Ceyda Ateş

Türk oyuncu

Ceyda Ateş Toplusoy (d. 14 Ekim 1988, İstanbul), Türk oyuncu.

Ceyda Ateş Toplusoy
Ceyda Ateş.jpg
Doğum Ceyda Ateş
14 Ekim 1988 (1988-10-14) (33 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1995-günümüz
Evlilik
Buğra Toplusoy (e. 2018)
Çocuk(lar) 1 (Talia)
Resmî site ceydaates.com.tr

BiyografiDüzenle

Aslen Orduludur. 5 yaşında Neşe Erberk tarafından düzenlenen çocuk güzellik yarışmasında çocuk güzeli seçildi.[1] Barış Manço Kültür Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. "Gurbet Kadını", "Aşk Oyunu", "Elveda Rumeli" ve "Cennet Mahallesi" gibi dizilerde rol aldı. 2008 yılında Çılgın Dersane Kampta adlı sinema filminde oynadı. Ayrıca Kavak Yelleri dizisine konuk oyuncu olarak girmiş, daha sonra sezon (3. sezon) boyunca dizide rol almıştır. Daha sonra Yer Gök Aşk adlı dizide konuk oyuncu olarak bir süre rol almıştır. Ardından Adını Feriha Koydum adlı dizide rol almıştır. 2011 yılında Güven Baran & Duygu Çetinkaya'nın "Kıvılcım" şarkısının klibinde yer aldı.[2] Yine aynı yıl Ferdi Merter'in yazdığı "Tetikçi" oyununda Furkan Palalı ile birlikte yer aldı.

Adını Feriha Koydum dizisinden 2. sezonun sonunda ayrılmış ve başrollerini Özgür Çevik'le paylaştığı Evlerden Biri adlı dizide Nursen karakterini canlandırmıştır. Emir'in Yolu adlı televizyon dizisinin 73. bölümünde geri dönmüştür. 2012 yılında deodorant markası olan Axe'ın dijital reklam yüzü olmuştur.[3] 2019-2020 yılları arasında yayımlanan Çocuk adlı dizide Şule Karasu karakteri ile başrolde yer aldı.

FilmografisiDüzenle

Sinema[4][5]
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Gülcü Baba Gülcan Başrol oyuncusu (Televizyon filmi)
2007 Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı Konuk oyuncu
2007 Çılgın Dersane Kampta Esra Yardımcı oyuncu
2013 Hasret Bitti Duru Başrol oyuncusu
2013 Aşk Ağlatır Lale Başrol oyuncusu
2014 Gulyabani Duygu Başrol oyuncusu
2014 Çırağan Baskını Elektra / Meryem Başrol oyuncusu (Televizyon filmi)
2015 Adana İşi Zeynep Başrol oyuncusu
2016 Sol Şerit Rüya Başrol oyuncusu
2022 Sevmedim Deme Başrol oyuncusu
Yakında Son Dilek Deniz Başrol oyuncusu
Televizyon[6]
Yıl Yapım Rol Notlar
1995 Çiçek Taksi Aslı Konuk oyuncu
1998 Erguvan Yılları Konuk oyuncu
1999 Hayat Bağları Sude Konuk oyuncu
2000 Küçük İbo Elmas Yardımcı oyuncu
2000 Üvey Baba Hatice Konuk oyuncu
2001 Tatlı Hayat Elena Gül Konuk oyuncu
2001 Dünya Varmış Yeliz Konuk oyuncu
2002 Yarım Elma Beren Konuk oyuncu
2002 Bulutbey Konuk oyuncu
2003 Gurbet Kadını Merve Yardımcı oyuncu
2004 Gizli Dünyalar Konuk oyuncu
2004 Cennet Mahallesi Dicle Konuk oyuncu
2004 Büyük Buluşma Konuk oyuncu
2005 Beşinci Boyut Gökçe Konuk oyuncu
2005 Aşk Oyunu Feride Yardımcı oyuncu
2006 Karagümrük Yanıyor Petek Yardımcı oyuncu
2006 Ahh İstanbul Konuk oyuncu
2007 Yalan Dünya Yeliz Konuk oyuncu
2008 Hayat Güzeldir Pınar Bahtiyar Yardımcı oyuncu
2008 Doludizgin Yıllar Pelin Konuk oyuncu
2009 Kavak Yelleri Leyla Yardımcı oyuncu
2009 Elveda Rumeli Pembe Yardımcı oyuncu
2010 Yer Gök Aşk Betül Konuk oyuncu
2011 Adını Feriha Koydum Hande Gezgin Yardımcı oyuncu
2011 Beyaz Show Kendisi Konuk[7]
2012 Evlerden Biri Nursen Başrol oyuncusu
2012 Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu Hande Gezgin Yardımcı oyuncu
2013 Firuze Suzan Başrol oyuncusu
2013 Böyle Bitmesin Derya Konuk oyuncu
2013 Bir Yastıkta Konuk oyuncu
2014 Yılanların Öcü Zahide Başrol oyuncusu
2015 Tutar mı Tutar Süreyya Başrol oyuncusu
2015 Gamsız Hayat Ela Başrol oyuncusu
2016 O Hayat Benim Cemre Yardımcı oyuncu
2019-2020 Çocuk Şule Karasu Başrol oyuncusu

ReklamDüzenle

Yıl Yapım Notlar
2012 Axe Dijital reklam yüzü

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ceyda Ateş'in "çocuk güzeli" seçildiği yarışmada neler yaşandı?". CNN Türk. 
  2. ^ "Güven Baran & Duygu Çetinkaya - Kıvılcım". İzlesene. 30 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Ceyda Ateş'in ilginç reklam anlaşması". www.sacitaslan.com. 25 Şubat 2012. 21 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Ceyda Ateş". Box Office Türkiye. 17 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2022. 
  5. ^ "Yeni projesi belli oldu! İşte Ceyda Ateş'in 'Son Dilek'i". aksam.com.tr. 24 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2022. 
  6. ^ "Ceyda Ates". IMDb (İngilizce). 26 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2022. 
  7. ^ "Ceyda Ateş Hakkında Bunları Biliyor Musunuz? - Beyaz Show - YouTube | Turkish beauty, Celebrities, Beauty". Pinterest. 10 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2022.