İpek Tuzcuoğlu

Türk oyuncu

İpek Leyla Tuzcuoğlu (d. 11 Kasım 1971, İzmir), Türk oyuncudur.

İpek Tuzcuoğlu
Doğum İpek Leyla Tuzcuoğlu
11 Kasım 1971 (1971-11-11) (51 yaşında)
İzmir, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1988-günümüz
Evlilik
Hazım Körmükçü
(e. 1998; b. 2002)

Yener Gürsoy
(e. 2010; b. 2011)

Enver Selim Kurtoğlu
(e. 2012; b. 2012)
[1]
Ödüller 10.Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri
En İyi Tv Oyuncusu
2002 Asmalı Konak

HayatıDüzenle

İpek Tuzcuoğlu, 11 Kasım 1971 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Üç yaşından itibaren 10 yıl boyunca İzmir'de Aynur Ressamoğlu Bale Stüdyosu'na gitti. Küçükken balerin olmak isteyen İpek Tuzcuoğlu, 16 yaşında İzmir Devlet Tiyatrosu'nda "Boy Friend" adlı müzikalde dansçı kadrosuna alındı. İzmir Karşıyaka Lisesinden mezun oldu. Ardından da Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirdi. F.G Lorca'nın "Kanlı Düğün" (Gelin), D.Durin / H.Prevost'un "Çamaşırhane" (Rossine) oyunlarında görev alarak 1994-1995 yılında mezun oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun o yıl açtığı, "Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu" bünyesinde "Sevimli Palyaçolar" adlı oyunda bir yıl görev yaptı. TRT'nin yapmış olduğu çeşitli dramalarda rol aldı. 1995 yılında İstanbul'a geldi. Sinema filmleri, televizyon dizileri, reklam oyunculuğu ve program sunuculuğu yaptı.[2]

FilmografisiDüzenle

Diziler
Yıl Yapım Rol
2020 Tövbeler Olsun Latife Horanta
2018 Aşk ve Mavi Elmas
2017 Yalaza Nalan
2014 Diğer Yarım Meryem
2014 Ne Diyosuun Yasemin
2013 Her Şey Yolunda Merkez Serap Çoşkun (Müdür)
2012 Aşkın Halleri Mehtap
2011 Avrupa Avrupa Gülbahar
2010-2011 Dürüye'nin Güğümleri Dürüye
2007-2008 Mahşer-Nabucco'nun Zehri Zuhal
2005 Köpek Şahende
2004 Ah Be İstanbul Zümrüt
2002 Asmalı Konak Dicle
2001 Evdeki Yabancı Zeynep
2000 Cinlerle Periler
1999 Aşkın Dağlarda Gezer Cihan
1998 Feride Yıldız
1998 Deli Divane Funda
1998 Hicran Yarası Nalan
1997 İntizar
1997 Kır Çiçekleri Nilgün
1997 Mirasyediler
1996 Anılarda Sevgili
1995 Umut Dünyası
1995 Bizim Mahalle
1994 Yukarı Karakısık
1988 Evlenme Cüzdanı
Filmler
Yıl Yapım Rol
2016 Ankara Yazı Veda Mektubu Zeynep Pehlivanoğlu
2008 O... Çocukları Hatice
2004 Şans Kapıyı Kırınca Yolcu
2004 Büyü Ayşe
2003 Asmalı Konak: Hayat Dicle
2000 Güle Güle
1995 Ona Sevdiğimi Söyle
1995 Ölümsüz Karanfiller

ProgramlarDüzenle

  • Ab-ı Hayat
  • Aşk Bir Davaya Benzer
  • İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme
  • Lezzetli Sohbetler
  • Sağlıklı Mutfak

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "İpek Tuzcuoğlu Evliliği". 25 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2014. 
  2. ^ İpek Tuzcuoğlu Kimdir? 24 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sabah. Erişim Tarihi: 30 Mayıs 2016

Dış bağlantılarDüzenle