Ülkelerine göre faşist hareketlerin listesi G-M

Vikimedya liste maddesi

Hepsi A-F G-M N-T U-Z

Hareketin adı Etkin olduğu ülke İktidara geldi mi? II. Dünya Savaşından sonra mı kuruldu? Aktif mi? Yakın ilişkili oldukları Notlar
Nasyonal Sosyalist Aksiyon Cephesi/Ulusal Aktivistler Almanya Hayır Evet(1977) Hayır Nazi 1983 de yasaklandı
Deutsche Heidnische Front Heidnische Front ("German Heathens' Front") Almanya Hayır Evet
Nazi
Alman Reich Partisi Almanya Hayır Evet (1946) Hayır Nazi NSAİP'in ardılıdır; 1950'de Alman İmparatorluğu Partisi'ne genişledi
Özgürlükçü Alman İşçi Partisi Almanya Hayır Evet (1977) Hayır Nazism/Strasserizm 1980lerin sonunda fraksiyonlara ayrıldı
German Empire Party Hayır Evet (1950) Hayır Nazi 1964 de Almanya Ulusal Demokratik Partisine dönüştü
Alman İşçi Partisi Almanya Hayır Hayır(1919) Hayır Völkisch Hareketi Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin öncülü
Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi Almanya Evet Hayır(1920) Hayır Nazi Alman İşçi Partisi'nin ardılı ve Alman Reich Partisi'nin öncülüdür
Nationalist Front Almanya Hayır Evet (1985) Hayır Strasserizm 1992 de yasaklandı.
Sosyalist Reich Partisi Almanya Hayır Evet (1949) Hayır Nazi German Empire Party den ayrıldı; 1952de yasaklandı
4th of August Regime Yunanistan Evet Hayır(1936) Hayır Bağımsız
Greek National Socialist Party Yunanistan Hayır Hayır(1932) Hayır Nazi George S. Mercouris tarafından kuruldu
Hrisi Avgi Yunanistan Hayır Evet Hayır Nazi
Guatemalan Republican Front Guatemala Evet Evet (1989) Evet Bağımsız
National Liberation Movement Guatemala Evet Evet (1953) Evet Bağımsız
Ok Haç Partisi Macaristan Evet Hayır(1935) Hayır Macar Milliyetçiliği “Party of National Will” olarak kuruldu
Hungarian National Socialist Party Macaristan Hayır Hayır(1920 ler-1930lar) Hayır Bağımsız/Nazi Bu isim birkaç grup tarafından kullanıldı
Nationalist Party İzlanda Hayır Hayır(1934) Hayır Nazi?
Kabud İran Hayır( 1941 Müttefik İşgalinden sonra yasaklandı) Hayır Hayır Nazi Habibollah Nobakht tarafından kuruldu
SUMKA (Hezb-e Sosialist-e Melli-ye Kargaran-e Iran, "İran Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi") İran Hayır Evet Evet Nazi Dr.Davud Monşizade tarafından kuruldu
Party of National Brotherhood Irak Evet Hayır(1930) Hayır Bağımsız Rashid Ali al-Kaylani tarafından kuruldu
Army Comrades Association İrlanda Hayır Hayır(1932) Hayır İtalyan Faşizmi Eoin O'Duffy tarafından kuruldu
National Corporate Party İrlanda Hayır Hayır(1935) Hayır İtalyan Faşizmi Eoin O'Duffy tarafından kuruldu
Fascism and Freedom Movement İtalya Hayır Evet (1991) Evet İtalyan Faşizmi Giorgio Pisanò tarafından kuruldu
Alleanza Nazionale (AN) İtalya Evet Evet (1995) Evet Neofaşizm, şimdi muhafazakar parti Formed from moderate wing of MSI
Alternativa Sociale İtalya Hayır Evet (2004) Evet İtalyan Faşizmi Politik koalisyon
Avanguardia Nazionale İtalya Hayır Evet (1960) Hayır İtalyan Faşizmi Broke from MSI
Azione Sociale İtalya Hayır Evet (2003) Evet İtalyan Faşizmi Splinter group of Alleanza Nazionale; member of Alternativa Sociale
Fasci Italiani di Combattimento İtalya Hayır Hayır(1919) Hayır İtalyan Faşizmi Succeeded by PNF
Fiamma Tricolore İtalya Hayır Evet (1995) Evet İtalyan Faşizmi Splinter group of MSI
Forza Nuova İtalya Hayır Evet Evet İtalyan Faşizmi Member of Alternativa Sociale
Fronte Nazionale İtalya Hayır Evet Hayır İtalyan Faşizmi
Fronte Sociale Nazionale İtalya Hayır Evet (1997) Evet İtalyan Faşizmi Broke from Fiamma Tricolore; member of Alternativa Sociale
Movimento Fascismo e Libertà (MFL) İtalya Hayır Evet (1991) Evet İtalyan Faşizmi
Movimento Sociale Italiano (MSI) İtalya Hayır Evet (1946) Hayır İtalyan Faşizmi Disbanded 1995; succeeded by AN
Ulusal Faşist Parti (PNF) İtalya Evet Hayır(1921) Hayır İtalyan Faşizmi 1943 de dağıldı; succeeded by PFR
Cumhuriyetçi Faşist Parti (PFR) İtalya(ISC) Evet Hayır(1943) Hayır İtalyan Faşizmi Ulusal Faşist Parti'nin devamıdır. 1945de dağılıp Cumhuriyetçi Faşist Parti (PFR) olarak devam etmiştir.
Terza Posizione İtalya Hayır Evet (1979) Hayır Bağımsız 1980 de dağıldı
Japanese National Socialist Movement Japonya Hayır Evet Hayır Nazi
Militarism-Socialism Japonya Evet Hayır Hayır Japon faşizmi Such thought was basis of Kodoha Party in Pacific War times, this movement was disbanded in 1945.
National Socialist Japanese Workers and Welfare Party Japonya Hayır Evet (1982) Evet Nazi
New Axis Japonya Hayır Evet ? ?
Tohokai ("Eastern Society") Japonya Hayır Hayır(1936) Hayır Nazi Seigo Nakano tarafından kuruldu , savaştan sonra yasaklandı
Latvian National Bolshevik Party Letonya Hayır Evet ? Ulusal Bolşevizm
Perkonkrusts Letonya Hayır Hayır(1932) Evet Bağımsız Banned after 1944; reformed after resumption of Latvian independence
Kataeb Party Lübnan Evet Hayır(1936) Evet Falanjist
German National Movement in Liechtenstein Liechtenstein Hayır Hayır Hayır Nazi 1939 da dağıldı
Clerical Party Litvanya Evet Hayır Hayır Klerikal Faşizm
Iron Wolves Litvanya Evet Hayır Hayır Klerikal Faşizm Movement within the Clerical Party
Lithuanian Activist Front Litvanya Evet Hayır(1940) Hayır Nazi
Lithuanian Bolshevik Party Litvanya Hayır Evet ? Ulusal Bolşevizm Rusya Nasyonal Bolşevik Partisi ile bağlantılı
Lithuanian National Socialist Party Litvanya Hayır Evet ? Nazi
Volksdeutsche Bewegung Lüksemburg ? Hayır

See lb:Damian Kratzenberg
Imperium Europa Malta Hayır Evet Evet Bağımsız
Orgullo Criollo (“Creole Pride”) Meksika Hayır ? ? ?
Partido Nacional Socialista de México Meksika Hayır ? ? Nazi
Union Nacional Sinarquista Meksika Hayır Hayır(1937) Evet Meksika sinarşizmi official site
National Bolshevik Party (Moldova) Moldova Hayır Evet ? Ulusal Bolşevizm

Hepsi A-F G-M N-T U-Z