Aylin Kabasakal

Aylin Kabasakal (d.27 Şubat 1974, Almanya), Türk dizi ve sinema oyuncusu, sunucu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü 'nü bitirdi. Önceleri bazı müzik kanalı ve Tv kanallarında sunuculuk yapmış sonra oyunculuğa geçerek Görgüsüzler, Baba Ocağı, Kayıkçı, Ömerçip, Dikkat Bebek Var, Kaçıklık Diploması gibi dizi ve filmlerde rol aldı ve Cennet Mahallesi adlı Tv komedi dizisinde canlandırdığı Fatoş karakteriyle başarılı bir oyunculuk sergilemiştir. Star TV 'de yayınlanan Güzel Köylü adlı dizide de oynamıştır. Şimdilerde ise Hanım Köylü dizisinde Elmas Eksi karakterini canlandırmaktadır.[1]

Aylin Kabasakal
Doğum 27 Şubat 1974 (1974-02-27) (47 yaşında)
Almanya
Meslek Oyuncu, sunucu
Etkin yıllar 1993-günümüz
Çocuk(lar) Serhan Kabasakal

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
1997 Dostlar Pasajı Yardımcı karakter
2000 Dikkat Bebek Var Ebru Yardımcı karakter
2001-2002 Çifte Bela Yardımcı karakter
2004-2007 Cennet Mahallesi Fatoş Yardımcı karakter
2008 Görgüsüzler Fatoş Yardımcı karakter
2008-2009 Baba Ocağı Gülsüm Yardımcı karakter
2012 Melekler ve Şeytanlar Yardımcı karakter
2014-2015 Güzel Köylü Nurten Yaşabasmaz Kalas Yardımcı karakter
2016 Hanım Köylü Elmas Yardımcı karakter
İz Bırakanlar Yardımcı karakter
2020 Sen Çal Kapımı Sevil Konuk oyuncu
Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2012 Eş Ruhumun Eş Zamanı Işık Başrol oyuncusu
2019 Mirasyedi Şenay -

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2013.