Azumi Waki

Japon seslendirme sanatçısı ve şarkıcı

Azumi Waki (Japonca和氣 あず未, romanizeWaki Azumi; 8 Eylül 1994 Tokyo, Japonya), Japon seslendirme sanatçısı ve şarkıcı.[1]

Azumi Waki
和氣 あず未
Doğum 8 Eylül 1994 (1994-09-08) (28 yaşında)
Tokyo, Japonya
Milliyet  Japonya
Meslek Seslendirme sanatçısı, şarkıcı
Etkin yıllar 2015-günümüze
Ajans Haikyō

Kariyer hayatıDüzenle

Waki Tokyo'da doğdu. Üç büyük kardeşi var. Küçüklüğünden beri animeye ilgi duysa da başlangıçta hayali uçuş görevlisi olmaktı.[2] Ortaokula girdikten sonra da bu hayalin peşinden gitmeye devam etti, ancak liseye geldikten sonra İngilizce dil becerilerinin yetersiz olduğunu düşündüğü için vazgeçti. 13 yaşında animeye olan ilgisi arttıkça seslendirme kariyerine devam etmeye karar verdi.

Waki, lise üçüncü yılından sonra Tokyo Anime Ses Oyunculuk Koleji'ne kaydoldu ve burada okurken radyo asistanı olarak da çalıştı.[3] Üniversiteden mezun olduktan sonra Haikyō'ye üye oldu.[4] İlk seslendirme rolü, video oyunu ve anime dizisi The Idolmaster Cinderella Girls'teki Sanae Katagiri rolüydü. Aynı yıl, anime serisi Ani Tore'de Eri Higuchi olarak rol aldı! Örn.[5]

Waki, 2016'da Lütfen Anlat Bana adlı anime dizisinde Galko rolünü oynadı. Galko-chan.[6] Yardımcı yıldızlarıyla birlikte gösterinin açılış teması "YPMA Girls"ü de seslendirdi.[7]

2017 yılında, anime dizisi Blend S'in ana karakteri Maika Sakuranomiya rolünü oynadı;[8] o ve yardımcı yıldızları Akari Kitō ve Anzu Haruno, gösterinin açılış teması "Afiyetler♡S" (ぼなぺてぃーと♡S, Bonapetīto♡Esu) ve bitiş teması "Detarame na Minus to Plus ni Okeru Blend Kō" (デタラメなマイナスとプラスにおけるブレンド考, Detarame na Mainasu to Purasu ni Okeru Burendo Kō) Blend A adı altında. Ayrıca multimedya serisi Uma Musume Pretty Derby'de Special Week karakteri olarak rol aldı.[9]

2018'de Waki, Uma Musume Pretty Derby'nin anime serisinde Özel Hafta oynadı. Ayrıca How Not to Summon a Demon Lord'da[15] Rem Galleu ve mahallemde yaşayan Ms. Vampire adlı anime dizisinde Elly rolünü oynadı.[10]

2019'da Ao-chan Can't Study! adlı anime dizisinde Ao Horie'yi canlandırdı.[11] Ayrıca The Helpful Fox Senko-san adlı anime dizisinde Senko, Are You Lost? Yeteneklerim Sonraki Yaşamda Ortalama mı?!.[12]

2020 yılında anime dizisi Shachibato'da Akari'yi canlandırdı! Başkan, Savaş Zamanı!,[13] I'm Standing on a Million Lives adlı anime dizisinde Kusue Hakozaki,[14] ve Kuma Kuma Kuma Bear anime serisinde Fina.[15]

2021'de Tokyo Revengers anime dizisinde Hinata Tachibana, anime dizisinde Flatorte, I've Been Killing Slimes for 300 Years ve Maxed Out My Level,[16] Anime dizisinde Nagisa Minase, Girlfriend, Girlfriend,[17] ve Beyaz Kumdaki Aquatope'da Tsukimi Teruya.[18]

2022'de anime dizisi Orient'te Nanao Inusaka'yı,[19] ve anime dizisi My Isekai Life'da Dryad'ı oynayacak.[20]

FilmografiDüzenle

AnimeDüzenle

2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
TBA

DiskografiDüzenle

Stüdyo AlbümüDüzenle

Title Album details Catalog no. Oricon[21]
Regular edition Limited edition Peak position Weeks charted
Chō Kakumei-teki Koisuru Nichijō
(超革命的恋する日常)[22]
  • Released: February 17, 2021
  • Label: Nippon Columbia
COCX-41392 COZX-1716/7 29 1

SinglesDüzenle

Song(s) Details Catalog no. Oricon[23] Album
Regular edition Limited edition Peak position Weeks charted
Fuwatto (ふわっと)
Citrus (シトラス)[24]
  • Released: February 10, 2020
  • Label: Nippon Columbia
COCC-17736 COZC-1617/8 (Disc A)
COZC-1619/20 (Disc B)
20 2 TBA
Hurry Love
Koi to Yobu ni wa (恋と呼ぶには)[25]
COCC-17762 COZC-1649/50 (Disc A)
COZC-1651/2 (Disc B)
16 4
Itsuka no Kioku (イツカノキオク)
Tо̄mei no Pedal (透明のペダル)[26]
COCC-17810 COZC-1679/80 (Special DVD edition) 20 8
Viewtiful Days!
Kioku ni Koi wo Shita (記憶に恋をした)[27]
COCC-17881 COZC-1751/2 (Special DVD edition) 19 3

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "異世界魔王と召喚少女の奴隷魔術:ヒロイン声優の芹澤優、和氣あず未に聞く 2人は似ている?". MANTANWEB(まんたんウェブ) (Japonca). 8 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2021. 
  2. ^ "「和氣あず未」声優インタビュー&撮り下ろしグラビア【声優図鑑】 | アニメ ダ・ヴィンチ". ダ・ヴィンチWeb. 10 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "就職&デビュー|東京アニメ・声優&eスポーツ専門学校". 東京アニメ・声優&eスポーツ専門学校. 4 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "infomation". web.archive.org. 5 Tem 2018. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2022. 
  5. ^ "Ani Tore! EX Exercise Anime Posts Main Voice Cast". Anime News Network. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Oshiete! Galko-chan TV Anime Casts Minami Takahashi, Azumi Waki". Anime News Network. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Please tell me! GALKO-chan Promo, Additional Cast Unveiled". Anime News Network. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Blend S TV Anime's 1st Promo Video Reveals Main Cast". Anime News Network. 27 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Uma Musume Pretty Derby Project's Anime, Game Promo Videos Streamed". Anime News Network. 3 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Ms. vampire who lives in my neighborhood Anime Reveals Cast, Staff, Visual". Anime News Network. 26 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Ao-chan Can't Study Anime's 1st Promo Video Reveals April Premiere, 3 Cast Members". Anime News Network. 29 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Sewayaki Kitsune no Senko-san TV Anime Reveals Main Cast". Anime News Network. 15 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "'Shachō, Battle no Jikan Desu!' Anime's Video Reveals Cast, Staff, April Premiere". Anime News Network. 24 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "I'm Standing on a Million Lives Fantasy Battle Manga Gets TV Anime in October". Anime News Network. 3 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Kuma Kuma Kuma Bear VRMMO Anime's 1st Video Unveils Cast, Staff". Anime News Network. 26 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "'I've Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level' Light Novels Get TV Anime". Anime News Network. 19 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "'Girlfriend, Girlfriend' Anime's Teaser Reveals Cast, July Debut". Anime News Network. 28 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "Aquatope of White Sand Anime Reveals Promo Video, More Cast, Theme Song Artists". Anime News Network. 6 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ "Adventure TV Anime Orient Reveals 3 More Cast Members". Anime News Network. 6 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ "My Isekai Life Anime's Teaser Reveals Main Cast". Anime News Network. 3 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Azumi Waki's Discography – Albums" (Japonca). Oricon. 10 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2020. 
  22. ^ "超革命的恋する日常". Oricon. n.d. 18 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2020. 
  23. ^ "Azumi Waki's Discography – Singles" (Japonca). Oricon. 21 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2020. 
  24. ^ "ふわっと/シトラス - 和氣あず未". Oricon. n.d. 25 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2020. 
  25. ^ "Hurry Love/恋と呼ぶには - 和氣あず未". Oricon. n.d. 2 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2020. 
  26. ^ "イツカノキオク/透明のペダル - 和氣あず未". Oricon. n.d. 25 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2020. 
  27. ^ "Viewtiful Days!/記憶に恋をした - 和氣あず未". Oricon. n.d. 28 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle