Birleşik Krallıktaki siyasi partiler listesi

Vikimedya liste maddesi

Avam Kamarası partileriDüzenle

Logo İsim Kuruluş Politik duruş İdeoloji Lider Avam Kamarası Lordlar Kamarası İskoçya Parlamentosu Galler Ulusal Meclisi Kuzey İrlanda Meclisi Londra Meclisi Yerel yönetim
  Muhafazakar Parti 1834

Merkez sağ Muhafazakarlık

Ekonomik liberalizm
Liz Truss
358 / 650
261 / 824
[1]
31 / 129
16 / 60
Yok
9 / 25
7.541 / 19.698
[2]
  İşçi Partisi 1900 Merkez sol Sosyal demokrasi

Demokratik sosyalizm

Keir Starmer
199 / 650
[3][4]
168 / 824
[5] [6]
22 / 129
[7]
30 / 60
[8]
Yok
11 / 25
5.795 / 19.698
[2]
İskoç Ulusal Partisi 1934 Merkez sol İskoç milliyetçiliği

İskoç bağımsızlığı

Sosyal demokrasi

Pro-Avrupacılık
Nicola Sturgeon
45 / 650
Yok
64 / 129
Yok Yok Yok
396 / 19.698
[2]
  Liberal Demokratlar 1988 Merkez -

Merkez sol

Liberalizm

Sosyal liberalizm

Pro-Avrupacılık
Ed Davey
14 / 650
84 / 824
[9]
4 / 129
1 / 60
Yok
2 / 25
2.483 / 19.698
[2]
  Demokratik Birlik Partisi 1971 Sağ İngiliz birliği


İngiliz milliyetçiliği


Sağ popülizm

Avrupa şüpheciliği

Jeffrey Donaldson
8 / 650
5 / 824
[10]
Yok Yok
25 / 90
Yok
114 / 19.698
  Sinn Féin 1970 Merkez sol - Sol İrlanda cumhuriyetçiliği


Demokratik sosyalizm

Sol milliyetçilik

Mary Lou McDonald
7 / 650
[11]
Yok Yok Yok
27 / 90
Yok
104 / 19.698
  Plaid Cymru 1925 Merkez sol - Sol Galler milliyetçiliği


Galler bağımsızlığı


Demokratik sosyalizm

Sosyal demokrasi

Adam Price
3 / 650
1 / 824
[12]
Yok
13 / 60
Yok Yok
199 / 19.698
[2]
  Sosyal Demokrat İşçi Partisi 1970 Merkez sol Sosyal demokrasi

İrlanda milliyetçiliği

Colum Eastwood
2 / 650
Yok Yok Yok
8 / 90
Yok
56 / 19.698
Alba Partisi 2021 Merkez sağ İskoç milliyetçiliği

İskoç bağımsızlığı

Alex Salmond
2 / 650
Yok Yok Yok Yok Yok
15 / 19.698
İngiltere ve Galler Yeşiller Partisi 1990 Sol Yeşil politika
İlerlemecilik

Pro-Avrupacılık
Carla Denyer

Adrian Ramsay

(eş başkanlar)
1 / 650
2 / 824
[13]
Yok Yok Yok
3 / 25
474 / 19.698
[2]
  Kuzey İrlanda İttifak Partisi 1970 Merkez- Merkez sol Liberalizm

Mezhepsizlik

Pro-Avrupacılık
Naomi Long
1 / 650
Yok Yok Yok
17 / 90
Yok
53 / 19.698

Avam Kamarası'nda temsil edilmeyen, ancak diğer Birleşik Krallık yasama organlarında temsil edilen taraflarDüzenle

Birleşik Krallık'ta Avam Kamarası'nda temsil edilmeyen ancak Kuzey İrlanda Meclisi ve İskoç Parlamentosu'nda seçilmiş temsilcileri olan bir dizi siyasi parti vardır.

Logo İsim Kuruluş Politik duruş İdeoloji Önder Lordlar Kamarası İskoçya Parlamentosu Kuzey İrlanda Meclisi Yerel yönetimler
  Ulster Birlik Partisi 1905 Merkez sağ İngiliz birliği

Muhafazakarlık
Doug Beattie
2 / 824
[14]
Yok
10 / 90
74 / 19.698
İskoç Yeşiller 1990 Merkez sol

Sol

Yeşil politika

İskoç bağımsızlığı

İskoç cumhuriyetçiliği


Pro-Avrupacılık

Patrick Harvie


Lorna Slater

Yok
7 / 129
Yok
20 / 19.698
Yeşiller Partisi Kuzey İrlanda 1983 Merkez sol Yeşil politika

Mezhepsizlik

Pro-Avrupacılık
Clare Bailey Yok Yok
0 / 90
8 / 19.698
Geleneksel Birlikçi Ses 2007 Sağ İngiliz birliği

Ulusal muhafazakarlık

Sosyal muhafazakarlık

Avrupa şüpheciliği
Jim Allister Yok Yok
1 / 90
6 / 19.698
Kârdan Önce Halk 2005 Sol Sosyalizm

Troçkizm

Antikapitalizm

İrlanda birliği
Eamonn McCann[15] Yok Yok
1 / 90
4 / 19.698

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  2. ^ a b c d e f "Open Council Data UK". 23 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2021. 
  3. ^ Including 26 as Lab Co-op.
  4. ^ The Speaker, Sir Lindsay Hoyle, is not included in this tally as the speaker stands in the election as "Speaker seeking re-election" and no longer has ties with their original party.
  5. ^ Including 16 as Lab Co-op.
  6. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  7. ^ Including 7 as Lab Co-op.
  8. ^ Including 11 as Lab Co-op.
  9. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  10. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  11. ^ Sinn Fein operate a policy of Abstentionism and do not take their Commons seats
  12. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  13. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  14. ^ Including absent, suspended and temporarily disqualified members.
  15. ^ Party operates a policy of collective leadership, but Eamonn McCann is listed as the party's leader for the purposes of registration to the UK Electoral Commission.