Cihat Süvarioğlu

Türk sinema ve dizi oyuncusu

Cihat Süvarioğlu (d. 23 Eylül 1990, Konya), Türk oyuncu.

Cihat Süvarioğlu
Doğum23 Eylül 1990 (33 yaşında)
Konya, Türkiye
MilliyetTürkiye Türk
EğitimMarmara Üniversitesi
MeslekOyuncu, tiyatrocu

Kişisel hayatı değiştir

Çocukluk yıllarını Kayseri’de geçiren oyuncu ilköğretimini Kayseri Ahmet Paşa İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır.[1] Cihat Süvarioğlu tiyatro oyunculuğu yanı sıra 2014’ten itibaren sinema ve dizi filmlerde yer aldı. 2019 yılında yayımlanan Yüzleşme dizisinde oynadı.[2][3]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2014 Diğer Yarım İsmet atv
2017 Ölene Kadar Osman
2019 Yüzleşme Mustafa Kalenderoğlu Kanal D
2020-günümüz Gönül Dağı Ramazan Kaya TRT 1
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2018 Hakan: Muhafız Yasin Netflix
Bartu Ben BluTV
2019 Fractured Cem Netflix
2020 Yarım Kalan Aşklar Mehmet BluTV
2024 Kuvvetli Bir Alkış Metin Netflix
Sinema
Yıl Yapım Rol
2014 Görümce
2018 Kelebekler
2019 Kronoloji Faruk
Değişen Dünyaya Karşı

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Cihat Süvarioğlu Kimdir? Aslen Nerelidir? Kaç Yaşındadır?". www.eskilhaber.com. 17 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2021. 
  2. ^ Beyazperde. "Cihat Süvarioğlu". Beyazperde. 13 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2021. 
  3. ^ "Cihat Süvarioğlu". www.biyografya.com (İngilizce). 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2021. 

Dış bağlantılar değiştir