Cavidan Dora

Cavidan Dora ya da gerçek adıyla Tuncay Yunt (d. 25 Mayıs 1941, İzmir), Türk sinema oyuncusudur.

Cavidan Dora
Doğum Tuncay Yunt
25 Mayıs 1941 (1941-05-25) (80 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1954-1974

1954 yılında ilk kez kamera karşısına geçen sanatçı, gerçek adı yerine takma isim kullandı. Birçok filmde "vamp kadın" denen yardımcı oyuncu rollerinde yer aldı. 1974 yılından sonra çalışma hayatından çekilerek İzmir'de yaşamaya başladı.

FilmografisiDüzenle

  • Uygunsuzlar - 1974
  • Memiş İle İbiş Gangsterlere Karşı - 1973
  • Acı Kader - 1972
  • Ah Koca Dünya - 1972
  • Bir Garip Adam - 1972
  • Üvey Ana - 1971
  • Kartallar - 1971
  • Herşeyim Sensin - 1971
  • Allah Benimle - 1971
  • Genç Kızlar Pansiyonu - 1971
  • Katiller - 1971
  • Tanrı Şahidimdir - 1971
  • Seni Sevmek Kaderim - 1971
  • Gülüm, Dalım, Çiçeğim - 1971
  • Tatlı Hayat - 1970
  • Kara Peçe - 1970
  • Kader Yollarımızı Ayırıyor - 1962
  • Soytarı - 1962
  • Ayşecik Yavru Melek - 1962
  • Bir Yaz Yağmuru - 1961
  • Toros Canavarı - 1961
  • Ayrı Dünya - 1961
  • Hancı - 1961
  • Küçük Kahraman - 1960
  • Nilüfer Orman Çiçeği - 1960
  • Sonsuz Acı - 1960
  • Ben Masumum - 1960
  • Esmerim Kıyma Bana - 1960
  • İçimizden Biri - 1960
  • Bir Yaz Yağmuru - 1960
  • Kara Sevdalı Yarim - 1959
  • Tütün Zamanı - 1959
  • Yanıklar Köyü - 1958
  • Yanık Kezban - 1957
  • Vahşi Kız - 1954

Dış bağlantılarDüzenle