Uraz Kaygılaroğlu

Türk oyuncu

Uraz Kaygılaroğlu (d. 30 Haziran 1987,[1] İstanbul), Türk oyuncu ve sunucu.

Uraz Kaygılaroğlu
Doğum30 Haziran 1987 (36 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, sunucu
Etkin yıllar2008-günümüz
AjansÖnem Günal
Boy1,87 m
Evlilik
Melis İşiten
(e. 2014; b. 2019)
Çocuk(lar)Ada Kaygılaroğlu
Ödüller19. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri 2020 - Yılın En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu (Eltilerin Savaşı)

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri 2021 - Yılın En İyi Erkek Oyuncusu


3. İzmir Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Sefirin Kızı)


GQ Türkiye Men of the Year 2022 - Yılın Oyuncusu Ödülü


22. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri - 2023 - Yılın En Beğenilen Erkek Tiyatro Oyuncusu (Aşık Shakespeare)

Kariyeri değiştir

1987 yılında İstanbul'da doğdu. Lise yıllarında Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk kurslarına katıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümünden mezun oldu.

Oyunculuğa, 2008 yılında Star TV'de ekrana gelen ve 8 bölüm yayımlanan Milyonda Bir adlı dizide Berke rolünü canlandırarak başladı.[2] 2011-2014 yılları arasında Show TV'de yayımlanan Pis Yedili adlı gençlik dizisinde Canburger,[3] 2012-2013 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Harem adlı dizide Feminen Ağa, TRT 1'de yayımlanan Eski Hikâye dizisinde Ömer, Yedi Güzel Adam dizisinde Adil Erdem Bayazıt, Baba Candır dizisinde Haluk Güney, 2017 yılında Show TV'de yayımlanan Klavye Delikanlıları dizisinde Kuzen Volki, Star TV'de yayımlanan Sefirin Kızı dizisinde Gediz Işıklı rolünü canlandırdı. 2021'de çekimleri tamamlanan Erşan Kuneri isimli dizide rol aldı.[4]

Oyunculuğun yanı sıra televizyon yarışma programlarında sunuculuk yaptı. TRT 1'de yayınlanan Tam Zamanı ve Kuyruk adlı yarışmaların, Kanal D'de yayınlanan Takip adlı bilgi yarışmasının sunuculuğunu yaptı.

Rol aldığı ilk sinema filmi Mezuniyet (2009) idi. Ardından Eltilerin Savaşı, Ejder Kapanı, Karakomik Filmler, Çakallarla Dans 5, Ejder Kapanı, Nerede Kalmıştık, Dönerse Senindir, Sen Kiminle Dans Ediyorsun ve Bamsı Beyrek adlı filmlerde rol aldı.

Haziran 2014'te oyuncu Melis İşiten'le evlendi. Ada (d. 5 Aralık 2016) adında bir kızı oldu. Çift, Temmuz 2019'da boşandı.

2017 sonunda açılan Snob Street Food adlı fast food zincirine ortak oldu.[5]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2023-günümüz Sakla Beni Mete Başrol oyuncusu Star TV
2021-2022 Üç Kuruş Kartal Çaka Show TV
2019-2021 Sefirin Kızı Gediz Işıklı Star TV
2018 Ege'nin Hamsisi Deniz Çınar TRT 1
Masum Değiliz Mert atv
2017 Klavye Delikanlıları Volkan (Kuzen Volki) Show TV
2015-2017 Baba Candır Haluk Güney TRT 1
2014-2015 Yedi Güzel Adam Adil Erdem Bayazıt
2013 Eski Hikâye Ömer Yardımcı oyuncu
2012 Harem Feminen Ağa FOX
2011-2013 Pis Yedili Can "Canburger" Show TV
2009-2010 ES-ES Fethi atv /
Show TV
2009 Canını Sevdiğim İstanbul'u Ferhat TRT 1
2008 Milyonda Bir Berke Star TV
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2023 Aktris Fatih Başrol oyuncusu Disney+
2022 Erşan Kuneri İbrahim Tumtum Netflix
2021 Aşk 101 Yetişkin Sinan Yardımcı oyuncu
Ayak İşleri Yiğit Şef GAİN
2019, 2021 Aynen Aynen Emir Başrol oyuncusu BluTV
2024 Kuvvetli Bir Alkış Konuk oyuncu Netflix
Filmler
Yıl Yapım Rol Notlar
2020 Eltilerin Savaşı Fatih Altundağ Başrol oyuncusu
2019 Karakomik Filmler Ethem
2018 Çakallarla Dans 5 Sinan Yardımcı oyuncu
2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun? Selim
2016 Bamsı Beyrek Bamsı Beyrek Başrol oyuncusu
Dönerse Senindir Kurt Yardımcı oyuncu
2009 Nerde Kalmıştık Kısa film
Ejder Kapanı Yardımcı oyuncu
Mezuniyet
Yarışma ve Program
Yıl Yapım Rol Notlar
2022 Bambaşka Sohbetler Kendisi Konuk
2017 Ben Bilmem Eşim Bilir Ünlüler Konuk (Ünlü yarışmacı)
Sıra Sende Türkiye Sunucu
2016 Beyaz Show Konuk
Kuyruk Sunucu
2015 Ve Kazanan
2014 Takip
2013 Tam Zamanı
2012 Kamuflaj

Reklamlar değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ Kırcı, Serhat. "Uraz Kaygılaroğlu kimdir? Uraz Kaygılaroğlu kaç yaşında ve nereli? - Magazin haberleri – Sözcü". Sözcü Gazetesi. 27 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Melis & Uraz KAYGILAROĞLU". Üsküdar Ünivesitsi Sosyal Medya Sohbetleri. 2018. 5 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2021. 
  3. ^ "Saçlarını sarıya boyatan Uraz Kaygılaroğlu yeni imajıyla TT oldu". www.hurriyet.com.tr. 5 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2021. 
  4. ^ "Uraz Kaygılaroğlu, 'Erşan Kuneri' sahnelerini bitirdi: 'Çok emek verdik, sıkı çalıştık'". www.cumhuriyet.com.tr. 10 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2021. 
  5. ^ "Snob Street Food açıldı". Milliyet.com.tr. 5 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2021. 

Dış bağlantılar değiştir