Ana menüyü aç

Yüzmede Türkiye rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Yüzmede Türkiye rekorları listesi, yüzme kategorilerinde Türkiye adına yarışan sporcular tarafından kaydedilmiş ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir.

İçindekiler

Uzun kulvar (50 m)Düzenle

ErkeklerDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 22.19 Hüseyin Emre Sakçı 6 Ağustos 2019 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [1]
100 m serbest 49.13 Doğa Çelik 3 Temmuz 2013 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [2]
200 m serbest 1:49.15 Doğa Çelik 17 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [3]
400 m serbest 3:50.07 Nezir Karap 2 Ağustos 2015 Dünya Şampiyonası   Kazan [4]
800 m serbest 7:59.20 Nezir Karap 19 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [3]
1500 m serbest 15:16.29 Nezir Karap 17 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [3]
50 m sırtüstü 25.48 Güven Duvan 4 Temmuz 2013 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [2]
100 m sırtüstü 55.05 Derya Büyükuncu 22 Haziran 2008 Olimpiyat Denemeleri   Kaliforniya [5]
200 m sırtüstü 1:58.82 Derya Büyükuncu 19 Haziran 2008 Olimpiyat Denemeleri   Kaliforniya [5]
50 m kurbağalama 26.87 Hüseyin Emre Sakçı 23 Temmuz 2019 Dünya Şampiyonası   Gwangju [6]
100 m kurbağalama 58.85 Hüseyin Emre Sakçı 3 Ağustos 2019 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [7]
200 m kurbağalama 2:11.09 Berkay Ömer Öğretir 5 Nisan 2019 Millî Takım seçmeleri   Edirne [8]
50 m kelebek 23.72 Ümitcan Güreş 28 Haziran 2017 Avrupa Gençler Şampiyonası   Netanya [9]
100 m kelebek 52.20 Kaan Türker Ayar 13 Mayıs 2017 İslami Dayanışma Oyunları   Bakü [10]
200 m kelebek 1:59.16 Kaan Özcan 8 Temmuz 2016 Avrupa Gençler Şampiyonası   Budapeşte [11]
200 m bireysel karışık 2:00.95 Metin Aydın 7 Nisan 2019 Millî Takım seçmeleri   Edirne [8]
400 m bireysel karışık 4:22.72 Alpkan Örnek 9 Ağustos 2015 Dünya Şampiyonası   Kazan [4]
4x100 m serbest bayrak 3:17.94 Doğa Çelik
İskender Başlakov
Kaan Türker Ayar
Hüseyin Emre Sakçı
27 Mayıs 2016 Türkiye Şampiyonası   Mersin [12]
4x200 m serbest bayrak 7:22.15 Kemal Arda Gürdal
Nezir Karap
Kaan Türker Ayar
Doğa Çelik
7 Ağustos 2015 Dünya Şampiyonası   Kazan [4]
4x100 m karışık bayrak 3:39.38 Ege Başer
Hüseyin Emre Sakçı
Kemal Arda Gürdal
Ümit Can Güreş
25 Haziran 2018 Akdeniz Oyunları   Tarragona [13]

KadınlarDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 25.22 Burcu Dolunay 5 Mayıs 2012 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [14]
100 m serbest 55.29 Burcu Dolunay 2 Mayıs 2012 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [15]
200 m serbest 2:00.62 Beril Böcekler 25 Temmuz 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali   Bakü [16]
400 m serbest 4:09.71 Beril Böcekler 23 Temmuz 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali   Bakü [17]
800 m serbest 8:32.65 Beril Böcekler 26 Temmuz 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali   Bakü [18]
1500 m serbest 16:21.39 Beril Böcekler 5 Temmuz 2019 Avrupa Gençler Şampiyonası   Kazan [19]
50 m sırtüstü 28.41 Ekaterina Avramova 27 Mayıs 2016 Türkiye Şampiyonası   Mersin [12]
100 m sırtüstü 1:00.52 Ekaterina Avramova 18 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [3]
200 m sırtüstü 2:11.21 Ekaterina Avramova 16 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [3]
50 m kurbağalama 30.55 Viktoriya Zeynep Güneş 25 Ağustos 2015 Dünya Gençler Şampiyonası   Singapur [20]
100 m kurbağalama 1:06.77 Viktoriya Zeynep Güneş 28 Ağustos 2015 Dünya Gençler Şampiyonası   Singapur [20]
200 m kurbağalama 2:19.64 Viktoriya Zeynep Güneş 30 Ağustos 2015 Dünya Gençler Şampiyonası   Singapur [20]
50 m kelebek 26.83 Aleyna Özkan 8 Temmuz 2018 Avrupa Gençler Şampiyonası   Helsinki [21]
100 m kelebek 59.66 Viktoriya Zeynep Güneş 17 Mart 2018 Millî Takım Seçmeleri   İstanbul [22]
200 m kelebek 2:09.69 Nida Eliz Üstündağ 5 Ağustos 2018 Avrupa Şampiyonası   Glasgow [23]
200 m bireysel karışık 2:11.03 Viktoriya Zeynep Güneş 28 Ağustos 2015 Dünya Gençler Şampiyonası   Singapur [20]
400 m bireysel karışık 4:39.53 Viktoriya Zeynep Güneş 31 Mart 2016 Swim Open Stockholm   Stockholm [24]
4x100 m serbest bayrak 3:43.03 Ekaterina Avramova
Selen Özbilen
Gizem Güvenç
Viktoriya Zeynep Güneş
23 Temmuz 2019 Dünya Şampiyonası   Gwangju [25]
4x200 m serbest bayrak 8:13.32 Gizem Güvenç
Selen Özbilen
Sezin Eligül
Zehra Duru Bilgin
3 Ağustos 2019 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [26]
4x100 m karışık bayrak 4:06.34 Gizem Bozkurt
Halime Zülal Zeren
Viktoriya Zeynep Güneş
Ekaterina Avramova
9 Ağustos 2015 Dünya Şampiyonası   Kazan [4]

KarmaDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Tarih Organizasyon Yer Kaynak
4x100 m serbest bayrak 3:30.51 Kemal Arda Gürdal
Doğa Çelik
İlknur Nihan Çakıcı
Ekaterina Avramova
20 Mayıs 2016 Avrupa Şampiyonası   Londra [3]
4x100 m karışık bayrak 3:52.35 Mert Ali Satır
Demir Demirkan
Gizem Güvenç
Aleyna Özkan
6 Temmuz 2019 Avrupa Gençler Şampiyonası   Kazan [27]

Kısa kulvar (25 m)Düzenle

ErkeklerDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 21.38 Hüseyin Emre Sakçı 15 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [28]
100 m serbest 46.68 Hüseyin Emre Sakçı 26 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [29]
200 m serbest 1:45.15 Erge Can Gezmiş 23 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [30]
400 m serbest 3:45.06 Erge Can Gezmiş 28 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [31]
800 m serbest 7:50.66 Batuhan Hakan 26 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [32]
1500 m serbest 14:50.02 Ediz Yıldırımer 17 Aralık 2015 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [33]
50 m sırtüstü 23.48 İskender Başlakov 18 Aralık 2015 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [33]
100 m sırtüstü 50.76 İskender Başlakov 13 Aralık 2012 Dünya Şampiyonası   İstanbul [34]
200 m sırtüstü 1:51.08 Derya Büyükuncu 10 Aralık 2009 Avrupa Şampiyonası   İstanbul [35]
50 m kurbağalama 25.89 Hüseyin Emre Sakçı 16 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]
100 m kurbağalama 57.31 Hüseyin Emre Sakçı 8 Temmuz 2017 Bireysel Türkiye Şampiyonası   İstanbul [37]
200 m kurbağalama 2:07.12 Berkay Ömer Öğretir 28 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [38]
50 m kelebek 22.56 Ümitcan Güreş 16 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [39]
100 m kelebek 50.83 Ümitcan Güreş 23 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [40]
200 m kelebek 1:54.71 Erge Can Gezmiş 11 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]
100 m bireysel karışık 52.63 Metin Aydın 23 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [41]
200 m bireysel karışık 1:55.07 Metin Aydın 22 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [42]
400 m bireysel karışık 4:10.11 Metin Aydın 21 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [43]
4x50 m serbest bayrak 1:26.25 Hüseyin Emre Sakçı
İskender Başlakov
Yalım Acımış
Kemal Arda Gürdal
14 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]
4x100 m serbest bayrak 3:12.26 Hüseyin Emre Sakçı
İskender Başlakov
Yalım Acımış
Kemal Arda Gürdal
11 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]
4x200 m serbest bayrak 7:09.67 Doğa Çelik
Anılcan Oktay
Kaan Türker Ayar
Kemal Arda Gürdal
22 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [44]
4x50 m karışık bayrak 1:33.11 İskender Başlakov
Ümitcan Güreş
Kemal Arda Gürdal
Hüseyin Emre Sakçı
15 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]
4x100 m karışık bayrak 3:29.07 Metin Aydın
Demir Atasoy
Rasim Oğulcan Gör
Hüseyin Emre Sakçı
23 Aralık 2017 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [45]

KadınlarDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Tarih Organizasyon Yer Kaynak
50 m serbest 24.62 Burcu Dolunay 25 Kasım 2012 Avrupa Şampiyonası   Chartres [46]
100 m serbest 53.65 Burcu Dolunay 23 Kasım 2012 Avrupa Şampiyonası   Chartres [46]
200 m serbest 1:57.63 Esra Kübra Kaçmaz 19 Aralık 2015 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [33]
400 m serbest 4:08.51 Beril Böcekler 28 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [47]
800 m serbest 8:29.34 Beril Böcekler 26 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [48]
1500 m serbest 16:27.52 Beril Böcekler 24 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [49]
50 m sırtüstü 27.18 Ekaterina Avramova 17 Aralık 2016 ASA Winter Meet   Sheffield [50]
100 m sırtüstü 58.42 Ekaterina Avramova 25 Aralık 2016 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [51]
200 m sırtüstü 2:06.96 Ekaterina Avramova 18 Aralık 2016 ASA Winter Meet   Sheffield [50]
50 m kurbağalama 30.28 Viktoriya Zeynep Güneş 2 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [52]
100 m kurbağalama 1:05.06 Viktoriya Zeynep Güneş 4 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [52]
200 m kurbağalama 2:19.73 Viktoriya Zeynep Güneş 6 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [52]
50 m kelebek 26.52 İris Rosenberger 23 Kasım 2012 Avrupa Şampiyonası   Chartres [46]
100 m kelebek 58.49 İris Rosenberger 12 Aralık 2009 Avrupa Şampiyonası   İstanbul [53]
200 m kelebek 2:06.87 Nida Eliz Üstündağ 15 Aralık 2017 Avrupa Şampiyonası   Kopenhag [54]
100 m bireysel karışık 59.58 Viktoriya Zeynep Güneş 3 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [52]
200 m bireysel karışık 2:10.72 Viktoriya Zeynep Güneş 23 Aralık 2016 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [51]
400 m bireysel karışık 4:36.04 Viktoriya Zeynep Güneş 22 Aralık 2016 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [51]
4x50 m serbest bayrak 1:41.01 İlknur Nihan Çakıcı
Gizem Çam
Halime Zülal Zeren
Burcu Dolunay
21 Aralık 2013 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [55]
4x100 m serbest bayrak 3:40.67 Gizem Güvenç
Selen Özbilen
Sezin Eligül
Sıla Bilgi
26 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [56]
4x200 m serbest bayrak 8:02.18 Beril Böcekler
Ekaterina Avramova
Nida Eliz Üstündağ
Viktoriya Zeynep Güneş
25 Aralık 2018 Türkiye Şampiyonası   İstanbul [57]
4x50 m karışık bayrak 1:48.99 Ekaterina Avramova
İlknur Nihan Çakıcı
Viktoriya Zeynep Güneş
Gizem Çam
6 Aralık 2015 Avrupa Şampiyonası   Netanya [52]
4x100 m karışık bayrak 4:00.48 Ekaterina Avramova
Selen Özbilen
Viktoriya Zeynep Güneş
Nida Eliz Üstündağ
16 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]

KarmaDüzenle

Kategori Derece Yüzücü Tarih Organizasyon Yer Kaynak
4x50 m serbest bayrak 1:32.92 Hüseyin Emre Sakçı
Kemal Arda Gürdal
Selen Özbilen
Ekaterina Avramova
12 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]
4x50 m karışık bayrak 1:40.51 İskender Başlakov
Hüseyin Emre Sakçı
Selen Özbilen
Aleyna Özkan
13 Aralık 2018 Dünya Şampiyonası   Hangzhou [36]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Erkekler, 50m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 6 Ağustos 2019. 7 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2019. 
  2. ^ a b "Şampiyon Galatasaray… Türkiye Yüzme Şampiyonası Tüm Rekorlar & Sonuçlar". yuzmeplus.com. 6 Temmuz 2013. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2015. 
  3. ^ a b c d e f "AVRUPA YÜZME ŞAMPİYONASI CANLI YAYIN VE SONUÇLARI". tyf.gov.tr. 16 Mayıs 2016. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2016. 
  4. ^ a b c d "DÜNYA YÜZME ŞAMPİYONASI (KAZAN) SONUÇLARI". tyf.gov.tr. 5 Ağustos 2015. 8 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2016. 
  5. ^ a b "Derya Büyükuncu tarihe geçti". iha.com.tr. 23 Haziran 2008. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2015. 
  6. ^ "Men 50m Breaststroke". FINA.org. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2019. 
  7. ^ "Emre Sakçı Olimpiyat Yolunda". tyf.gov.tr. 3 Ağustos 2019. 4 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2019. 
  8. ^ a b "Yarışa göre kırılan rekorlar" (PDF). tyf.gov.tr. 3 Nisan 2019. 3 Nisan 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2019. 
  9. ^ "50 m Butterfly - Men Final" (PDF). 2017 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası resmî sitesi. 28 Haziran 2017. Erişim tarihi: 28 Haziran 2017. 
  10. ^ "100 m Butterfly - Men Semi-finals" (PDF). baku2017.com. 13 Mayıs 2017. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2017. 
  11. ^ "Event 215 - 200m Butterfly Men Final". cis-online.net. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2016. 
  12. ^ a b "MUSTAFA ACET ANISINA TURKCELL AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI SONA ERDİ". tyf.gov.tr. 29 Mayıs 2016. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2016. 
  13. ^ "Men's 4x100m medley relay Final". tarragona2018.cat. 25 Haziran 2018. 25 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2018. 
  14. ^ "Burcu Londra biletini kaptı". NTVSpor.net. 5 Mayıs 2012. 23 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  15. ^ "Seçmelere ilgi büyük". Hürriyet. 9 Mayıs 2012. 23 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  16. ^ "200m Freestyle - Women" (PDF). eyofbaku2019.com. 25 Temmuz 2019. 26 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2019. 
  17. ^ "400m Freestyle - Women" (PDF). eyofbaku2019.com. 23 Temmuz 2019. 23 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2019. 
  18. ^ "800m Freestyle - Women" (PDF). eyofbaku2019.com. 26 Temmuz 2019. 26 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2019. 
  19. ^ "Day 3 Afternoon - Results" (PDF). ejc2019.microplustiming.com. 5 Temmuz 2019. 10 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2019. 
  20. ^ a b c d "DÜNYA GENÇLER YÜZME ŞAMPİYONASI SONUÇLARI". tyf.gov.tr. 30 Ağustos 2015. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2015. 
  21. ^ "AVRUPA GENÇLER YÜZME ŞAMPİYONASINDA BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA". tyf.gov.tr. 8 Temmuz 2018. 8 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2018. 
  22. ^ "MİLLİ TAKIM MÜSABAKASI" (PDF). tyf.gov.tr. 18 Mart 2018. 18 Mart 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2018. 
  23. ^ "200m BUTTERFLY WOMEN SEMI-FINALS" (PDF). microplustiming. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2018. 
  24. ^ "V. ZEYNEP GÜNEŞ'TEN BİR OLİMPİYAT A BARAJI DAHA". tyf.gov.tr. 31 Mart 2016. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2016. 
  25. ^ "Women 4x100m Freestyle Relay". FINA.org. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2019. 
  26. ^ "Bayanlar, 4 x 200m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 3 Ağustos 2019. 4 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2019. 
  27. ^ "x 100 m Medley - Mixed" (PDF). ejc2019.microplustiming.com. 6 Temmuz 2019. 10 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2019. 
  28. ^ "50 m Freestyle - Men" (PDF). microplustiming. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. 
  29. ^ "Erkekler, 100m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 26 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 
  30. ^ "Erkekler, 200m Serbest/Freestyle" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  31. ^ "Erkekler, 400m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 28 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2018. 
  32. ^ "Erkekler, 800m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 26 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 
  33. ^ a b c "Records broken by event" (PDF). tyf.gov.tr. 17 Aralık 2015. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2015. 
  34. ^ "Türk sporcular ilki başardı". Anadolu Ajansı. 17 Aralık 2012. 23 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  35. ^ "Yüzme bilmiyoruz!". Fanatik. 14 Aralık 2009. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  36. ^ a b c d e f g h "14. FINA DÜNYA KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI CANLI SONUÇ SAYFASI!". tyf.gov.tr. 17 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2018. 
  37. ^ "Erkekler, 100 m Kurbağa/Breast" (PDF). TYF. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2017. 
  38. ^ "Erkekler, 200m Kurbağalama" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 28 Aralık 2018. 
  39. ^ "50 m Butterfly - Men" (PDF). microplustiming. Erişim tarihi: 17 Aralık 2017. 
  40. ^ "Erkekler, 100m Kelebek/Fly" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  41. ^ "Erkekler, 100m Karışık/Medley" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  42. ^ "Erkekler, 200m Karışık/Medley" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 22 Aralık 2017. 
  43. ^ "Erkekler, 400m Karışık/Medley" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 22 Aralık 2017. 
  44. ^ "Erkekler, 4 x 200m Serbest/Freestyle" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 22 Aralık 2017. 
  45. ^ "Erkekler, 4 x 100m Karışık/Medley" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 23 Aralık 2017. 
  46. ^ a b c "22-26 Kasım 2012". yuzmeplus.com. 27 Kasım 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  47. ^ "Bayanlar, 400m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 28 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2018. 
  48. ^ "Bayanlar, 800m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 26 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 
  49. ^ "Bayanlar, 1500m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 25 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2018. 
  50. ^ a b "MİLLİ TAKIM SEÇME YARIŞMALARINDA 21 YENİ TÜRKİYE REKORU KIRILDI". tyf.gov.tr. 18 Aralık 2016. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2016. 
  51. ^ a b c "TYF ŞEHİTLERİMİZE SAYGI TÜRKİYE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI (25 M.)" (PDF). tyf.gov.tr. 25 Aralık 2016. 26 Aralık 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  52. ^ a b c d e "AVRUPA KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI(İSRAİL) CANLI SONUÇ SAYFASI". tyf.gov.tr. 6 Aralık 2015. 6 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2015. 
  53. ^ "Iris rekor kırarak yarı finale kaldı". Ntv.com.tr. 12 Aralık 2009. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  54. ^ "200 m Butterfly - Women" (PDF). microplustiming. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. 
  55. ^ "Türkiye Yüzme Şampiyonası : 56 Türkiye Rekoru!". yuzmeplus.com. 23 Aralık 2013. 23 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  56. ^ "Bayanlar, 4 x 100m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 
  57. ^ "Bayanlar, 4 x 200m Serbest" (PDF). tyf.gov.tr. 25 Aralık 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018.