Ülkelerine göre faşist hareketlerin listesi A-F

Vikimedya liste maddesi

Hepsi A-F G-M N-T U-Z

Hareketin adı Etkin olduğu ülke İktidara geldi mi? II. Dünya Savaşından sonra mı kuruldu? Aktif mi? Yakın ilişkili oldukları Notlar
Arnavut Faşist Partisi Arnavutluk Evet Hayır (1939) Hayır İtalyan Faşizmi 1943'te Büyük Arnavutluk Muhafız Alayı oldu
Büyük Arnavutluk Muhafız Alayı Arnavutluk Evet Hayır (1943) Hayır İtalyan Faşizmi Arnavut Faşist Partisinden evrildi
Arnavut Nazi Partisi Arnavutluk Evet Hayır (1943) Hayır İtalyan Faşizmi Büyük Arnavutluk Muhafız Alayının yerine geçti
Yeni Zafer Partisi Arjantin Hayır Evet
Nazi internet sitesi
Avustralya Nazi Partisi Avustralya Hayır

Nazi
Ulusal Hareket Avustralya Hayır Evet Hayır Nazi
Yeni Muhafız Alayı Avustralya Hayır Hayır Hayır ?
Vatansever Gençlik Cemiyeti Avustralya Hayır Evet Evet Nazi
Avusturya Ulusal Sosyalizmi Avusturya Evet Hayır (1902) Hayır Nazi
Bağımsızlar Federasyonu Avusturya Hayır Evet (1949) Hayır Bağımsız Üyelerin önemli bir kısmı eski Nazilerdi. 1955'te Avusturya Özgürlük Partisi tarafına katıldı
Greater German People's Party Avusturya Hayır, ama Birinci Avusturya Cumhuriyeti döneminde çeşitli koalisyonlara katıldı Hayır (1920) Hayır Pancermenizm Birçok taraftar daha sonra Nazilere katıldı
Yurtsever Cephe (Avusturya) Avusturya Evet Hayır (1933) Hayır Avusturya faşizmi
Belçika Nazi Partisi Belçika Evet Hayır ? Nazi İşbirlikçi Belçika hükümeti, 1944-1945
Jeune Europe Belçika Hayır Evet Hayır Bağımsız
Mouvement d’Action Civique Belçika Hayır Evet Hayır Bağımsız (Nazi?)
Parti Communautaire Européen Belçika Hayır Evet (1965) Hayır Ulusal Bolşevizm Gladio'nun parçası olduğu söyleniyordu
Parti Communautaire National-Européen Belçika Hayır Evet (1984) Evet Ulusal Bolşevizm Sometimes active in France
Rexism Belçika Hayır Hayır (1930) Hayır Reksizm
Vlaamse Militanten Orde Belçika Hayır Evet (1949) Hayır Nazi Flaman milliyetçisi terör örgütü
Verdinaso Belçika Hayır Hayır (1931) Hayır Bağımsız VNV ile birleşti 1941
VNV Belçika Hayır Hayır (1933) Hayır Bağımsız Absorbed Verdinaso, 1941
De Vlag Belçika Hayır Hayır (1930'larda?) Hayır Nazi

Pancermenizm

Alman-Flaman Çalışma Grubu
Falange Neounzaguista Bolivya Hayır Evet Evet Falanjist Bolivya Sosyalist Falanj 'ın halefi , Resmî site
Falange Socialista Boliviana Bolivya Hayır ? Hayır Falanjist
National Bolshevik Front Bolivya Hayır Evet ? Ulusal Bolşevizm
Brazilian Integralism Brezilya Hayır Hayır (1932) Evet Integralism Site of Frente Integralista Brasileira (FIB), official site (in portuguese)18 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Estado Novo Brezilya Evet Hayır Hayır Bağımsız
São Paulo Skinheads Brezilya Hayır Evet
Nazi São Paulo devletindeki ayrılıkçı hareket
National Social Movement Bulgaristan Hayır Hayır (1932) Hayır Nazi Aleksandar Tsankov tarafından kuruldu
Union of Bulgarian National Legions Bulgaristan Hayır Hayır (1933) Hayır Bağımsız [1]25 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Zveno Bulgaristan Evet Hayır (1930) Hayır Bağımsız
Canadian Association for Free Expression Kanada Hayır Evet ? Nazi? New Orleans Protokolü imzacısı
Canadian Union of Fascists Kanada Hayır Hayır Hayır Oswald Mosley faşizmi İngiliz Faşistler Birliği'ne bağlı
Heritage Front Kanada Hayır Evet (1989) Hayır Nazi
Nationalist Party of Canada Kanada Hayır Evet (1977) Evet Nazi Batı Muhafız Partisi'nin halefi
Northern Alliance Kanada Hayır Evet (1997) Hayır Nazi
Parti national social chrétien Kanada Hayır Hayır (1934) Hayır Nazi
Unity Party of Canada Kanada Hayır Evet (2000) Hayır Eski Faşist
Western Guard Party Kanada Hayır Evet (1972) Hayır Bağımsız Batı Muhafız Partisi'nin halefi
Fatherland and Liberty Şili Hayır Evet Evet Bağımsız Involved in the Tanquetazo
Movimiento Nacional Socialista de Chile Şili Hayır Hayır (1932) Hayır Nazi 1939'da Vanguardia Popular Socialista oldu; more Chilean Nazi groups at [2] (in Spanish)
Movimiento Revolucionario Nacional Sindicalista de Chile Şili Hayır

Falanjizm Resmi sitesi
Falange Nacional Patriótica de Colombia Kolombiya Hayır
Evet Falanjizm
Nova Hrvatska Desnica Hırvatistan Hayır Evet (1994) Evet Ulusal-Devrimcilik Resmi kayıt reddedildi
Ustaše Hırvatistan Evet Hayır (1929) Hayır Nazizm/Faşizm
La Falange Cubana Küba Hayır

Falanjizm Resmi site
Národní Obec Fašistická Çekoslovakya Hayır Hayır (1925) Hayır Bağımsız Radola Gajda tarafından kuruldu
Sudeten German National Socialist Party Çekoslovakya Hayır Hayır (1918) Hayır Nazi
Danmarks National-Socialistiske Arbejder Parti Danimarka Hayır Hayır ? Nazi
Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (Danimarka Ulusal Sosyalist Hareketi) Danimarka Hayır Evet Evet Nazi
Nationalist Republican Alliance El Salvador Evet Evet (1981) Evet Bağımsız
Academic Karelia Society Finlandiya Hayır Hayır (1922) Hayır Bağımsız
Lapua Movement Finlandiya Hayır Hayır (1929) Hayır Bağımsız 1932'de yasaklandı; IKL e dönüştü
IKL Finlandiya Hayır Hayır (1932) Hayır Bağımsız Lapua Hareketi'nin varisi; 1944 de yasaklandı
Action Française Fransa Hayır Hayır (1898) Evet Integralist/Reksist
La Cagoule Fransa Hayır Hayır (1935) Evet Integralist
Faisceau Fransa Hayır Hayır (1925) Hayır Bağımsız 1928'de dağıldı
Mouvement Ouvrier Social-National Breton

(Breton Sosyal-Milli İşçi Hareketi)

Fransa Hayır Hayır (1941) Hayır Nazi? 1941'de SBB'den ayrıkan ulusal bolşevikler
Nouvelle Droite Fransa Hayır Evet Evet Bağımsız
Parti Nationaliste Français et Européen Fransa Hayır Evet (1987) Hayır Nazi Dazlak grubu
Parti Populaire Francais Fransa Hayır Hayır (1936) Hayır Bağımsız Jacques Doriot tarafından kuruldu

Hepsi A-F G-M N-T U-Z