Azerbaycan dijital gelişim ve ulaşım bakanları listesi

Aşağıdaki liste Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Gelişim ve Ulaşım Bakanlığı listesidir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Gelişim ve Ulaşım Bakanı
Logo of Ministry of Transport, Communications and High Technologies of Azerbaijan.svg
Görevdeki
Reşad Nebiyev

11 Ekim 2021 (26 Ocak 2021) tarihinden beri
Atayan İlham Aliyev
Görev süresi Sınırlama yok
Açılışı yapan Nesip Bey Yusufbeyli
Oluşum 28 Mayıs 1918
Bağlılık Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesi mincom.gov.az

BakanlarDüzenle

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Yollar, Posta ve Telegraf Bakanları
1 Hudadat Bey Melikaslanov 28 Mayıs 1918 17 Haziran 1918 Bağımsız
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Yollar Bakanları
1 Hudadat Bey Melikaslanov 17 Haziran 1918 1 Nisan 1920 Bağımsız
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Posta ve Telegraf Bakanları
- Hudadat Bey Melikaslanov 17 Haziran 1918 6 Ekim 1918 Bağımsız
1 Ağa Aşurov 6 Ekim 1918 7 Aralık 1918
2 Aslan Bey Sefikürdski 26 Aralık 1918 14 Mart 1919 Halkçı Partisi
3 Camo Bey Hacınski 14 Mart 1919 9 Nisan 1920
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Rabıta Bakanlığı (1953-1991)
Azerbaycan Cumhuriyeti Otomobil Bakanlığı (1991-1992)
1 Arif Aslanov 18 Ekim 1991 29 Ocak 1992 Azerbaycan Komünist Partisi (1993)
Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Basın Komitesi Başkanları (1991-1993)
1 Sabir Rüstemhanlı 18 Ekim 1991 18 Mayıs 1993 Azerbaycan Halk Cephesi
Vatandaş Dayanışması Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim Bakanları (1993-2001)
1 Şamil Musayev 18 Ekim 1991 15 Mayıs 1992 Bağımsız
2 Abdul Kahramanzade 15 Mayıs 1992 17 Haziran 1992
3 Siruz Abbasbeyli 17 Haziran 1992 16 Temmuz 1997
4 Nadir Ahmedov 16 Temmuz 1997 18 Ekim 1998[1] Yeni Azerbaycan Partisi
- Nadir Ahmedov 18 Ekim 1998[1] 12 Şubat 1999[2]
(4) Nadir Ahmedov 12 Şubat 1999[2] 20 Şubat 2004
Azerbaycan Cumhuriyeti Basın ve Enformasyon Bakanları (1993-2001)
1 Sabir Rüstemhanlı 12 Mayıs 1993 1995 [a] Vatandaş Dayanışması Partisi
- Siruz Tebrizli 18 Ekim 1998[1] 17 Kasım 1998[3] Yeni Azerbaycan Partisi
2 Sirus Tebrizli 17 Kasım 1998[3] 25 Kasım 2000
Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaşım Bakanları (1998-2017)
1 Ziya Mammadov 8 Ağustos 2002 13 Şubat 2017 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Enformasyon Teknolojiler Bakanları (2001-2014)
1 Ali Abbasov 20 Şubat 2004 7 Mart 2014 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanları (2014-2017)
1 Ali Abbasov 7 Mart 2014 12 Kasım 2015 Yeni Azerbaycan Partisi
2 Ramin Guluzade 15 Ocak 2016 13 Şubat 2017 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaşım, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanları (2017-2021)
1 Ramin Guluzade 13 Şubat 2017 26 Ocak 2021 Bağımsız
2 Reşad Nebiyev 26 Ocak 2021 11 Ekim 2021[4]
Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Gelişim ve Ulaşım Bakanları (2021-)
1 Reşad Nebiyev 11 Ekim 2021[4] Görevde Bağımsız

NotlarDüzenle

  1. ^ Milletvekili seçildiği için bakanlıktan istifa etti.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c "1 - Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabineti üzvlərinin səlahiyyətlərinin icra edilməsi haqqında". e-qanun.az. 26 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2021. 
  2. ^ a b "98 - N. A. Əhmədovun Azərbaycan Respublikası rabitə naziri təyin edilməsi haqqında". e-qanun.az. 3 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2021. 
  3. ^ a b "18 - S. X. Təbrizlinin Azərbaycan Respublikası mətbuat və informasiya naziri təyin edilməsi haqqında". e-qanun.az. 3 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2021. 
  4. ^ a b "Azərbaycan Prezidentinin Rəsmi internet səhifəsi - SƏNƏDLƏR » Fərmanlar". president.az (Azerice). 12 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2021.