Can Yılmaz

Türk oyuncu, senarist ve yazar

Can Yılmaz (d. 8 Aralık 1968, İstanbul), Türk oyuncu, senarist ve yazar.

Can Yılmaz
Doğum8 Aralık 1968 (55 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MilliyetTürk
Meslek
Etkin yıllar1996-günümüz
Akraba(lar)Cem Yılmaz (kardeşi)
Özge Yılmaz Çevik (kardeşi)
Tolga Çevik (eniştesi)

Hayatı değiştir

Aslen Gürün, Sivaslıdır. Can Yılmaz, ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın ağabeyidir. Annesi ev hanımı, babası ise elektrikli ev aletleri satan bir esnaf olan Can Yılmaz çok uzun zamandır metin yazarlığı yapmaktadır.

Can Yılmaz dizi yazarlığı, skeç, tiyatro gibi birçok projede yazarlık yapmaktadır. Ayrıca Kafa dergisinde de yazmaktadır. Hokkabaz, Her şey Çok Güzel Olacak, GORA, AROG, Yahşi Batı gibi sinema filmlerinin Cem Yılmaz ile birlikte senaristliğini üstlenmiştir. Kamera karşısında görünmeyi çok sevmeyen Can Yılmaz, daha çok kamera arkasında olmayı tercih etmektedir. Yazarın basılmış 6 adet kitabı vardır.[1]

Filmografisi[2][3] değiştir

Yıl Yapım Rol
2006 Hokkabaz Doktor
2008 A.R.O.G. Okul Müdürü
2009 Yahşi Batı Peder
2010 Av Mevsimi Polis Mahmut
2012 Acayip Hikayeler - Sezon 1

Bölüm 1

-
2014 Pek Yakında Sabri
2015 Ali Baba ve 7 Cüceler İsmail
2017 Deli Aşk Cenaze Yetkilisi
2017 Arif v 216 Eryetiş
2019 Karakomik Filmler Kıvanç Hocaoğlu/Aytaç
2020 Karakomik Filmler 2 Kurul/Nahit
2022 Erşan Kuneri Eryetiş
2023 Do Not Disturb Bahri

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Can Yılmaz Kimdir? Filmleri ve Kitapları- Kidega". 11 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2020. 
  2. ^ "Can Yılmaz: filmografi - Beyazperde.com". 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2020. 
  3. ^ https://www.imdb.com/name/nm0947999/?ref_=fn_al_nm_1[yalın URL]

Dış bağlantılar değiştir