Çiğdem Selışık Onat

Türk oyuncu
(Çiğdem Selışık sayfasından yönlendirildi)

Çiğdem Selışık Onat (d. 14 Mayıs 1939, Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Çiğdem Selışık Onat
DoğumÇiğdem Selışık
14 Mayıs 1939 (85 yaşında)
Ankara, Türkiye
MilliyetTürk
MeslekOyuncu
Ödüller27. Ankara Uluslararası Film Festivali
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Çırak (2015)

1939 yılında Ankara'da dünyaya gelen oyuncu, Robert Kolej'deki eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne başladı. Lisans eğitimine devam ettiği süreçte Genç Oyuncular'ın kurucuları arasında yer aldı.

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol Yönetmen
2015 Çırak Makbule Emre Konuk
2016 İstanbul Kırmızısı[1] Süreyya Soysal Ferzan Özpetek
2017 Yol Ayrımı Firdevs Yavuz Turgul
2019 Çiçero Serdar Akar
Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2018 Ufak Tefek Cinayetler Tomris Yiğitsoy Star TV
2019 Kardeş Çocukları Rezzan
2020-2021 Uyanış: Büyük Selçuklu Seferiye Hatun TRT 1
2023-2024 Ne Gemiler Yaktım Neriman Show TV
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2019 Hakan: Muhafız Azra Netflix
2021 Hamlet Amelia GAİN
2022 Alef İsmihan BluTV

Ödül ve adaylıkları değiştir

Yıl Ödül / Festival Film Kategori Sonuç Notlar
2017 50. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Yol Ayrımı "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Adaylık [2]
2016 27. Ankara Uluslararası Film Festivali Çırak "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Kazandı [3]
2015 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Çırak "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Kazandı [4]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "İstanbul Kırmızısı setinden ilk fotoğraflar". NTV. ntv.com.tr. 4 Haziran 2016. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  2. ^ "SİYAD'da 2017 yılı adayları belirlendi". CNN Türk. cnnturk.com. 10 Ocak 2018. 5 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2018. 
  3. ^ "27. Ankara Uluslararası Film Festivali Sona Erdi". Milliyet Gazetesi. milliyet.com.tr. 8 Mayıs 2016. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  4. ^ "52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal'ın ilk sahipleri belli oldu". Hürriyet Gazetesi. hurriyet.com.tr. 6 Aralık 2015. 2 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar değiştir