Şebnem Bozoklu

Türk oyuncu

Şebnem Bozoklu (25 Ağustos 1979, İstanbul), Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

Şebnem Bozoklu
Doğum 25 Ağustos 1979 (1979-08-25) (43 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2001-günümüz
Evlilik
Emre İzer
(e. 2010; b. 2016)
[1]
Kanat Atkaya (e. 2019)
Ödüller (2009) 36. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncu Ödülü, Canım Ailem

HayatıDüzenle

Baba tarafından Ispartalı; anne tarafından Mısır kökenli Siirtli bir ailenin çocuğudur. Çocukluğu Suadiye'de geçmiştir.[2]

1996'da Kadıköy Kız Lisesini bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk Bölümüne başlayan Bozoklu, 2004'te oradan mezun oldu. 2005-2006 yılları arasında Çisenti Tiyatro'da Sanat Dansı ile Mondi'nin yönetmenliğini yaptı. 2006-2007 yılları arasında TRT'nin Hazır mısınız? yapımında canlı yayın sunuculuğu yaptı. Aynı yıllar arasında TRT'nin Elma Kurdu yapımında hem solistlik hem de kukla oynatıcılığı yaptı. Bozoklu, Canım Ailem'deki Meliha rolüyle göstermiş olduğu başarıdan ötürü 36. Hürriyet Altın Kelebek'in (2009) En İyi Kadın Komedi Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştür. 32. Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği Oscarları (2010) En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı.[3]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2006 Selena Ceylan atv
2008-2010 Canım Ailem Meliha
2011 Bizim Yenge Filiz Kanal D
2013 Galip Derviş Sevin Sezgin
2014-2015 Ulan İstanbul Yaren
2016 Altınsoylar Gülsüm Altınsoy
Çifte Saadet Perihan FOX
2020 Gel Dese Aşk Yasemin Düdenli atv
2020-2021 Babam Çok Değişti Aslı Pamuk Kanal D
2021 Elbet Bir Gün Nesime Baykan FOX
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Platform
2018 Şahsiyet Zuhal Çelik puhutv, Disney+
2021 Bunu Bi' Düsüsün Ayfer BluTV
2021 Hamlet Nagehan Tan GAİN
2022 Yılbaşı Gecesi Didem Disney+
Sinema
Yıl Yapım Rol
2013 Soğuk Fincan
2015 İçimdeki İnsan Nejla
2015 Niyazi Gül Dörtnala Hediye
2015 Yok Artık![4] Asuman
2016 Albüm Bahar Bahtiyaroğlu
2016 Yok Artık 2 Merve
2017 Tatlım Tatlım Tatlım
2018 Cebimdeki Yabancı Esra
2019 Türk İşi Dondurma Gülsüm
2020 Biz Böyleyiz Dolunay
2020 9,75 Sevgi
2023 Mucize Aynalar
2023 Prestij Meselesi


  • xxxx: Belirsizlik Meselesi (film)
  • xxxx: Çisenti Sanat, Alaaddin'in Sihirli Lambası
  • xxxx: Çisenti Sanat, Dikkatli Çocuk
  • xxxx: Derman
  • xxxx: Müjdat Gezen Oyuncuları, A. Pantolonun Kemeridir
  • xxxx: Müjdat Gezen Oyuncuları, Karmakarışık
  • xxxx: Müjdat Gezen Oyuncuları, Yalancı
  • xxxx: Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyuncuları, Sihirli Flüt Müzikali
  • xxxx: Müjdat Gezen Tiyatrosu, Hamlet
  • xxxx: Müjdat Gezen Tiyatrosu, Böylesi Bir Aşk
  • xxxx: Öğleden Sonra (film)
  • xxxx: Tesadüfi (film)
  • xxxx: Tiyatro Kılçık Ayşegül Hindistan'da
  • xxxx: Vesaire Vesaire (film)

TiyatroDüzenle

SeslendirmeDüzenle

  • TRT, Avrupa Yayın Birliği Çocuk Filmleri
  • TRT, Kasaba (animasyon karakter seslendirme)
  • TRT, Gezgin ile Fırfır (animasyon karakter seslendirme)

Yardımcı yönetmenlikDüzenle

ÖdülleriDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Şebnem Bozoklu evlendi. [[Hürriyet (gazete)|Hürriyet]] 24 Eylül 2010". 18 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  2. ^ Çuhadar, Bahar. Meliha'yı bir de Şebnem Bozoklu'dan dinleyin. Radikal Galeri Haber. 2009.
  3. ^ [1] 15 Ocak 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.SinemaTürk'te Şebnem Bozoklu
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2015. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2020. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle