İpek Filiz Yazıcı

Türk oyuncu

İpek Filiz Yazıcı (d. 6 Ekim 2001; İstanbul), Türk dizi oyuncusu.

İpek Filiz Yazıcı
Doğum 6 Ekim 2001 (2001-10-06) (19 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Vatandaşlık Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2016-günümüz

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Yazıcı, 6 Ekim 2001'de İstanbul'da doğdu.[1][2] İlk oyunculuk deneyimini 2016 yılında yayımlanmış olan Babam ve Ailesi dizisinde yaşadı.[3] 2017 yılında FOX TV ekranlarında yayımlanan; başrolünü Songül Öden, Erkan Petekkaya ve Dolunay Soysert gibi isimlerin paylaştığı Kayıtdışı dizisinde Tuğba Ateş karakterini[4], Elimi Bırakma adlı dizide ise Ceyda karakterini canlandırdı.

Netflix'te yayımlanan Aşk 101 dizisinde "Işık" karakteriyle kariyerindeki ilk başrol oyunculuğunu üstlendi.[5] Yeni Hayat adlı dizide Gökçe Karatan[6] karakterine hayat vermesi planlanırken dünya genelinde yaşanan koronavirüs pandemisi ve Türkiye'de alınan önlemler sebebiyle dizi ertelendi,[7] fakat 3 Eylül 2020 tarihinde ilk bölümüyle ekranlarda yerini aldı.

LC Waikiki ve Çokokrem markalarıyla ilişkili reklamı bulunmaktadır.[8]

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rolü
2016 Babam ve Ailesi -
2017 Kayıtdışı Tuğba Ateş
2018-2019 Elimi Bırakma Ceyda
2020- Yeni Hayat Gökçe Karatan
İnternet dizisi
Yıl Adı Rolü Notlar
2017 Büyük Günahlar - -
2020- Aşk 101 Işık Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "İpek Filiz Yazıcı kimdir? İpek Filiz Yazıcı nereli ve kaç yaşında?". www.sozcu.com.tr. 19 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  2. ^ "Aşk 101'deki İpek kimdir? İpek Filiz Yazıcı Kimdir? Kaç yaşında?". www.sporx.com. 15 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  3. ^ "İpek Filiz Yazıcı kimdir?". www.ajansspor.com. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  4. ^ "Kayıtdışı Dizisi - Oyuncuları - FOX". www.fox.com.tr. 27 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2020. 
  5. ^ "Aşk 101'deki rolüyle yürekleri fetheden masumluğu ve güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan İpek Filiz Yazıcı". www.onedio.com. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  6. ^ "Oyuncular - Yeni Hayat". www.kanald.com.tr. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2020. 
  7. ^ "Yeni Hayat dizisi ilk bölümü neden yok?". www.sozcu.com.tr. 26 Mart 2020. 9 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2020. 
  8. ^ "Aşk 101'in Işık'ı İpek Filiz Yazıcı kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Aşk 101 oyuncuları". www.mynet.com. 29 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle