Cansu Tosun

Türk aktris

Cansu Dicle Tosun (d. 26 Ocak 1988, Almanya), Almanya doğumlu Türk dizi oyuncusudur.

Cansu Tosun
Doğum Cansu Dicle Tosun
26 Ocak 1988 (1988-01-26) (35 yaşında)
Nürnberg, Almanya
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz
Evlilik
Resmî site www.cansutosun.com

YaşamıDüzenle

Cansu Tosun, 1988 yılında Almanya'da doğdu. 4 yaşından itibaren birçok Alman markası için profesyonel fotomodellik yaptı. 15 sene Alman Operası’nda aldığı bale eğitiminin ardından jazz, hip-hop ve modern dans ile ilgilendi. Ardından Mike Bernardin'den ActorsSpace'te eğitim aldı ve Ivanna Chubbuck derslerine katıldı.

2011 yılında TRT 1 için çekilen Küçük Hanımefendi dizisinde iki sezon başrol oynadı. Ardından 2012 yılında Kanal D'de yayımlanan Kayıp Şehir dizisinde oynadı. 2013-2014 yılları arasında atv yayımlanan Bugünün Saraylısı adlı dizide iki sezon rol aldı. 2016 yılında Star TV'de yayımlanan Göç Zamanı, hemen ardından da FOX'ta yayımlanan Familya dizisinde oynadı. 2017’de Show TV'de yayımlanan Bir Deli Sevda adlı dizide rol aldı. 2018-2019 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Mehmetçik Kut'ül Amare adlı dizide Fatma karakterine hayat verdi.

Yönetmenliğini Amerikalı yönetmen Sonia Nassery Cole’un ve yapımcılığını Lawrence Bender'ın yaptığı “I Am You” filminde bir Afgan kızını canlandırdı. Film, prömiyerini Roma Film Festivali'nde gerçekleştirdi ve New York’ta özel gösterimi yapıldı.

2019 yılında gösterime giren, Fransız yönetmen Luc Besson'un "Anna" isimli filminde, casus rolünü üstlendi.

Alman müzisyen Moses Pelham’ın klibinde “Juli” karakterini canlandırdı ve son olarak kendi yazıp yönettiği “Alive” isimli kısa filmini çekti. [1]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2011-2012 Küçük Hanımefendi Neriman Başrol oyuncusu
2012-2013 Kayıp Şehir Zehra
2013-2014 Bugünün Saraylısı Ayşen Yılmaz
2016 Göç Zamanı Zümrüt Yardımcı oyuncu
Familya Hare Bilgiç
2017 Bir Deli Sevda Bahar Yılmaz Başrol oyuncusu
2018-2019 Mehmetçik Kut'ül Amare Fatma
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2013 İksir Buse Sinema filmi
2019 I am you Nazoo Festival filmi
Yakında Beni Sev Yasemin Sinema filmi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle