Yasemin Öztürk

Yasemin Öztürk (d. 25 Şubat 1974, Ankara), Türk oyuncudur.

Yasemin Öztürk
Doğum 25 Şubat 1974 (1974-02-25) (47 yaşında)
Ankara, Türkiye
Eğitim Bilkent Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
Boy 1,72 m (5 ft 7 12 in)[1]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2000 Şahin Televizyon filmi
2002 Aşk Skandalı
2004 Çalınan Ceset Ceren
Gece 11:45 Sibel
Hababam Sınıfı Askerde
2006 Arkadaş Televizyon filmi
2 Süper Film Birden Seda
2007 Havva Durumu Havva
2008 Aşk Tutulması Müge
2009 Hayatımın Renkleri
2012 Koğuş Akademisi Derya
2017 Deli Aşk
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1998–1999 Tiyatro Saati Kendisi Sunucu
1999 Bizim Sokak Zeliha
1999–2001 Üvey Baba Mehtap 95 bölüm (96–191)
2002–2004 Koçum Benim Ceren Esen 47 bölüm (1–47)
2002–2003 Mahallenin Muhtarları Konuk oyuncu
2003 Bir İstanbul Masalı Selin Konuk oyuncu
2004 Canım Benim
2004 Kadir Şinas
2005 Kurtlar Vadisi Sarah Vanunu 14 bölüm (64–78)
2005–2006 Aşka Sürgün Burcu
2007 Yemin Yeşim
2007–2008 Ezo Gelin Süreyya
2008 Kahve Bahane Konuk oyuncu
2008–2009 Bir Kadın Bir Erkek Konuk oyuncu
2008 Binbir Gece Konuk oyuncu
2009 Uyanık Bar Kendisi Konuk
2011–2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Funda 26 bölüm (41–67)
2012–2013 Ekip 1 - Nizama Adanmış Ruhlar Saadet
2013–2014 Ötesiz İnsanlar Şenay Aydın
2015 Milat Figen Gürata 8 bölüm (1–8)
2016 İşte Benim Stilim Kendisi Yarışmacı
2017 Ateşböceği
2017 Sevda'nın Bahçesi Jale 4 bölüm (1–4)
2018–2019 Arka Sokaklar Nimet
Tiyatro
Yıl Yapım
1999 Windsor'un Şen Kadınları
2014 3. Richard
2015 Aşk bu mu?

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori
Kazandı 2009 Uluslararası Radyolar Birliği Alkışı Hak Edenler Ödülleri Yılın Genç Sinema Oyuncusu

KaynakçaDüzenle

Dış BağlantılarDüzenle