Treponem Pal

Treponem Pal, Fransız endüstriyel metal grubu. 1986 yılında Paris'te kurulan grup, adını frengiye yol açan treponema pallidum bakterisinden almaktadır.[1] Grubun günümüzdeki üyeleri Marco Neves (vokaller), Polak (gitar), Didier Bréard (sampler), Mathys Dubois (davul) ve Syn-Anton'dur (bas gitar); Treponem Pal kurulduğundan beri grubun tek daimi üyesi vokalist Neves olmuştur. Kendi adını taşıyan ilk albümünü 1989'da yayınlayan grup, albüm prodüksiyonlarında Franz Treichler, Roli Mosimann ve Sascha Konietzko gibi müzisyenlerle çalışmıştır.[2]

Treponem Pal
Treponem Pal, 2013
Genel bilgiler
Başladığı yer Paris, Fransa
Tarzlar Endüstriyel metal
Etkin yıllar 1986–2001, 2006–günümüz
Müzik şirketi Roadrunner, PolyGram, Listenable, Juste Une Trace
Resmî site treponempal.com
Üyeler
  • Marco Neves
  • Polak
  • Didier Bréard
  • Mathys Dubois
  • Syn-Anton
Eski üyeler
  • Michel Bassin
  • Laurent B
  • Alain Fornasari
  • Ferguson
  • Stéphane Cressend
  • Amadou Sall
  • David Lebrun
  • Didier Serbourdin
  • Goran Juresic

AllMusic eleştirmeni John Book, grubun tarzını "bir tutam endüstriyel etkileşimli agresif metal" olarak tanımlamış ve Godflesh ile The Young Gods'ın müziklerine benzetmiştir.[1] Grubun etkilendikleri müzisyenler arasında Laibach, Swans, Big Black, Black Flag ve Public Enemy bulunmaktadır.[3]

ÜyelerDüzenle

Günümüzdeki üyeler

  • Marco Neves - vokaller
  • Polak - gitar
  • Mathys Dubois - davul
  • Didier Bréard - sampler, klavye
  • Syn-Anton - bas gitar
Eski üyeler
  • Michel Bassin - gitar
  • Laurent B.- gitars
  • Alain "Ferguson" Fornasari - gitar, bas gitar
  • Stéphane Cressend - bas
  • Amadou Sall - bas
  • David Lebrun - davul
  • Didier Serbourdin - davul
  • Goran Juresic - bas gitar

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Treponem Pal (1989)
  • Aggravation (1991)
  • Excess & Overdrive (1993)
  • Higher (1997)
  • Weird Machine (2008)
  • Survival Sounds (2012)
  • Rockers Vibes (2017)
Tekliler
  • "Pushing You Too Far" (1993)
  • "Panorama Remixes" (1998)
  • "Planet Crash" (2008)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Book, John. "Treponem Pal". AllMusic. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2020. 
  2. ^ Coldheart, Stef (7 Mart 2018). "Interview: Treponem Pal, Sobriety, Power and Originality". peek-a-boo-magazine.be. 16 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2020. 
  3. ^ "Interview avec Treponem Pal (Marco Neves)" (Fransızca). webzinelescribedurock.com. 17 Mayıs 2020. 8 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle