Vincent Lindon

Vincent Lindon, (d. 15 Temmuz 1959), Dünyaca ünlü Fransız oyuncu.

Vincent Lindon (2007)

1983 yılında oyunculuğa başladı. Emmanuel Carrère'nin yönettiği 2005 yapımı filmi La Moustache ile yıldızı parlamıştır.

1998'de kendisi gibi oyuncu Sandrine Kiberlain ile evlenip ayrılmıştır bu evlilikten bir kızı vardır.

FilmografiDüzenle

  • 1985 - En snuts heder
  • 1986 - Half Moon Street
  • 1986 - Betty Blue - 37°2 på morgonen
  • 1987 - Passion
  • 1988 - Det kallas kärlek
  • 1990 - C'est la vie
  • 1992 - Krisen
  • 1995 - Medan vi faller
  • 1999 - En strålande affär...
  • 2001 - Kaos
  • 2002 - Friday Night *2005 - Mustaschen
  • 2006 - Tre Dagar Med Charlie
  • 2007 - Ceux qui restent
  • 2008 - Allt för henne
  • 2009 - Welcome
  • 2009 - Mademoiselle Chambon
  • 2012 - A Few Hours of Spring
  • 2012 - Augustine
  • 2013 - Svinen

Dış bağlantılarDüzenle

IMDb'de Vincent Lindon