Ana menüyü aç

Ali Kemal İskender

Ali Kemal İskender (Gerçek adı: Ali Kemal Asıliskender; d. 1940 Karabük - ö. 23 Eylül 2007 - İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ali Kemal İskender
Ali Kemal İskender.jpg
Doğum Ali Kemal Asıliskender
1 Ocak 1940(1940-01-01)
Karabük, Türkiye
Ölüm 23 Eylül 2007 (67 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1965-2007

Türk tiyatro ve sinemasının emektar oyuncusu, "Karga Kemal" takma adıyla bilinirdi. Birçok sinema ve dizi filmde rol aldı. Karadenizli "Laz" tiplemeleriyle tanınan sanatçı, pankreas kanseri nedeniyle öldü.

FilmografisiDüzenle

  • İnadım İnat - 2005
  • Oğlum İçin - 2003
  • Bizim Aile - 2001
  • Üvey Baba - 2000
  • Dedelerimi Evlendirirken - 2000
  • Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
  • Uzun Gece - 1993
  • Kurdoğlu - 1991
  • Çizme - 1991
  • Devlerin Ölümü - 1990
  • Silah Arkadaşları - 1986
  • Yıkılmayan Adam - 1977
  • Aslan Bacanak - 1976
  • Damgalı Adam - 1973
  • Barbunya Nuri - 1990
  • Naylon Kemal - 1995

Dış bağlantılarDüzenle