Copa América şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi

Vikimedya liste maddesi

CONMEBOL tarafından; 1963-1989 yılları arasında Güney Amerika Şampiyonası, 1993'ten itibaren ise CONCACAF Altın Kupa adıyla düzenlenen turnuvada, Uruguay ile 1916'daki ilk turnuva sonrasında şampiyonluğa ulaşan ilk teknik direktör Alfredo Foglino oldu. Guillermo Stábile; tamamı Arjantin ile olmak üzere 1941, 1945, 1946, 1947, 1955 ve 1957'de şampiyonluk yaşayarak altı kez şampiyon olan ilk ve tek teknik direktör oldu. 1920 ve 1926'da Uruguay ile Ernesto Fígoli, 1959 (Ekvador) ve 1967'de yine Uruguay ile Juan Carlos Corazzo, 1991 ve 1993'de ise Arjantin ile Alfio Basile, birden fazla şampiyonluk elde eden diğer teknik direktörlerdi. 7 farklı millete mensup teknik direktör şampiyonluk yaşarken, 17 şampiyonlukla Arjantinli teknik direktörler bu alanda lider konumda bulunmaktadır.

Yıla göreDüzenle

Final Millet Teknik direktör Millî takım Kaynak
1916   Uruguay Foglino, AlfredoAlfredo Foglino   Uruguay
1917   Uruguay Platero, RamónRamón Platero   Uruguay
1919   Brezilya Domingues, HaroldoHaroldo Domingues   Brezilya
1920   Uruguay Fígoli, ErnestoErnesto Fígoli   Uruguay
1921   Arjantin Calomino, PedroPedro Calomino   Arjantin
1922   Brezilya Laís   Brezilya
1923   Uruguay de Lucca, LeonardoLeonardo de Lucca   Uruguay
1924   Uruguay Meliante, ErnestoErnesto Meliante   Uruguay
1925   Arjantin Tesoriere, AméricoAmérico Tesoriere   Arjantin
1926   Uruguay Fígoli, ErnestoErnesto Fígoli   Uruguay
1927   Arjantin Lago Millón, JoséJosé Lago Millón   Arjantin
1929   Arjantin Olazar, FranciscoFrancisco Olazar   Arjantin
1935   Uruguay Blanco, RaúlRaúl Blanco   Uruguay
1937   Arjantin Seoane, ManuelManuel Seoane   Arjantin
1939   İngiltere Greenwell, JackJack Greenwell   İngiltere
1941   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile   Arjantin
1942   Uruguay Cea, PedroPedro Cea   Uruguay
1945   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile   Arjantin
1946   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile   Arjantin
1947   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile   Arjantin
1949   Brezilya Costa, FlávioFlávio Costa   Brezilya
1953   Paraguay Fleitas Solich, ManuelManuel Fleitas Solich   Paraguay
1955   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile   Arjantin
1956   Uruguay Bagnulo, HugoHugo Bagnulo   Uruguay
1957   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile   Arjantin
1959 (Arjantin)   Arjantin Spinetto, Victorio LuisVictorio Luis Spinetto   Arjantin
1959 (Ekvador)   Uruguay Corazzo, Juan CarlosJuan Carlos Corazzo   Uruguay
1963   Brezilya Alvim, DaniloDanilo Alvim   Brezilya
1967   Uruguay Corazzo, Juan CarlosJuan Carlos Corazzo   Uruguay
1975   Peru Calderón, MarcosMarcos Calderón   Peru
1979   Paraguay Miranda, RanulfoRanulfo Miranda   Paraguay
1983   Uruguay Borrás, OmarOmar Borrás   Uruguay
1987   Uruguay Fleitas, RobertoRoberto Fleitas   Uruguay
1989   Brezilya Lazaroni, SebastiãoSebastião Lazaroni   Brezilya
1991   Arjantin Basile, AlfioAlfio Basile   Arjantin
1993   Arjantin Basile, AlfioAlfio Basile   Arjantin
1995   Uruguay Núnez, HéctorHéctor Núnez   Uruguay
1997   Brezilya Zagallo, MárioMário Zagallo   Brezilya
1999   Brezilya Luxemburgo, VanderleiVanderlei Luxemburgo   Brezilya
2001   Kolombiya Maturana, FranciscoFrancisco Maturana   Kolombiya
2004   Brezilya Parreira, Carlos AlbertoCarlos Alberto Parreira   Brezilya
2007   Brezilya Dunga   Brezilya
2011   Uruguay Tabárez, ÓscarÓscar Tabárez   Uruguay
2015   Arjantin Sampaoli, JorgeJorge Sampaoli   Şili
2016   Arjantin Pizzi, Juan AntonioJuan Antonio Pizzi   Şili
2019   Brezilya Tite   Brezilya
2021   Arjantin Lionel Scaloni   Arjantin

Birden fazla kazananlarDüzenle

Sıra Millet Teknik direktör Kazanma sayısı Kazandığı yıllar Kazandığı takımlar
1   Arjantin Stábile, GuillermoGuillermo Stábile 6 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957 Arjantin
2   Uruguay Fígoli, ErnestoErnesto Fígoli 2 1920, 1926 Uruguay
  Uruguay Corazzo, Juan CarlosJuan Carlos Corazzo 1959 (Ekvador), 1967 Uruguay
  Arjantin Basile, AlfioAlfio Basile 1991, 1993 Arjantin

Millete göreDüzenle

Millet Kazanma sayısı Teknik direktör
  Arjantin 17 11
  Uruguay 15 13
  Brezilya 10 10
  Paraguay 2 2
  İngiltere 1 1
  Peru 1 1
  Kolombiya 1 1

Dış bağlantılarDüzenle