2016'da Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikimedya liste maddesi

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste geçmişiDüzenle

Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak
2 Ocak 25 Adele [1]
9 Ocak [2]
16 Ocak [3]
23 Ocak [4]
30 Ocak Blackstar David Bowie [5]
6 Şubat Death of a Bachelor Panic! at the Disco [6]
13 Şubat 25 Adele [7]
20 Şubat Anti Rihanna [8]
27 Şubat Evol Future [9]
5 Mart 25 Adele [10]
12 Mart [11]
19 Mart I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It The 1975 [12]
26 Mart untitled unmastered. Kendrick Lamar [13]
2 Nisan Anti Rihanna [14]
9 Nisan This Is What the Truth Feels Like Gwen Stefani [15]
16 Nisan Mind of Mine Zayn [16]
23 Nisan The Life of Pablo Kanye West [17]
30 Nisan Cleopatra The Lumineers [18]
7 Mayıs The Very Best of Prince Prince [19]
14 Mayıs Lemonade Beyoncé [20]
21 Mayıs Views Drake [21]
28 Mayıs [22]
4 Haziran [23]
11 Haziran [24]
18 Haziran [25]
25 Haziran [26]
2 Temmuz [27]
9 Temmuz [28]
16 Temmuz [29]
23 Temmuz California Blink-182 [30]
30 Temmuz Views Drake [31]
6 Ağustos [32]
13 Ağustos [33]
20 Ağustos Major Key DJ Khaled [34]
27 Ağustos Suicide Squad: The Album Çeşitli sanatçılar [35]
3 Eylül [36]
10 Eylül Blonde Frank Ocean [37]
17 Eylül Encore: Movie Partners Sing Broadway Barbra Streisand [38]
24 Eylül Birds in the Trap Sing McKnight Travis Scott [39]
1 Ekim They Don't Know Jason Aldean [40]
8 Ekim Views Drake [41]
15 Ekim Illuminate Shawn Mendes [42]
22 Ekim A Seat at the Table Solange [43]
29 Ekim Revolution Radio Green Day [44]
5 Kasım Walls Kings of Leon [45]
12 Kasım Joanne Lady Gaga [46]
19 Kasım Trap or Die 3 Jeezy [47]
26 Kasım This House Is Not for Sale Bon Jovi [48]
3 Aralık We Got It from Here... Thank You 4 Your Service A Tribe Called Quest [49]
10 Aralık Hardwired... to Self-Destruct Metallica [50]
17 Aralık Starboy The Weeknd [51]
24 Aralık The Hamilton Mixtape Çeşitli sanatçılar [52]
31 Aralık 4 Your Eyez Only J. Cole [53]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Caulfield, Keith (20 Aralık 2015). "Adele's '25' Biggest-Selling Album Released Since 2011, Spends Fourth Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 20 Aralık 2015. 
  2. ^ Caulfield, Keith (27 Aralık 2015). "Adele's '25' Sells Another 1.15 Million in U.S., Spends Fifth Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 27 Aralık 2015. 
  3. ^ Caulfield, Keith (4 Ocak 2016). "Adele's '25' Scores Sixth Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Ocak 2016. 
  4. ^ Caulfield, Keith (10 Ocak 2016). "Adele's '25' Still No. 1 on Billboard 200 Chart, Rachel Platten Bows in Top Five". Billboard. Erişim tarihi: 10 Ocak 2016. 
  5. ^ Caulfield, Keith (17 Ocak 2016). "David Bowie's 'Blackstar' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 17 Ocak 2016. 
  6. ^ Caulfield, Keith (24 Ocak 2016). "Panic! at the Disco Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 24 Ocak 2016. 
  7. ^ Caulfield, Keith (31 Ocak 2016). "Adele's '25' Album Back to No. 1 on Billboard 200 Chart for Eighth Week". Billboard. Erişim tarihi: 31 Ocak 2016. 
  8. ^ Caulfield, Keith (7 Şubat 2016). "Rihanna's 'Anti' Rules at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: 7 Şubat 2016. 
  9. ^ Caulfield, Keith (14 Şubat 2016). "Future Scores Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 14 Şubat 2016. 
  10. ^ "Adele's "25" Back at No. 1 for Ninth Week". Billboard. 21 Şubat 2016. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016. 
  11. ^ "Adele's "25" Scores 10th Week at No. 1 on Billboard 200 chart". Billboard. 28 Şubat 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2016. 
  12. ^ "The 1975 Gains First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. 6 Mart 2016. 18 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2016. 
  13. ^ Caulfield, Keith (13 Mart 2016). "Kendrick Lamar's Surprise 'Untitled' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 13 Mart 2016. 
  14. ^ Caulfield, Keith (20 Mart 2016). "Rihanna's 'Anti' Returns to No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: 20 Mart 2016. 
  15. ^ "Gwen Stefani Scores Her First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. 27 Mart 2016. 31 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  16. ^ "Zayn Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'Mind of Mine'". Billboard. 3 Nisan 2016. 1 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2016. 
  17. ^ "Kanye West's 'The Life of Pablo' Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 10 Nisan 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2016. 
  18. ^ "The Lumineers Score Their First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 17 Nisan 2016. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2016. 
  19. ^ "Prince Rules at No. 1 & 2 on Billboard 200 Albums Chart with 'The Very Best Of' & 'Purple Rain'". Billboard. 24 Nisan 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2016. 
  20. ^ "Beyonce Earns Sixth No. 1 on Billboard 200 Chart With 'Lemonade'". Billboard. 1 Mayıs 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  21. ^ "Drake's 'Views' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart, Sets Streaming Record". Billboard. 8 Mayıs 2016. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2016. 
  22. ^ "Drake's 'Views' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, Radiohead Debuts at No. 3". Billboard. 15 Mayıs 2016. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2016. 
  23. ^ "Drake's "Views" No. 1 for Third Week, Meghan Trainor Debuts at No. 3". Billboard. 22 Mayıs 2016. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2016. 
  24. ^ "Drake's 'Views' Still No. 1 on Billboard 200, Ariana Grande and Blake Shelton Debut at Nos. 2 & 3". Billboard. 29 Mayıs 2016. 17 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2016. 
  25. ^ "Drake's 'Views' Rules at No. 1 for Fifth Week on Billboard 200 Chart". Billboard. 5 Haziran 2016. 16 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2016. 
  26. ^ "Drake's 'Views' Album No. 1 for Sixth Week on Billboard 200, Paul Simon Debuts at No. 3". Billboard. 12 Haziran 2016. 5 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2016. 
  27. ^ "Nick Jonas Debuts at No. 2 on Billboard 200 Albums Chart, Drake's 'Views' Steady at No. 1". Billboard. 19 Haziran 2016. 20 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2016. 
  28. ^ "Drake's 'Views' Spends Eighth Week in a Row at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 26 Haziran 2016. 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2016. 
  29. ^ "Drake's 'Views' No. 1 for Ninth Week on Billboard 200 Chart". Billboard. 3 Temmuz 2016. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2016. 
  30. ^ "Blink-182 Bumps Drake From No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 10 Temmuz 2016. 13 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2016. 
  31. ^ "Drake's 'Views' Back at No. 1 on Billboard 200 for 10th Week". Billboard. 17 Temmuz 2016. 7 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  32. ^ "Drake's 'Views' No. 1 on Billboard 200 Chart for 11th Week, NeedToBreathe Debuts at No. 2". Billboard. 24 Temmuz 2016. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2016. 
  33. ^ "Drake's 'Views' Spends 12th Week at No. 1 on Billboard 200, Gucci Mane Bows at No. 2". Billboard. 31 Temmuz 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  34. ^ "DJ Khaled Earns His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Major Key'". Billboard. 7 Ağustos 2016. 8 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2016. 
  35. ^ "'Suicide Squad' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 14 Ağustos 2016. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  36. ^ "'Suicide Squad' Soundtrack Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 21 Ağustos 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  37. ^ "Frank Ocean's 'Blonde' Bows at No. 1 on Billboard 200 With Third-Largest Debut of 2016". Billboard. 28 Ağustos 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2016. 
  38. ^ "Barbra Streisand Earns 11th No. 1 on Billboard 200 Chart with 'Encore'". Billboard. 4 Eylül 2016. 14 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2016. 
  39. ^ "Travis Scott Scores His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Birds in the Trap Sing McKnight'". Billboard. 11 Eylül 2016. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2016. 
  40. ^ "Jason Aldean Achieves Third Straight No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 18 Eylül 2016. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2016. 
  41. ^ "Drake's 'Views' Returns to No. 1 on Billboard 200 Chart for 13th Week". Billboard. 25 Eylül 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2016. 
  42. ^ "Shawn Mendes Earns Second No. 1 Album on Billboard 200 With 'Illuminate'". Billboard. 2 Ekim 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2016. 
  43. ^ "Solange Scores Her First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'A Seat at the Table'". Billboard. 9 Ekim 2016. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2016. 
  44. ^ "Green Day Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Revolution Radio'". Billboard. 16 Ekim 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2016. 
  45. ^ "Kings of Leon Score Their First No. 1 Album on the Billboard 200 Chart". Billboard. 23 Ekim 2016. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2016. 
  46. ^ "Lady Gaga Scores Her Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Joanne'". Billboard. 30 Ekim 2016. 24 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2016. 
  47. ^ "Jeezy Earns His Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Trap or Die 3'". Billboard. 7 Kasım 2016. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2016. 
  48. ^ "Bon Jovi Earns Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 13 Kasım 2016. 29 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2016. 
  49. ^ "A Tribe Called Quest Returns to No. 1 on Billboard 200 Chart After 20-Year Wait". Billboard. 20 Kasım 2016. 8 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2016. 
  50. ^ "Metallica Rocks With Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 28 Kasım 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  51. ^ "The Weeknd's 'Starboy' Bows at No. 1 on Billboard 200 With Third-Biggest Debut of 2016". Billboard. 4 Aralık 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  52. ^ "'The Hamilton Mixtape' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 11 Aralık 2016. 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2016. 
  53. ^ "J. Cole Scores His Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart, With Third-Largest Debut of 2016". Billboard. 19 Aralık 2016. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016.