Aysun Metiner (d. 5 Eylül 1972, İstanbul), Türk oyuncudur.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Şaşıfelek Çıkmazı, Kurtlar Sofrası, Yeni Hayat, Benimle Evlenir misin, Örümcek, Nasıl Evde Kaldım, Sıdıka ve Asmalı Konak gibi televizyon dizilerinde rol aldı. 2017 yılında FOX'ta yayımlanan Çoban Yıldızı isimli dizide rol aldı.

Filmografisi değiştir

  • Aile - 2023 Zümrüt Yoldanlı (TV dizisi)
  • Gecenin Ucunda - 2022-2023 Ferah (TV dizisi)
  • Son Nefesime Kadar - 2022 - Şükran (TV dizisi)
  • Evlilik Hakkında Her Şey - 2021 - Hatice (TV dizisi)
  • Gençliğim Eyvah - 2020 - Çavi'nin annesi (TV dizisi)
  • Hercai - 2021 - Dilşah (TV dizisi)
  • Bir Litre Gözyaşı - 2018 - Şebnem (TV dizisi)
  • Çoban Yıldızı - 2017 - Sırma
  • Galip Derviş - 2013 - Meral (Konuk oyuncu) (TV dizisi)
  • Kahve Bahane - 2009 - Çiğdem (TV dizisi)
  • Para=Dolar - 2008
  • Arda Sokaklar - 2007 - Nilgün (TV dizisi)
  • Şölen - 2007 - Zühre (TV dizisi)
  • Adak - 2006 - Zülal (TV dizisi)
  • Meyhanecinin Kızı - 2005 (TV filmi)
  • Kısmet Değilmiş - 2005 - Gülfem (TV dizisi)
  • Gen - 2005 - Sara Hastası
  • 2 Genç Kız - 2004
  • Tarçın Konuştu - 2004 (TV dizisi)
  • Son Yaprak - 2004 - Doktor Nil (TV dizisi)
  • Asmalı Konak Hayat - 2003 - Lale Karadağ
  • Asmalı Konak - 2002 - Lale Karadağ (TV dizisi)
  • Benimle Evlenir Misin - 2001 - Suzan Şenoğlu (TV dizisi)
  • Yeni Hayat - 2001 - Handan (TV dizisi)
  • Nasıl Evde Kaldım - 2001 - Leyla (TV dizisi)
  • Bana Şans Dile - 2001 - Emel
  • Şaşıfelek Çıkmazı - 2000 - Ceyda (TV dizisi)
  • Bedel - 2000 - Aslı (TV Film)
  • Çatısız Kadınlar - 1999 - Teresa (TV dizisi)
  • Kurtlar Sofrası - 1999 - Gilda (TV dizisi)
  • Örümcek - 1998 - Sabahat (TV dizisi)
  • Ruhsar - 1998 - Mikrop Mücella/Hayat kadını leyla (TV dizisi)
  • Sıdıka - 1997 - Ezgisu (TV dizisi)
  • Sevda Rüzgarları - 1997 (TV dizisi)
  • Sharpe's Mission - 1996 - Conchita (TV dizisi)