Wiesław Michnikowski

Wiesław Michnikowski (3 Haziran 1922, Varşova – 29 Eylül 2017, Varşova), Polonyalı sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

Wiesław Michnikowski
Wiesław Michnikowski.jpg
Doğum 3 Haziran 1922
Varşova, Polonya
Ölüm 29 Eylül 2017 (95 yaşında)
Varşova, Polonya
Milliyet Polonyalı Polonya
Meslek Oyuncu

Hicivli tiyatroların (kabareler) popüler sanatçısı olarak: Wagabunda Kabaresi, Starszych Panów Kabaresi ve Dudek Kabaresi gibi yerlerde sahne almıştır.

Kabare gösterileri dışında sinema ve Tv yapımlarında rol almış seslendirme yapmıştır. 3 Haziran 1922'de Varşova'da doğan oyuncu doğum yeri Varşova'da 29 Eylül 2017'de 95 yaşında ölmüştür.

Seçme filmografiDüzenle

  • Warszawska syrena (1956)
  • Gangsterzy i filantropi (1963)
  • Hydrozagadka (1970)
  • Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy (1978)
  • Seksmisja (1983)
  • Akademia Pana Kleksa (1984)
  • Podróże Pana Kleksa (1986)
  • Skutki noszenia kapelusza w maju (1993)

Dış bağlantılarDüzenle