Billur Kalkavan

Türk oyuncu

Billur Kalkavan (d. 2 Kasım 1962, İstanbul) Türk oyuncu ve sunucu.

Billur Kalkavan
Doğum 2 Kasım 1962 (1962-11-02) (59 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Ebeveyn(ler) Nuyan Kalkavan (1930–2021)

HayatıDüzenle

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962 yılında İstanbul'da Abdülmecid'in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu olarak dünyaya geldi. 1969 yılında Ayrı Dünyalar filminde Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı. Lise öğrenimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlasa da ilk senesinde sınıfta kalınca lise eğitimini ABD'de tamamladı ve Kaliforniya Üniversitesi'nden psikoloji dersleri aldı. 1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık verdi. 2011 yılında Turkcell reklamında oynadı. Aynı yıl HTV kanalında 00:00–01:00 arası cinsel hayat ile ilgili bir program yaptı. 26 Ekim 2021 yılında annesi Nuyan Kalkavan hayatını kaybetti.[1]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1969 Ayrı Dünyalar Billur
1978 Sultan Aslı
1993 Mavi Sürgün Sare İsmet Hanım
1995 Gece Otostopçusu İlkay
2000 Ölüm Peşimizde
2008 Kraliçe Fabrika'da
2008 Mezuniyet
2015 Çarşı Pazar Şenay
2017 Canavar Gibi: Türk İşi Frankeştayn
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1992 Aşık Oldum Afet
1994 Sonradan Görmeler
1996 Tatlı Kaçıklar Emel
1996 Şahin
1997 Böyle mi Olacaktı Nazan
1998 Eyvah Babam Belkıs
2000 Eyvah Kızım Büyüdü Filiz
2002 Azad Canan
2002 Reyting Hamdi
2003 Patron Kim?
2004 Metro Palas Seda
2005–2006 Ihlamurlar Altında Handan Tekiner
2008 Bir Avuç Huzur
2008 Servet Avcısı Nejla
2012 Acayip Hikayeler Ayten
2012 Trophy Türk Kendisi Yarışmacı

ProgramDüzenle

Yıl Yapım Kanal Not
2006 Billur Rengi Elmax Sunucu

KaynakçaDüzenle

Dış BağlantılarDüzenle