Aysun Güven

Aysun Güven (d. 2 Ekim 1954, Eskişehir)[1] Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

Aysun Güven
Doğum Aysun Denemeç
2 Ekim 1954 (1954-10-02) (67 yaşında)
Eskişehir, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1971–günümüz

1954 yılında Eskişehir'de doğan Güven, daha sonra ailesi ile beraber Yalova'ya yerleşti. Ortaokulu orada okudu. Lisede eğitimini bırakıp İstanbul'a geldi. 1971 yılında sinemaya başladı.

Türk sinemasında birçok filmde oynamıştır. 2014-2019 yılları arası Kanal 7 Televizyonunda yayınlanan Elif (dizi) isimli dizide Aliye Hanım karakterini oynamış ve daha sonra ayrılmıştır. Özel hayatında 2 çocuk annesidir.

FilmografiDüzenle

  • Yemin - 2022
  • Elif - 2014-2017
  • Adanalı Meryem - 2014
  • Pir u Paklar - 2013
  • Peygamberin Kılıçları - 2012
  • Fatmagül'ün Suçu Ne? - 2010
  • Çığlık Çığlığa Bir Sevda - 2009
  • Yıkılan Yuva - 2009
  • Kış Masalı - 2009
  • İdam - 2008
  • Doktorlar - 2008
  • Dokunmayın Ağaçlarıma - 2008
  • Sabit Efendi - 2007
  • Hak Yolu - 2007
  • Göbek Bağı - 2007
  • Babam Annem Oldu - 2006
  • Öteki Oğul - 2006
  • Susuzluk - 2006
  • Salak Oğlan - 2006
  • Annenin Oyunu - 2006
  • Anka Kuşu - 2006
  • Töre - 2005
  • Bir Sepet Elma - 2005
  • Kenger 2 - 2005
  • Kenger - 2005
  • Denizin Dibinde Hatçem - 2005
  • Beyaz Giyme Toz Olur - 2005
  • Harput Güneşi - 2004
  • Brindar - 2004
  • Adana'ya Bir Kız Geçti - 2004
  • Toprağa Kan Düştü - 2003
  • Bir Yıldız Tutuldu - 2003
  • Yaralı - 2002
  • Sırlar Dünyası - 2002
  • Hayal Avcıları - 2002
  • Dava / Doz - 2001
  • Aynalı Tahir - 1998
  • Yaşamak Güzel Şey - 1977
  • Eşref - 1977
  • Dokunmayın Dünyama - 1977
  • Cemal - 1977
  • Bir Yiğit Gurbete Gitse - 1977
  • Belki Bir Gün - 1977
  • Affedilmeyen - 1977
  • Şok - 1976
  • Zühtü - 1976
  • Unutamam Seni - 1976
  • Silah Kardeş Elinde - 1976
  • Parola Kartal - 1976
  • Oldu Olacak - 1976
  • O Biçim Miras - 1976
  • Mahallede Şenlik Var - 1976
  • Kurban Olayım - 1976
  • Korkunç Şüphe - 1976
  • Kartal Pendik Gittik Geldik - 1976
  • Kader Bu - 1976
  • Hınç - 1976
  • Günahkar - 1976
  • Darbe - 1976
  • Dar Geçit - 1976
  • Bitirim Hüsnü / Fakirin Kaderi - 1976
  • Ah Dede Vah Dede - 1976
  • İnce Memed Vuruldu - 1975
  • Çin İşi Japon İşi - 1975
  • Yaşamak Daha Zor - 1975
  • Televizyon Çocuğu - 1975
  • Oy Emine - 1975
  • Gariban Şakir - 1975
  • Evde Kalmış Kızlar - 1975
  • Bu Osman Başka Osman - 1975
  • Bir Araya Gelemeyiz - 1975
  • Tutku - 1974
  • Sokak Şarkıcıları - 1974
  • Gün Akşam Oldu - 1974
  • Dövüşe Dövüşe Öldüler - 1974
  • Dertli Gelin Şirvan - 1974
  • Beyto - 1974
  • Bacım - 1974
  • Asılacak Adam - 1974
  • Yaban - 1973
  • Vur Emri - 1973
  • Meyro - 1973
  • Hudutların Kartalı - 1973
  • Korkusuz Aşıklar - 1972
  • Irmak - 1972
  • İdamlık - 1971
  • Tehlikeyi Severim - 1971
  • Kaçaklar - 1971
  • Hicran - 1971
  • Beyoğlu Güzeli - 1971
  • Adaletin Bu Mu Dünya - 1971

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle