Ceren Erginsoy

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu

Ceren Erginsoy (d. 20 Kasım 1975, Ankara), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ceren Erginsoy
Doğum 20 Kasım 1975 (1975-11-20) (45 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1996-günümüz

MSM Tiyatro Bölümü mezunu olan Ceren Erginsoy, aynı yerde mitoloji ve sahne derslerinde asistanlık görevlerinde bulundu. 1996 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol alan sanatçı, 2001 yılında Şehir Tiyatroları'na girdi. Tiyatro İstanbul'da da rol alan Erginsoy, aynı zamanda televizyon programlarında sunuculuk yapmaktadır.

ÖdülleriDüzenle

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

  • Barışa Şans Verin
  • Bir Adam Yaratmak
  • Beş Katlı Binanın Altıncı Katı
  • Pembe Pırlantalar

FilmografisiDüzenle

  • Merhamet - 2013
  • Papatyam 2009
  • Hepimiz Birimiz İçin - 2008
  • Haylaz Babam - 2005
  • Büyük Umutlar - 2004
  • Çemberimde Gül Oya - 2004
  • Yaralı Kurt - 2000
  • Ağlayan Kadın - 2000
  • Aşk Güzel Şeydir - 2000
  • Canlı Hayat - 2000
  • Unutmadım - 1997
  • Baba Evi - 1997
  • Yasemince - 1997
  • Mum Kokulu Kadınlar - 1996

Dış bağlantılarDüzenle