İdil Üner

İdil Üner (d. 1 Ağustos 1971 Berlin, Almanya) Alman - Türk oyuncu.

Berlin Sanatlar Üniversitesi (Universität der Künste Berlin) öğrenim gördü. İlk televizyona çıkışı 1994'te Scene, sinemadaki ilk görünüşüyse Rudolf Thome'nin The secret ıyla oldu. Fatih Akın ve Thomas Arslan'ın çalışmalarında baş rolleri üstlenerek daha göz önünde oldu, Dealer ve Im Juli filmleriyle. Aynı zamanda kendisinin yazıp yönettiği 15 dakikalık kısa filmi Die Liebenden vom Hotel von Osman de vardır.

Seçilmiş filmografisiDüzenle

  • 1995 The Secret (Gizli)
  • 1998 Kurz und schmerzlos
  • 1999 Dealer
  • 2000 Im Juli (Temmuz'da)
  • 2001 Bella Martha
  • 2000 Zwei Mädels auf Mallorca - Die heißeste Nacht des Jahres
  • 2004 Urban Guerillas
  • 2004 Saniye's Lust
  • 2005 Anlat İstanbul

Dış bağlantılarDüzenle

IMDb'de İdil Üner