Barbara Windsor

İngiliz oyuncu

"Dame" Barbara Windsor, DBE (doğum adı: Barbara Ann Deeks; 6 Ağustos 1937, Londra - 10 Aralık 2020, Londra, İngiltere)[3], İngiliz tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.[4][5]

Barbara Windsor
Barbara Windsor Maryebone Tree.JPG
Windsor 2010'da
Doğum Barbara Ann Deeks
6 Ağustos 1937(1937-08-06)
Shoreditch, Londra, İngiltere
Ölüm 10 Aralık 2020 (83 yaşında)[1]
Londra, İngiltere
Ölüm sebebi Alzheimer hastalığı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1949-2020[1]
Özvarlık Sabit £9 milyon (2018)[2]
Evlilik
Ronnie Knight
(e. 1964; b. 1985)

Stephen Hollings
(e. 1986; b. 1995)

Scott Mitchell
(e. 2000; ö. 2020)
Barbara Windsor (2018)'de

YaşamıDüzenle

Windsor 6 Ağustos 1937'de Shoreditch, Londra'da doğdu.[6] Aida Foster Tiyatro Okulu'ndan mezun oldu. 1949'da başladığı oyunculuk kariyerini 2020'de ölümüne kadar sürdürdü. 1960'lar ile 1970'li yıllarda seri olarak çekilen farklı rollerde olduğu TV filmi serisi, Carry On ve Peggy Mitchell rolünde olduğu BBC One kanalı yapımı TV pembe dizisi, EastEnders ile tanındı.[7]

ÖlümüDüzenle

Windsor 10 Aralık 2020'de Alzheimer hastalığına[8] bağlı nedenlerden Londra, İngiltere'de 83 yaşında vefat etti.[9][10]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Carry On Spying (1964)
  • Carry On Doctor (1967)
  • Chitty Chitty Bang Bang (1968)
  • Carry On Camping (1969)
  • Carry On Henry (1971)
  • Carry On Matron (1972)
  • Carry On Girls (1973)
  • Carry On Dick (1974)
  • That's Carry On (1977)
  • Comrades (1986)
  • It Couldn’t Happen Here (1987)
  • Double Vision (1992)
  • EastEnders (TV Dizisi, 1994-2016)
  • Doctor Who (TV Dizisi, Bölüm: Army of Ghosts, 2006)
  • Alice in Wonderland (2010)
  • Come Fly with Me (TV Dizisi, 1 Bölüm, 2011)
  • Alice Through the Looking Glass (2016)
  • Babs (2017)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Rigney, Catriona (10 Ocak 2019). "EastEnders legend Barbara Windsor needs 24/7 care as star's husband reveals her health has taken a rapid decline". OK!. Erişim tarihi: 25 Ocak 2019. 
  2. ^ Prasad, Suren. "The (estimated) Net Worth of Barbara Windsor", www.spearswms.com, published 10 July 2014. Retrieved 11 May 2015.
  3. ^ "Dame Barbara Windsor: Carry On and EastEnders actress dies aged 83". BBC News. 11 Aralık 2020. 11 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Career highlights: Barbara Windsor" The Telegraph 10 May 2016
  5. ^ Who Do You Think You Are? - Past Stories - Barbara Windsor, BBC. Retrieved 30 December 2015.
  6. ^ GRO Register of Births: SEP 1937 1a 176 STEPNEY - Barbara A. Windsor, mmn = Ellis
  7. ^ " Ten Things You Never Knew About Barbara Windsor" Digital Spy 23 May 2007
  8. ^ "Barbara Windsor and Scott Mitchell become Alzheimer's Society Ambassadors". YouTube. 8 Ağustos 2019. 1 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2019. 
  9. ^ "Dame Barbara Windsor: Beloved actress best known for her roles in EastEnders and the Carry On films dies aged 83". Sky News. 11 Aralık 2020. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  10. ^ "Dame Barbara Windsor: Carry On and EastEnders actress dies aged 83". BBC News. 11 Aralık 2020. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle