Ana menüyü aç

Vatan Şaşmaz

Türk oyuncu ve sunucu

Vatansever "Vatan" Şaşmaz (8 Ocak 1975[4], İstanbul - 27 Ağustos 2017, İstanbul), Türk oyuncu, sunucu ve yazar.

Vatan Şaşmaz
Vatan Şaşmaz (7047442889).jpg
2012 yılında Vatan Şaşmaz
Doğum Vatansever Şaşmaz[1]
8 Ocak 1975(1975-01-08)
İstanbul, Türkiye
Ölüm 27 Ağustos 2017 (42 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu, sunucu, yazar
Etkin yıllar 2002-2017
Evlilik
Nurşen Kocayaş
(e. 2011; b. 2014)

Yasemin Adalı (e. 2015)
[2]
Çocuk(lar) 1[3]
Resmî site vatansasmaz.net

İçindekiler

HayatıDüzenle

Gençlik yıllarında fotomodellik yapmıştır. Ayrıca bazı reklamlarda ve kliplerde rol almıştır. Yıllarca Melike Öcalan ile birlikte atv'de sabah programları sunmuştur. Daha sonra yine atv'de Özel Hat isimli bir magazin programının sunuculuğunu üstlenmiştir. Çocuklar Duymasın dizisinde oynadığı Engin karakteriyle geniş çevrelerce tanınmıştır. TGRT için çekilen, Akşemseddin'in hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin'i oynamıştır. 2004 yılında TRT için çekilen Dudaktan Kalbe filminde Doktor Ergun, Keloğlan Kara Prens'e Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynamıştır.

ÖlümüDüzenle

27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul'daki bir otelde eski manken ve oyuncu Filiz Aker tarafından tabancayla vurularak 42 yaşında öldürüldü.[5][6]

FilmografiDüzenle

TV Dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002-2005 Çocuklar Duymasın Engin Yardımcı Karakter
2004 Çocuklar Ne Olacak Engin Yardımcı Karakter
2004-2009 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu
2005 Çılgın Yuva Ati Oyuncu
2005 Belalı Baldız Konuk Oyuncu
2006 Aynı Çatı Altında Yardımcı Karakter
2007 Dudaktan Kalbe Dr.Ergun Yardımcı Karakter
2008 Yalancı Romantik Konuk Oyuncu
2009 Kandıramazsın Beni Yardımcı Karakter
2009 Zordur Almak Bizden Kızı Yardımcı Karakter
2010 Çocuklar Duymasın Engin Yardımcı Karakter
2017 Çocuklar Duymasın Engin Yardımcı Karakter

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle