Cansu Tosun

Türk aktris

Cansu Dicle Tosun (d. 26 Ocak 1988, Nürnberg) Almanya doğumlu Türk dizi oyuncusu.

Cansu Tosun
Doğum Cansu Dicle Tosun
26 Ocak 1988 (1988-01-26) (32 yaşında)
Nürnberg, Almanya
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz
Evlilik
Çocuk(lar) 1
Resmî site www.cansutosun.com.tr

HayatıDüzenle

Cansu Tosun, 1988 yılında Almanya'da doğdu. Alman Operası'nda 13 yıl bale eğitimi aldı ve profesyonel fotomodellik yaptı. Almanya'da aynı Zaman'da Ticaret okulunu bitirdi. Türkiye'de oyunculuk hayatına TRT 1 kanalında başladı. 2011 - 2012 (39 bölüm) yıllarda yayımlanan Küçük Hanımefendi adlı dizide Başrol karakteri Neriman ile tanındı. 2012 yılında Kanal D de yayınlanan Kayıp Şehir dizisinde Zehra karakterini canlandırdı. Daha sonra oyuncu 2013 yılında başlayan Refik Halit Karay'ın 1954 tarihli Bugünün Saraylısı adlı romanından esinlenilen dizide başrol karakteri Ayşen'ı canlandırdı, Star Tv'de yayınlanan Göç Zamanı isimli dizide oynadı. Günümüzde ise Fox Tv'de yayınlanan Familya dizisinde Hare Bilgiç karakterini oynamaktadır.

FilmografiDüzenle

Sinema ve TV Dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011-2012 Küçük Hanımefendi Neriman Başrol Oyuncusu/TV Dizisi
2012-2013 Kayıp Şehir Zehra Başrol Oyuncusu/TV Dizisi
2013-2014 Bugünün Saraylısı Ayşen Yılmaz Başrol Oyuncusu/TV Dizisi
2013 İksir Buse Başrol Oyuncusu/Sinema Filmi
2016 Göç Zamanı Zümrüt Yardımcı Karakter/TV Dizisi
2016 Familya Hare Bilgiç Yardımcı Karakter/TV Dizisi
2017 Bir Deli Sevda Bahar Yılmaz Başrol/TV Dizisi
2018 Mehmetçik Kut'ül Amare Fatma Başrol/TV Dizisi

Dış BağlantılarDüzenle