Ceren Moray

Türk oyuncu

Ceren Moray (d. 5 Haziran 1985; Diyarbakır), Türk dizi ve sinema oyuncusu. Kavak Yelleri, O Hayat Benim ve Öğretmen adlı dizilerdeki rolleriyle tanındı.[1]

Ceren Moray
Doğum 5 Haziran 1985 (1985-06-05) (35 yaşında)
Diyarbakır, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik Nico Brun (e. 2017)

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Moray, 5 Haziran 1985 yılında Diyarbakır'da doğdu.[2] Memur bir aileden gelen Moray'ın annesi Kastamonulu, babası ise Diyarbakırlıdır. Doğumundan birkaç yıl sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı.

Tiyatro eğitimine küçük yaşlarda başladı. Bir süre Pera Güzel Sanatlar bölümünde eğitim aldı. Üniversite eğitimini, 2005 yılında Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümünde aldı ve 2009 yılında mezun oldu.

Yüksek lisans yaptığı dönemde babası kalp krizi geçirdi ve bu durum, Moray'ın hayatında radikal değişikliklere sebep oldu. Bu zamanlarda Moray'a dizi için teklif geldi ve ilk televizyon deneyimini, 2003 yılında yayımlanan Serseri Aşıklar adlı dizide yaşadı.

2004 yılında yayımlanan Dayı adlı dizide Simge karakterini, 2005 yılında yayımlanan Nefes Nefese (dizi) adlı dizide ise Ezgi karakterini canlandırdı. 2007-2008 yılları arasında yayımlanan Doktorlar adlı dizide Senem karakterini, 2007-2010 yılları arasında yayımlanan Kavak Yelleri adlı dizide Su karakterini canlandırdı. 2012 yılında yayımlanan İşler Güçler adlı dizide Zehra karakterini, 2014-2017 yılları arasında yayımlanan O Hayat Benim adlı dizide ise Efsun karakterini canlandırdı. 2014 yılında yayımlanan Bi Küçük Eylül Meselesi adlı sinema filminde Berrak karakterini, 2015 yılında yayımlanan Yok Artık! adlı sinema filminde ise Ebru karakterini canlandırdı. 2016 yılında yayımlanan Olaylar Olaylar adlı sinema filminde Merve karakterini, yine aynı yıl yayımlanan El Değmemiş Aşk adlı sinema filminde ise Feryal karakterini canlandırdı. 2018 yılında yayımlanan Arada adlı sinema filminde Ezgi karakterini canlandırdı.

2018-2019 yılları arasında yayımlanan Avlu adlı dizide Azra karakterini canlandırdı. 2020 yılında yayımlanmaya başlayan Öğretmen adlı dizide Zeynep karakterine hayat vermiştir.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2014 Bi Küçük Eylül Meselesi Berrak Yardımcı karakter
2015 Yok Artık! Ebru Yardımcı karakter
2016 Olaylar Olaylar Merve Yardımcı karakter
2016 El Değmemiş Aşk Feryal Başrol oyuncusu
2018 Arada Ezgi Yardımcı karakter
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2003 Serseri Aşıklar - Yardımcı karakter
2004 Dayı Simge Yardımcı karakter
2005 Nefes Nefese Ezgi Başrol oyuncusu
2007-2008 Doktorlar Senem Yardımcı karakter
2007-2010 Kavak Yelleri Su Yardımcı karakter
2012 İşler Güçler Zehra Cengiz Yardımcı karakter
2014-2017 O Hayat Benim Efsun Demirci Atahan Başrol oyuncusu
2018-2019 Avlu Azra Kaya Başrol oyuncusu
2020 Öğretmen Zeynep Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Selvi, Gizem Sevinç (13 Eylül 2015). "Ceren Moray: Cihangir değil Beşiktaş solcusuyum!". Habertürk. 9 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2016. 
  2. ^ "Ceren Moray: Diyarbakırlıyım diyemezdim!". Radikal. 2 Mayıs 2015. 4 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2016.