.bennuyildirimlar.com

BiyografiDüzenle

Girit ve Makedonya göçmeni kökenli bir aileye doğdu.[1]Erenköy Kız Lisesi mezunudur.[2] 1990 yılı Haziran ayında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1990-1991 yıllarında İngiltere Londra Westminster Adult Education Institute'te drama üzerine kurs gördü.

1995 yılından bu yana İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncusu Bülent Emin Yarar'la evli ve Ada adında bir kız çocuğunun annesidir.

31 Mayıs 2016 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Shakespeare'ın "12. Gece" adlı oyununda Olivia karakterini canlandırmıştır.[3]

Şehir Tiyatroları'nda sezon boyunca sahnelenen 12. Gece oyunuyla ilgili olarak Bennu Yıldırımlar, 13 Ocak 2016 tarihinde Radikal'den Serpil Çakar'a verdiği röportajda "Shakespeare gibi büyük yazarların eserleri her zaman yoruma açıktır, bu yüzden evrenseldir. Sizin bir bakış açınız varsa, oyunu yorumlarsınız." demiştir.[4]

FilmografisiDüzenle

Dizi
Yıl Yapım Rol Kanal
1988 Perili Köşk TRT
1990 Gençler
Gülen Ayva Ağlayan Nar
1993 Rifle King Kong Show Kanal 6
1994 Piranha Films Channel 4
Muhteşem Zango Star TV
1995 Kopgel Taksi
Video Klip ve Çizgi Film Sunuşları Show TV
1996 Sharpe's Revenge Carlton TV
1997 Süper Baba Elif ATV
1998 Utanmaz Adam
Kördüğüm TRT
2001 Tek Celse
Üzgünüm Leyla
Kim Gitsin Yarışma Programı Star TV
2002 Bir Tatlı Huzur Show TV
Şapkadan Babam Çıktı Emel TRT
2004 Avrupa Yakası Konuk oyuncu ATV
2005 Aynalar Gül TRT
Maki Iraz Show TV
2006-2010 Yaprak Dökümü Fikret Tekin Kanal D
2011-2014 Umutsuz Ev Kadınları Nermin Seçkinoğlu Kanal D-FOX
2014-2015 Gönül İşleri Servet Üstün Star TV
2016 Altınsoylar Saadet Altınsoy Kanal D
2017-2019 Kadın Hatice Sarıkadı FOX
2021 Sadakatsiz Asya Günalan Kanal D
Olağan Şüpheliler Feyza Korkmazcan EXXEN
Film
Yıl Film Rol
1992 Adada Son Gece
1993 Hafız Yusuf Efendi
1994 Ağrı'ya Dönüş Muhsine
Gece, Melek ve Bizim Çocuklar Gülsen
1998 Eski Fotoğraflar
Kaç Para Kaç Ayla
1999 Ölümün El Yazısı
2000 Hiç Yoktan Aşk Nurgül
2006 Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited Filiz
2009 Gökten Üç Elma Düştü Nilgün
2010 Kars Öyküleri
2016 Ağustos Böcekleri ve Karıncalar Selma
2018 Ahlat Ağacı Asuman

Tiyatro projeleriDüzenle

Reklam filmleriDüzenle

Yıl Reklam
1989 Garanti Bankası
1990 AEG
1994 Ariel
1996 Bosch
1999 Yeni Yüzyıl Gazetesi
2006 Axess
2009 Capri Sun

Bilgisayar OyunlarıDüzenle

Yıl Oyun Karakter
1997 Byzantine: The Betrayal Nuray Uçan

Rol aldığı kliplerDüzenle

Yıl Sanatçı Şarkı
1996 Mor ve Ötesi Yalnız Şarkı
2009 Kıraç Uyan Sunam Uyan

KaynakçaDüzenle

[5]

  1. ^ https://www.haberler.com/yasliligimi-cicek-sulayarak-gecirmem-5152151-haberi/
  2. ^ 29 Nisan 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20110429054808/http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/17632359.asp?gid=383 arşivlendi. Pilav günü buluşması, Hürriyet], 26 Nisan 2011.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle