Ana menüyü aç

Chelsea FC rekorları ve istatistikleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Maçlara göre rekorlarDüzenle

Oyuncuların bireysel kayıtlarıDüzenle

En çok maçta forma giyenlerDüzenle

Yalnızca profesyonel maçları içermektedir. Kalın yazılı olan futbolcular şu an Chelsea'de oynamaya devam etmektedir.

Ad Yıl Geldiği takım Lig FA Cup Lig Kupası Avrupa Diğer1 Toplam
1   Ron Harris 1961-1980 Altyapı 655 64 48 27 1 795
2   Peter Bonetti 1959-1979 Altyapı 600 57 45 26 1 729
3   Frank Lampard 2001-2014 West Ham United 429 58 34 117 10 648
4   John Terry 1998- Altyapı 421 53 29 112 6 621
5   John Hollins 1963-1975, 1983-1984 Altyapı 465 51 48 27 1 592
6   Petr Čech 2004- Stade Rennais FC 326 31 13 100 8 478
7   Dennis Wise 1990-2001 Wimbledon 332 38 30 38 7 445
8   Steve Clarke 1987-1998 St. Mirren 330 36 26 12 17 421
9   Kerry Dixon 1983-1992 Reading 335 20 41 0 24 420
10   Eddie McCreadie 1962-1974 East Stirlingshire 331 41 22 16 0 410

1 Charity/Community Shield, English Football League play-offları, Full Members Cup, UEFA Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kapsamaktadır.

Gollere göre rekorlarDüzenle

Oyuncuların bireysel kayıtlarıDüzenle

Chelsea için tüm zamanların en iyi golcüleriDüzenle

Ad Yıllar Geldiği takım Lig FA Cup Lig Kupası Avrupa Diğer1 Toplam
1   Frank Lampard 2001-2014 West Ham United 147 26 12 25 1 211
2   Bobby Tambling 1959-1970 Altyapı 164 25 10 3 0 202
3   Kerry Dixon 1983-1992 Reading 147 8 25 0 13 193
4   Didier Drogba 2004-2012, 2014- Marseille, Galatasaray 100 12 9 34 2 157
5   Roy Bentley 1948-1956 Newcastle United 128 21 0 0 1 150
5   Peter Osgood 1964-1974, 1978-1979 Altyapı 105 19 10 16 0 150
7   Jimmy Greaves 1957-1961 Altyapı 124 3 2 3 0 132
8   George Mills* 1929-1943 Altyapı 118 7 0 0 0 125
9   George Hilsdon 1906-1912 West Ham United 99 9 0 0 0 108
10   Barry Bridges 1958-1966 Altyapı 80 9 3 1 0 93

1 Charity/Community Shield, Football League play-offları ve Full Members Cup maçlarını kapsamaktadır.

Sezonlara göre en çok gol atanlarDüzenle

Sezon Ad Lig Gol
1905-06  Frank Pearson Second Division 18
1906-07  George Hilsdon Second Division 27
1907-08  George Hilsdon First Division 24
1908-09  George Hilsdon First Division 25
1909-10  Jimmy Windridge First Division 6
1910-11  Bob Whittingham Second Division 30
1911-12  Bob Whittingham Second Division 26
1912-13  Vivian Woodward First Division 10
1913-14  George Biswell/ Harold Halse First Division 10
1914-15  Bob Thomson First Division 12
1919-20  Jack Cock First Division 21
1920-21  Jack Cock First Division 12
1921-22  Jack Cock First Division 13
1922-23  Harry Ford/ Buchanan Sharp First Division 10
1923-24  Andrew Wilson First Division 5
1924-25  William Whitton Second Division 16
1925-26  Bob Turnbull Second Division 29
1926-27  Bob Turnbull Second Division 17
1927-28  Jimmy Thompson Second Division 25
1928-29  George Biswell/ Andrew Wilson Second Division 9
1929-30  George Mills Second Division 14
1930-31  Hughie Gallacher First Division 14
1931-32  Hughie Gallacher First Division 24
1932-33  Hughie Gallacher First Division 19
1933-34  George Mills First Division 14
1934-35  Dick Spence First Division 19
1935-36  Joe Bambrick First Division 15
1936-37  George Mills First Division 22
1937-38  George Mills First Division 13
1938-39  Joe Payne First Division 17
1946-47  Tommy Lawton First Division 26
1947-48  Ken Armstrong/ Bobby Campbell First Division 11
1948-49  Roy Bentley First Division 20
1949-50  Roy Bentley/Hugh Billington First Division 17
1950-51  Roy Bentley First Division 8
1951-52  Roy Bentley/ Jimmy D'Arcy First Division 12
1952-53  Roy Bentley First Division 12
1953-54  Roy Bentley First Division 21
1954-55  Roy Bentley First Division 21
1955-56  Roy Bentley First Division 14
1956-57  John McNichol/ Ron Tindall First Division 10
1957-58  Jimmy Greaves First Division 22
1958-59  Jimmy Greaves First Division 32
1959-60  Jimmy Greaves First Division 29
1960-61  Jimmy Greaves First Division 41
1961-62  Bobby Tambling First Division 20
1962-63  Bobby Tambling Second Division 35
1963-64  Bobby Tambling First Division 17
1964-65  Barry Bridges First Division 20
1965-66  George Graham First Division 17
1966-67  Bobby Tambling First Division 21
1967-68  Peter Osgood First Division 16
1968-69  Bobby Tambling First Division 17
1969-70  Peter Osgood First Division 23
1970-71  Keith Weller First Division 13
1971-72  Peter Osgood First Division 18
1972-73  Chris Garland/ Peter Osgood First Division 11
1973-74  Tommy Baldwin First Division 9
1974-75  Ian Hutchinson First Division 7
1975-76  Ray Wilkins Second Division 11
1976-77  Steve Finnieston Second Division 24
1977-78  Tommy Langley First Division 11
1978-79  Tommy Langley First Division 15
1979-80  Clive Walker Second Division 13
1980-81  Colin Lee Second Division 15
1981-82  Clive Walker Second Division 16
1982-83  Mike Fillery Second Division 9
1983-84  Kerry Dixon Second Division 28
1984-85  Kerry Dixon First Division 24
1985-86  Kerry Dixon/ David Speedie First Division 14
1986-87  Kerry Dixon First Division 10
1987-88  Gordon Durie First Division 12
1988-89  Kerry Dixon Second Division 25
1989-90  Kerry Dixon First Division 20
1990-91  Gordon Durie First Division 12
1991-92  Dennis Wise First Division 10
1992-93  Mick Harford/ Graham Stuart Premier League 9
1993-94  Mark Stein Premier League 13
1994-95  John Spencer Premier League 11
1995-96  John Spencer Premier League 13
1996-97  Gianluca Vialli Premier League 9
1997-98  Tore André Flo/ Gianluca Vialli Premier League 11
1998-99  Gianfranco Zola Premier League 13
1999-2000  Gustavo Poyet/ Tore André Flo Premier League 10
2000-01  Jimmy Floyd Hasselbaink Premier League 23
2001-02  Jimmy Floyd Hasselbaink Premier League 23
2002-03  Gianfranco Zola Premier League 14
2003-04  Jimmy Floyd Hasselbaink Premier League 13
2004-05  Frank Lampard Premier League 13
2005-06  Frank Lampard Premier League 16
2006-07  Didier Drogba Premier League 20
2007-08  Frank Lampard Premier League 10
2008-09  Nicolas Anelka Premier League 19
2009-10  Didier Drogba Premier League 29
2010-11  Florent Malouda Premier League 13
2011-12  Frank Lampard/ Daniel Sturridge Premier League 11
2012-13  Frank Lampard Premier League 15
2013-14  Eden Hazard Premier League 14
2014-15  Diego Costa Premier League 20
2015-16  Diego Costa Premier League 12
  • Kulüp kayıtları

SeyirciDüzenle

EvDüzenle

Katılım Rakip Rekabet Tarih
100,000* Dynamo Moscow Dostluk Maçı 13 Kasım 1945
82,905** Arsenal First Division 12 Ekim 1935
77,952 Swindon Town FA Cup Round 4 13 Nisan 1911
77,696 Blackpool First Division 16 Ekim 1948
76,000 Tottenham Hotspur First Division 16 Ekim 1920
75,952 Arsenal First Division 9 Ekim 1937
75,043 Wolverhampton Wanderers First Division 9 Nisan 1955
74,667 Arsenal First Division 29 Kasım 1955
74,365 Birmingham City FA Cup Quarter-Final 4 Mart 1931
72,614 Arsenal First Division 3 Nisan 1953

TransferlerDüzenle

En yüksek transfer ücretleri futbolcularDüzenle

İsim Geldiği Takım Fiyatı Tarih
1   Fernando Torres Liverpool £50M 2011
2   Eden Hazard Lille £32M 2012
3   Andriy Şevçenko Milan £30.8M 2006
4   Oscar Internacional £25M 2012
5   Michael Essien Lyon £24.5M 2005
6   Didier Drogba Marseille £24M 2004
7   Juan Mata Valencia £23.5M 2011
8   David Luiz Benfica £21.3M 2011
9   Shaun Wright-Phillips Manchester City £21M 2005
10   Ricardo Carvalho Porto £20.1M 2004

En yüksek transfer ücret karı yapan futbolcularDüzenle

İsim Gittiği Takım Fiyatı Tarih
1   Arjen Robben Real Madrid £24M 2007
2   Yuri Zhirkov Anzhi Makhachkala £13.2M 2011
3   Daniel Sturridge Liverpool £12M 2013
4   Tore André Flo Rangers £12M 2000
5   Wayne Bridge Manchester City £10M 2009
6   Shaun Wright-Phillips Manchester City £8.5M 2008
7   Raul Meireles Fenerbahçe £8.0M 2012
8   Eiður Guðjohnsen Barcelona £8.0M 2006
9   Tiago Mendes Lyon £6.8M 2005

ReferansDüzenle

KaynakçaDüzenle