Ana menüyü aç

Billboard Hot 100 liste başarıları ve kilometre taşları

Vikimedya liste maddesi

Bu sayfada ABD'nin saygın müzik listesi Billboard Hot 100 listesinin tarih boyunca imza atmış olduğu olayları içermektedir. Liste 1940 yılından beri tutulmaktadır. Ancak "Hot 100" adı verilen günümüz listesi 1958'de başlamıştır.

Şarkı başarılarıDüzenle

Zirvedeki en çok haftaDüzenle

Aşağıda, bu listede en uzun süre 1 numara olan şarkılar yer almaktadır.

  • 16 hafta
Mariah Carey ve Boyz II Men - "One Sweet Day" (1995-1996)
Luis Fonsi ve Daddy Yankee ile Justin Bieber - "Despacito" (2017)
  • 14 hafta
Whitney Houston — "I Will Always Love You" (1992-1993)
Boyz II Men — "I'll Make Love to You" (1994)
Los del Río — "Macarena" (Bayside Boys mix) (1996)
Elton John — "Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (1997)
Mariah Carey - "We Belong Together" (2005)
Black Eyed Peas - "I Gotta Feeling" (2009)
Mark Ronson ve Bruno Mars — "Uptown Funk" (2015)
  • 13 hafta
Boyz II Men — "End of the Road" (1992)
Brandy ve Monica — "The Boy Is Mine" (1998)
  • 12 hafta
Santana ve Rob Thomas - "Smooth" (1999)
Eminem — "Lose Yourself" (2002-2003)
Usher, Lil Jon ve Ludacris — "Yeah!" (2004)
Black Eyed Peas - "Boom Boom Pow" (2009)
Robin Thicke, T.I. ve Pharrell Williams — "Blurred Lines" (2013)
Wiz Khalifa ve Charlie Puth — "See You Again" (2015)
The Chainsmokers ve HalseyCloser (2016)
  • 11 hafta
Elvis Presley — "Hound Dog" / "Don't Be Cruel" (1956) (Hot 100 öncesi "En Çok Satanlar" ve "Jukebox'larda En Çok Çalınanlar" listesinde)
All-4-One — "I Swear" (1994)
Toni Braxton — "Un-Break My Heart" (1996)
Puff Daddy, Faith Evans ve 112 — "I'll Be Missing You" (1997)
Destiny's Child — "Independent Women Part I" (2000-2001)
  • 10 hafta
McGuire Sisters — "Sincerely" (1955) (Hot 100 öncesi "En Çok Çalınanlar" listesinde)
Pérez Prado — "Cherry Pink and Apple Blossom White" (1955) (Hot 100 öncesi "En Çok Satanlar" listesinde)
Debby Boone — "You Light Up My Life" (1977)
Olivia Newton-John — "Physical" (1981)
Santana ve The Product G&B — "Maria Maria" (2000)
Ashanti — "Foolish" (2002)
Nelly ve Kelly Rowland — "Dilemma" (2002)
Kanye West ve Jamie Foxx — "Gold Digger" (2005)
Beyoncé — "Irreplaceable" (2006)
Flo Rida ve T-Pain — "Low" (2008)
Rihanna ve Calvin Harris — "We Found Love" (2011)
Pharrell Williams — "Happy" (2014)
Adele — "Hello" (2015–16)
Drake ile Wizkid ve Kyla — "One Dance" (2016)
Ed SheeranShape of You (2017)

İki numaradaki en çok haftaDüzenle

  • 11 hafta
Whitney Houston — "Exhale (Shoop Shoop)" (1995) (zirvede 1 hafta geçirdikten sonra)
  • 10 hafta
Foreigner — "Waiting for a Girl Like You" (1981)
Missy Elliott — "Work It" (2002)
  • 9 hafta
Mariah Carey - "Always Be My Baby" (1996) (zirvede 2 hafta geçirdikten 4 hafta önce ve 5 hafta sonraya kadar)
Donna Lewis - "I Love You Always Forever" (1996)
Shaina Twain - "You're Still the One" (1998)
Coolio ft. L.V. - "Gangsta's Paradise" (1995) (zirvede 3 hafta geçirdikten 1 hafta önce ve 8 hafta sonraya kadar)
Lady Gaga - Poker Face (2009) (zirvede 1 hafta geçirdikten 1 hafta önce ve ardışık olmayan 8 hafta sonraya kadar)

İlk 10'da en çok haftaDüzenle

Listeye İlk 10'dan Giriş Yaptıktan Sonra İlk 10'da En Çok HaftaDüzenle

Listeye bir numaradan girenlerDüzenle

Kaynak:[9]

Zirveye En Büyük SıçramaDüzenle

Listede En Yüksek ÇıkışDüzenle

Zirveden En Büyük DüşüşDüzenle

Listede Kalınan En Uzun SüreDüzenle

İki Farklı Sanatçı Tarafından da Zirveye Ulaşan ŞarkılarDüzenle

İngilizce Olmadığı Halde 1 Numaraya Çıkan ŞarkılarıDüzenle

Sanatçı BaşarılarıDüzenle

Kendi Şarkısını Kendi Zirveden İndiren SanatçılarDüzenle

† The Beatles, liste tarihinde art arda üç zirve birinciliği değiştiren tek sanatçı/gruptur.

Kaynak:[24]

En Çok Listede Yer Alan SanatçılarDüzenle

İlk 40 Numaraya En Çok Ulaşan SanatçılarDüzenle

İlk 10 Numaraya En Çok Ulaşan SanatçılarDüzenle

En Çok Zirveye Erişen ŞarkıcılarDüzenle

1. The Beatles (21)
2. Mariah Carey (18)
3. Elvis Presley (17)
4. Rihanna (14)
4. Michael Jackson (13[25])
5. Madonna (12) (tie)
5. The Supremes (12) (tie)
6. Whitney Houston (11)
7. Janet Jackson (10) (tie)
7. Stevie Wonder (10) (tie)
8. Bee Gees (9) (tie)
9. Elton John (9) (tie)
10.Katy Perry (9) (tie)
11. Bruno Mars (6) (tie)

Toplamda En Çok Hafta Listede Kalan SanatçılarDüzenle

  • Michael Jackson (80 hafta)
  • Elvis Presley (79 hafta)
  • Rihanna (74 hafta)
  • Katy Perry (69 hafta)
  • The Beatles (60 hafta)
  • Beyonce (53 Hafta)
  • Boyz II Men (50 hafta)
  • Usher (43 hafta)

En Çok Art arda Zirveye Erişen Şarkıya Sahip SanatçılarDüzenle

En Çok 2 Numaraya Erişen Şarkıya Sahip SanatçılarDüzenle

İlk 2 Sırayı Aynı Anda Paylaşan SanatçılarDüzenle

  1. "Hound Dog" / "Don't Be Cruel"
  2. "Love Me Tender"
  1. "Can't Buy Me Love"
  2. "Twist and Shout"
  3. "She Loves You"
  4. "I Want to Hold Your Hand"
  5. "Please Please Me"
  1. "Night Fever"
  2. "Stayin' Alive"
  1. "Foolish"
  2. "What's Luv?" (Fat Joe ile Ashanti)
  1. "Hot in Herre"
  2. "Dilemma" (şarkılar 17 Ağustos 2002'de yer değiştirmiştir.)
  1. "Hey Ya!"
  2. "The Way You Move"
  1. "Candy Shop" (50 Cent ve Olivia (singer)|Olivia)
  2. "Hate It or Love It" (The Game ve 50 Cent)
  1. "We Belong Together"
  2. "Shake It Off"
2 Aralık 2006
  1. "I Wanna Love You" (Akon ve Snoop Dogg)
  2. "Smack That" (Akon ve Eminem)
14 Nisan 2007
  1. "Don't Matter"
  2. "The Sweet Escape" (Gwen Stefani ve Akon)

İlk ve Son Zirveye Erişen Şarkıları Arasında En Uzun Süre Geçen SanatçılarDüzenle

  • Cher — (33 yıl, 7 ay)
"I Got You Babe" (Ağustos 1965 - Sonny Bono ile)
"Believe" (Mart 1999)
"I Want You Back" (Ocak 1970)
"You Are Not Alone" (Eylül 1995)
"Crocodile Rock" (Şubat 1973)
"Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (Ekim 1997)
"I Get Around" (Temmuz 1964)
"Kokomo" (Kasım 1988)
"I Want to Hold Your Hand" (Şubat 1964)
"Got My Mind Set on You" (Ocak 1988)

Ölümden Sonra Gelen Zirve ŞarkılarıDüzenle

Albüm başarılarıDüzenle

En Çok Zirvede Kalan Albüm Single'larıDüzenle

Sanatçı Albüm Yıl Single
sayısı
Michael Jackson Bad
1987
5
Katy Perry Teenage Dream
2010
Various artists Saturday Night Fever
1977
4
Whitney Houston Whitney
1987
George Michael Faith
Paula Abdul Forever Your Girl
1988
Janet Jackson Janet Jackson's Rhythm Nation 1814
1989
Mariah Carey Mariah Carey
1990
Usher Confessions
2004

Kaynak:[26]

En Çok İlk On'a Giren Albüm Single'larıDüzenle

Sanatçı Albüm Yıl Single
sayısı
Michael Jackson Thriller
1982
7
Bruce Springsteen Born in the U.S.A.
1984
Janet Jackson Janet Jackson's Rhythm Nation 1814
1989
Michael Jackson Bad
1987
6
George Michael Faith
Janet Jackson Janet.
1993
Katy Perry Teenage Dream
2010
Lionel Richie Can't Slow Down
1983
5
Janet Jackson Control
1986
Genesis Invisible Touch
Madonna True Blue
Huey Lewis and the News Fore!
Whitney Houston Whitney
1987
Paula Abdul Forever Your Girl
1988
Bobby Brown Don't Be Cruel
New Kids on the Block Hangin' Tough
Bon Jovi New Jersey
Milli Vanilli Girl You Know It's True
1989
Various artists † Waiting to Exhale
1995
Fergie The Dutchess
2006
The Black Eyed Peas The E.N.D.
2009
Taylor Swift 1989
2014

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Trust, Gary (21 Ocak 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars Top Hot 100, Maroon 5 Debuts at No. 8". Billboard. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  2. ^ Trust, Gary (20 Şubat 2013). "Baauer's 'Harlem Shake' Debuts Atop Revamped Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: 20 Şubat 2013. 
  3. ^ Trust, Gary (3 Eylül 2014). "Taylor Swift's 'Shake It Off' Holds At No. 1 On Hot 100". Billboard. Prometheus Global Media. 18 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2014. 
  4. ^ Trust, Gary (8 Eylül 2015). "Justin Bieber Scores First Hot 100 No. 1 With Debut of 'What Do You Mean?'". Billboard. Erişim tarihi: 8 Eylül 2015. 
  5. ^ Trust, Gary (2 Kasım 2015). "Adele Says 'Hello' to No. 1 Hot 100 Debut; First Song to Sell 1 Million Downloads in a Week". Billboard. Erişim tarihi: 2 Kasım 2015. 
  6. ^ Trust, Gary (8 Şubat 2016). "Zayn's 'Pillowtalk' Debuts at No. 1 on Hot 100'". Billboard. Erişim tarihi: 8 Şubat 2016. 
  7. ^ Trust, Gary (16 Mayıs 2016). "Justin Timberlake Debuts at No. 1 on Hot 100 With 'Can't Stop the Feeling!'". Billboard. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2016. 
  8. ^ "DJ Khaled's All-Star 'I'm the One' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2017. 
  9. ^ "Billboard Hot 100 No. 1 Debuts, a Guide". Billboard. Prometheus Global Media. 23 Şubat 2012. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2012. 
  10. ^ "Hot 100: Week of February 7, 2009 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  11. ^ "Hot 100: Week of October 25, 2008 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  12. ^ "Hot 100: Week of April 7, 2007 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  13. ^ "Hot 100: Week of October 14, 2006 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  14. ^ Trust, Gary (26 Ekim 2011). "Adele's 'Someone Like You' Holds No. 1 on Hot 100 for Fifth Week; Rihanna, Drake on the Rise". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 14 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2011. 
  15. ^ "Hot 100: Week of October 10, 2009 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  16. ^ "Hot 100: Week of March 14, 2009 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  17. ^ Trust, Gary (21 Ağustos 2013). "Robin Thicke No. 1, Katy Perry No. 2 On Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2013. 
  18. ^ "Hot 100: Week of February 11, 2006 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 20 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  19. ^ "Hot 100: Week of September 22, 2007 (Biggest Jump)". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Ekim 2014. 
  20. ^ Trust, Gary (27 Şubat 2017). "Ed Sheeran's 'Shape of You' Leads Hot 100 for Fifth Week". Billboard. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  21. ^ Trust, Gary (13 Mart 2017). "Ed Sheeran Stays Atop Hot 100, Clean Bandit Bounds to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 13 Mart 2017. 
  22. ^ a b c d e f g h Trust, Gary (9 Mayıs 2014). "Imagine Dragons' 'Radioactive' Ends Record Billboard Hot 100 Run". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2014. 
  23. ^ Trust, Gary (21 Eylül 2015). "The Weeknd Replaces Himself Atop Hot 100 as 'The Hills' Hits No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 21 Eylül 2015. 
  24. ^ Trust, Gary (19 Kasım 2014). "Taylor Swift Makes Hot 100 History With 'Blank Space'". Billboard.com. 20 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2014. 
  25. ^ https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/479713_955710171178566_2667224639284160965_n.jpg?oh=f37532ae90da5f1af39235a674298959&oe=574B2EC5
  26. ^ Trust, Gary (31 Mayıs 2015). "Ask Billboard: Is Taylor Swift's '1989' the Next 'Teenage Dream'?". 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2015.