Ana menüyü aç

Dana International

Şaron Kohen (İbrani: שרון כהן, d. 2 Şubat 1969, Tel Aviv) ya da bilinen sahne adıyla Dana International (דנה אינטרנשיונל), İsrailli şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Dana International
Genel bilgiler
Doğum adı Yaron Kohen
Unvanı Dana International
Doğum 2 Şubat 1969 (1969-02-02) (50 yaşında)
Tel Aviv, İsrail
Tarzlar Pop, Dans-pop
Meslekler Şarkıcı-şarkı yazarı
Etkin yıllar 1993-günümüz
Müzik şirketi Hed Arzi Music
İlişkili hareketler Offer Nissim
Resmî site www.danainternational.co.il

Dana International, Yaron Kohen (ירון כהן) adıyla biyolojik olarak erkek cinsiyeti ile dünyaya gelmiştir. 1993 yılında cinsiyet değiştirme ameliyatı olarak bir kadın olmuş, Yaron olan adını Şaron olarak değiştirmiştir.[1]

Birleşik Krallık'ın Birmingham şehrinde düzenlenen 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail adına yarıştığı "Diva" adlı şarkıyla birinci olmuştur/ 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Ding Dong" adlı şarkı ile bir kez daha temsil etmiştir ancak yarı finalden geçememiştir.[2]

DiskografiDüzenle

  • Danna International (1993)
  • Umpatampa (1994)
  • E.P.Tampa (1995)
  • Maganuna (1996)
  • Diva - The Hits (1998)
  • Dana International The Album (1998)
  • Free (1999)
  • Yoter Ve Yoter (2001)
  • HaHalom HaEfshari (2002)
  • The CDs collection (2003)
  • Hakol Ze Letova (2007)
  • Ding Dong (2011)
  • When Men Dance (2012)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Transsexual singer stirs up passions" (İngilizce). BBC. 10 Mayıs 1998. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2012. 
  2. ^ "דנה אינטרנשיונל לא העפילה לגמר האירוויזיון: "אתמודד עם העצב"" (İbranice). mako.co.il. 12 Mayıs 2011. 10 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle