Ana menüyü aç

Björn Nils Olof Skifs, (d. 20 Nisan 1947 Vansbro, İsveç) İsveçli şarkıcı.[1][2][3][4]

Lasse Holm
Genel bilgiler
Doğum adı Lars-Eric Gustav "Lasse" Holm,
Doğum 20 Nisan 1947 (1947-04-20) (72 yaşında)
Vansbro, İsveç
Tarzlar Pop, rock, Schlager
Meslekler şarkıcı, besteci, aktör
Çalgılar Piyano
Resmî site skifs.se

Björn Skifs ilk olarak 1962 yılında Slam Creepers grubunu kurarak müzik kariyerine başlamıştır. Slam Creepers 1969 yılında dağılmış ve Skifs adlı yeni grubu kurmuş, fakat o da başarılı olamamıştır.

Björn, 1978 ve 1981 yılları olmak üzere iki kez Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç'i temsil etmiş, 1978'de 14. ve 1981'de 10. olmuştur.

İçindekiler

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • 1969 - From both sides now
  • 1970 - Every bit of my life
  • 1971 - Opopoppa (English: "Up'n Pop")
  • 1972 - Blåblus (English: Blue Blues)
  • 1973 - Pinewood rally
  • 1974 - Out of the blue
  • 1975 - Schiffz (No real significance, title is playing with his surename, "Skifs")
  • 1977 - Watch out!
  • 1979 - Split vision
  • 1980 - Zkiffz (No real significance, title is playing with his surename, "Skifs")
  • 1981 - SPÖK! (No real significance, title is playing with the word "Ghost")
  • 1981 - Björns ballader
  • 1983 - If...Then...
  • 1984 - Paris - Dakar - Köpenhamn (English: Paris - Dakar - Copenhagen)
  • 1984 - Chess
  • 1985 - Vild honung (English: Wild Honey)
  • 1987 - Zick Zack
  • 2001 - Back on track
  • 2002 - Ingen annan (English: Nobody Else)
  • 2005 - Decennier...Sånger från en annan tid (English: Decades...Songs from a different Time)
  • 2006 - Andra decennier (English: Other Decades)
  • 2007 - Eye to Eye
  • 2010 - Da Capo
  • 2011 - Break the Spell

TeklilerDüzenle

KoleksiyonlarıDüzenle

  • 1972 - Björns ballader
  • 1978 - Björns bästa
  • 1989 - Collection
  • 1990 - Björn Skifs
  • 1991 - Songs for you
  • 1997 - Björn Skifs 50/50
  • 2004 - Skifs Hits!

KaynakçaDüzenle