Ufuk Bayraktar

Türk oyuncu

Ufuk Bayraktar (d. 12 Eylül 1981, İstanbul, Türkiye), Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

Ufuk Bayraktar
Doğum 12 Eylül 1981 (1981-09-12) (40 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik Merve Bayraktar
Çocuk(lar) Efe Cevahir Bayraktar

HayatıDüzenle

Liseyi Gürsoy Kolejinde okuduktan sonra üniversiteye gitmeme kararı aldı ve babası Cevahir Bayraktar'ın Cihangir'de işlettiği Firuzağa Kahvesinde çalışmaya başladı.[1] Burada Zeki Demirkubuz tarafından keşfedildi[kaynak belirtilmeli] ve yönetmenin Bekleme Odası ile Kader adlı filmlerinde rol aldı. Daha sonra Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler, Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Cemal Şan'ın Ali'nin Sekiz Günü ve Feo Aladağ'ın Ayrılık adlı filmlerinde rol aldı.

2009-2011 yılları arasında Show TV ve atv'de yayımlanan Ezel adlı dizide Tuncel Kurtiz'in oynadığı Ramiz Dayı karakterinin gençliğini canlandırdı. Milat dizisinde ise onun çocukluğunu, genç oyuncu Hira Mert Yüce canlandırdı.

Merve Bayraktar ile evlidir ve Efe Cevahir adında bir oğlu vardır.[1]

2018 yılında, 11 yıl önce baba yadigârı olan ruhsatsız silahla bir kavgaya karıştığı için uzun süren bir davadan sonra 6 aylık hapis cezası aldı.[2] 2020 yılında, şişe fırlatarak bir kadını yaraladığı ve bir gence de palayla saldırdığı gerekçesiyle 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.[3]

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar ve ödüller
2003 Bekleme Odası Ferit
2006 Kader Bekir Antalya Altın Portakal Film Festivali Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü
İstanbul Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü
İklimler Taksici
2007 Kartallar Yüksek Uçar Hasan Televizyon dizisi
Yumurta Haluk Aday—Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü
2008 Ali'nin Sekiz Günü Kemal
Girdap Konuşmacı
2010-2011 Ezel Genç Ramiz Karaeski Televizyon dizisi
2009 Yeni Baştan Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2010 Memleket Meselesi Polis
Ayrılık Kemal
2012 Yeraltı
Toprağın Çocukları Cevher
Bu Son Olsun Ertuğrul
Dağ Bekir Sinema filmi
Çanakkale 1915 Seyit Onbaşı Sinema filmi
2015 Milat Hamza Televizyon dizisi
2016 Sevda Kuşun Kanadında Ömer Televizyon dizisi
2016 Dağ II Bekir Sinema filmi
2016 Kümes Süleyman
2016 Vatanım Sensin Dağıstanlı Televizyon dizisi
2021 Dayı: Bir Adamın Hikayesi Cevahir Sinema filmi
Yakında Güven Bana [4] Yılmaz Sinema filmi
Yakında Benim Babam Bir Kahraman Altan Sinema filmi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Mahallenin delikanlısıydı uslandı 25 Aralık 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Sabah Gazetesi, 17 Ekim 2010. 28 Ocak 2011 tarihinde erişildi.
  2. ^ "Oyuncu Ufuk Bayraktar cezaevine girdi (6 ay hapis cezası)". NTV.com.tr. 10 Eylül 2018. 10 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020. 
  3. ^ "Ufuk Bayraktar'a hapis cezası". CNN Türk. 9 Kasım 2020. 17 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2020. 
  4. ^ "Ufuk Bayraktar "Güven Bana" filminde". Birsen Altuntaş. 16 Haziran 2022. 16 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle