Bade İşçil

Bade İşcil, Türk kadın oyuncu.

Bade İşçil (d. 8 Ağustos 1983, İstanbul), Türk oyuncu.

Bade İşcil
Doğum 8 Ağustos 1983 (1983-08-08) (37 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2007-günümüz
Resmî site http://www.badeiscil.com.tr/

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Bade Sualp İşçil, 8 Ağustos 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümünden mezun oldu. İlk kez, 2007'de Cine5 kanalında yayınlanan Metropol Cafe isimli komedi dizisinde rol aldı. 2009-2011 yılları arasında Ay Yapım'ın Ezel dizisinde "Şebnem Sertuna" karakterini canlandırdı. Ezel adlı dizi bittikten sonra Kuzey Güney dizisinin oyuncu kadrosuna katıldı. 2020 yılında Netflix'te yayınlanan Aşk 101 dizisindeki "yetişkin Işık" karakterine hayat vermektedir. Soyadı herkes tarafından bilindiği gibi İşçil değil, İşcil'dir. Bade İşcil, Mart ayında tanıştığı iş adamı Malkoç Sualp ile 31 Mayıs 2013'te evlendi ve bu evlilikten Azur isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.[1][2]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2007 Metropol Cafe Şebnem -
2009-2011 Ezel Şebnem Sertuna Zaim Yardımcı Karakter
2011-2013 Kuzey Güney Banu Sinaner Yardımcı Karakter
2017-2018 Ufak Tefek Cinayetler Pelin Kaner Başrol
2020 Aşk 101 Yetişkin Işık Yardımcı Karakter
2021 Aşk 102 Yetişkin Işık Yardımcı Karakter

ÖdülleriDüzenle

Yıl Ödül Kategori Dizi - Film
2012 Ayaklı Gazete TV Yıldızları En İyi Yardımcı Kadın Drama Oyuncusu Kuzey Güney
2012 Galatasaray Üniversitesi En İyi Kadın Oyuncu Kuzey Güney

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "RÖPORTAJ: BADE İŞÇİL SÜALP". http://www.marieclaire.com.tr. Marie Claire Türkiye. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2015.  |website= dış bağlantı (yardım)
  2. ^ "Bade İşçil müjdeyi verdi". www.acunn.com. Acun Medya. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle