Ana menüyü aç

Didem Balçın (d. 18 Mayıs 1982, Ankara) Türk oyuncu.

Didem Balçın
Doğum 18 Mayıs 1982 (1982-05-18) (37 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu

BiyografiDüzenle

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Mezun olduktan sonra İstanbul’a gelerek çeşitli dizilerde sinema ve reklam filmlerinde rol aldı. İlk olarak Levent Kırca Tiyatrosu’nun “Ateşin Düştüğü Yer” oyununda görev aldı. 2009 yılında Nergis Öztürk ile beraber kendi tiyatrosunu kurdu. ”Bunu Yapan İki Kişi” isimli komedi oyunu ile Li̇ons En İyi̇ Komedi̇ Kadın Oyuncu ödülünü ortağı ile birlikte paylaştı. Daha sonraki yıllarda birçok tiyatro oyununda görev alan başarılı oyuncu, 2011 yılında ablası Özlem Kunduracı ile beraber Doda Sanat Eğitim Danışmanlık Yapım Şirketini kurdu.

Ayrıca babası TRT Radyosu’nda çalışmaktadır ve annesi Nur Balçın ise 1975 senesinde Japonya tarafından düzenlenen bir güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiştir.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2007 Hayattan Korkma Tuğba Yardımcı karakter
2009 Başka Dilde Aşk Leyla Yardımcı karakter
2010 Çakallarla Dans Fatma Başrol
2010 Çıkış Noktası Nil Başrol
2012 Açlığa Doymak Burcu Başrol
2012 Göl Zamanı Şahika Başrol
2012 Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede Fatma Başrol
2013 I II III IV Ebru Başrol/Kısa Film
2014 Gulyabani Yasemin Başrol
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı Fatma Başrol
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi Asiye Yardımcı karakter
2016 Çakallarla Dans 4 Fatma Başrol
2018 Çakallarla Dans 5 Fatma Başrol
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2003 Gurbet Kadını Gülnaz Yardımcı karakter
2003 Serseri Aşıklar Yeliz Yardımcı karakter
2005 Rüzgarlı Bahçe Menekşe Yardımcı karakter
2006 29-30 Bilge Yardımcı karakter
2006 Gözyaşı Çetesi Mine Yardımcı karakter
2007 Gurbet Yolcuları Seher Yardımcı karakter
2007 Sevgili Dünürüm Didem Yardımcı karakter
2009 Kasaba Iraz Yardımcı karakter
2009 Olacak O Kadar Sunucu Yardımcı karakter
2010 Kadınları Anlama Kılavuzu Özge Başrol
2011 Farklı Desenler Duygu Rüya Aydın Seslendirmesi
2011 Firar Gönül Yardımcı karakter
2014-2018, 2019 Diriliş Ertuğrul Selcan Hatun Başrol
2018 Meleklerin Aşkı Melike Çekilmez Yardımcı Karakter
Tiyatro
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002 Bernarda Alba'nın Evi Okul Oyunu
2003 Ay Carmela Mezuniyet Terzi
2003 Kafkas Tebeşir Dairesi Okul Oyunu
2005-2007 Ateşin Düştüğü Yer Levent Kırca Tiyatrosu
2007 Gereği Düşünüldü Levent Kırca Tiyatrosu
2014 Parkta Güzel Bir Gün Moda Sahnesi
2016 En Kısa Gecenin Rüyası Moda Sahnesi

NotlarDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle