Ali Güney

Ali Pıçakçı (d. 1 Ocak 1956, Siverek, Şanlıurfa - ö. 24 Ağustos 2022, İstanbul), Türk oyuncu.

Ali Güney[1]
Ali güney.jpg
Doğum Ali Pıçakçı
1 Ocak 1956(1956-01-01)
Siverek, Şanlıurfa
Ölüm 24 Ağustos 2022 (66 yaşında)
İstanbul
Defin yeri Ayazağa Mezarlığı, İstanbul
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1972 - 2016

21 Ağustos 2022'de nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Ali Güney, 24 Ağustos 2022 tarihinde 66 yaşında öldü. Cenazesi Teşvikiye Camii'sinde kılınan Ali Güney ardından Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi.[2]

FilmografiDüzenle

  • 1981: Milcano
  • 1982: Ağlayan Gülmedi mi?
  • 1982: Bir Pazar Günü
  • 1982: Dört Yanım Cehennem
  • 1982: Kelepçe
  • 1983: Aşk Adası
  • 1983: Gecenin Sonu
  • 1984: Ayşem
  • 1984: Kanun Kanundur
  • 1985: Acıların Çocuğu
  • 1985: Altar
  • 1985: Bin Defa Ölürüm
  • 1985: Kanun Adamı
  • 1985: Öfkenin Bedeli
  • 1985: Suçlu Gençlik
  • 1985: Uyanıklar Dünyası
  • 1986: Ağla Anam Ağla
  • 1986: Ayrılık Hasreti
  • 1986: Ben Milyoner Değilim
  • 1986: Fiyakalı Enişte
  • 1986: Hekimoğlu
  • 1986: Hesap Günü
  • 1986: İlahi Adalet
  • 1986: Muhteşem Serseri
  • 1986: Ölümsüz Aşk
  • 1986: Oteldeki Cinayet
  • 1986: Ramo / Türk Rambosu
  • 1986: Sen Neymişsin Be Abi
  • 1986: Silah Arkadaşları
  • 1986: Sokakların Kanunu
  • 1986: Yar Etmem Seni
  • 1987: Bitmeyen Adam
  • 1987: Kuruluş / Osmancık
  • 1987: Mayın
  • 1987: Oyunun Kuralı
  • 1987: Patroniçe
  • 1987: Son Kahramanlar
  • 1987: Suçsuz
  • 1987: Vahşiler
  • 1988: Karanlığın İçinde
  • 1988: Kurtlar Geceyi Sever
  • 1988: Mikrop
  • 1988: Sen Ve Ben
  • 1988: Umutların Ötesi
  • 1988: Yaşamak
  • 1989: Bir Avuç Kül
  • 1990: Abuk Sabuk 1 Film
  • 1990: Acımasızlar
  • 1990: Bana Bela Derler
  • 1991: Krallığın Bedeli
  • 1991: Kurdoğlu / Osmanlı Bedel İster
  • 1991: Son Randevu
  • 1992: Hicran Yarası
  • 1992: Kurdoğlu 3 / Bu Yola Baş Koyduk
  • 1993: 19 Mayıs'tan 30 Ağustos'a
  • 1993: Abdulkadir-i Geylani Hz. / Batmayan Güneş
  • 1993: Bizim Mahalle
  • 1993: İbrahim Gülşeni Hz.
  • 1993: Kan Kardeşler
  • 1993: Lunapark
  • 1993: Otostop - Baba Katili
  • 1993: Uzun Gece / Eshab-ı Kehf
  • 1993: Yeşeren Asma / Beşiktaşlı Yahya Efendi Hz.
  • 1994: Bize Nasıl Kıydınız
  • 1994: Hızlı Takip
  • 1994: Kılıbıklar
  • 1994: Ziller
  • 1995: Çiçek Taksi
  • 1995: Polis Dosyası
  • 1995: Sen Başkasın
  • 1995: Şüphenin Bedeli
  • 1995: Ver Elini Kayınço
  • 1995: Yasak Aşk
  • 1996: Çocuğum İçin
  • 1997: Ah Nalan Ah
  • 1997: Çılgın Bediş
  • 1997: Yalnızlık Şarkısı
  • 1997: Yıldırım Han ve Emir Sultan
  • 1998: Bahar'la Umut
  • 1998: Karbeyaz
  • 1998: Üçüncü Sayfa
  • 1999: Bizim Sokak
  • 1999: Güneşe Doğru
  • 1999: Nasrettin Hoca Ya Tutarsa
  • 2000: Batak
  • 2000: Hemşo
  • 2000: Herşey Kızım İçin
  • 2000: Küçük Deniz Balıkları
  • 2000: Üvey Baba
  • 2001: Dumanlı Yol
  • 2002: Beyaz Diken
  • 2002: Çileli Aşık
  • 2002: Kül Kedisi
  • 2002: Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
  • 2002: Yitik Hayatlar
  • 2003: Hamal
  • 2003: Kurtlar Vadisi
  • 2003: Ömerçip
  • 2005: Elvan
  • 2005: Emret Komutanım
  • 2005: Lokman Hekim
  • 2005: Memleket Hikayeleri - Dostum Dostum
  • 2005: Nehirde Kan
  • 2006: Arka Sokaklar
  • 2006: Kanlı Hesaplaşma / Silahların Gölgesinde
  • 2006: Kınalı Kuzular: Üçpınar'lı Ali
  • 2006: Korkusuzlar
  • 2007: Annem
  • 2007: Kınalı Kuzular: Hasan Ethem
  • 2009: Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
  • 2009: Geniş Aile
  • 2009: Oturak İmparatoru Recep
  • 2010: Kılıç Günü
  • 2010: New York'ta Beş Minare
  • 2010: Palyaço Recep
  • 2011: Bay Kilink İstanbul'da
  • 2011: Leyla ile Mecnun
  • 2012: Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman
  • 2012: Gece Yolcuları Recep ile Selena
  • 2012: Korkma
  • 2014: Pişt
  • 2015: Yağmurlu Gecede Gülperi
  • 2016: Vezir Parmağı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "SinemaTürk'te Ali Güney". SinemaTürk. 6 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti". BBC Türkçe. 24 Ağustos 2022. 24 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle