The Young Gods

The Young Gods, İsviçreli endüstriyel rock grubu. 1985 yılında vokalist Franz Treichler, klavyeci Cesare Pizzi ve davulcu Frank Bagnoud tarafından Cenevre'de kurulan grup,[1][3] genelde gitar yerine klavye ve sampler kullanmaları ile bilinmektedir.[4] Yaptıkları şarkılar genellikle, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerindedir.

The Young Gods
The Young Gods, 2019
Genel bilgiler
Başladığı yer Cenevre, İsviçre
Tarzlar Endüstriyel rock, deneysel rock, endüstriyel, post-endüstriyel, ambient
Etkin yıllar 1985–günümüz[1]
Müzik şirketi Wax Trax!,[2] Play It Again Sam, Interscope Records, Ipecac, Intoxygene, Make Up, Two Gentlemen
Üyeler Franz Treichler
Alain Monod
Bernard Trontin
Eski üyeler Cesare Pizzi
Patrice Bagnoud
Urs Hiestand

ÜyelerDüzenle

Önceki ve şimdiki grup üyeleri:[1]

Şimdiki üyeler
  • Franz Treichler (Franz Muse) – vokaller, sampler, gitar, bilgisayar (1985–günümüz)
  • Cesare Pizzi (aka Ludan Dross) – örnekleyici, bilgisayar (1985–1988, 2012–günümüz)
  • Bernard Trontin – davul, klavye (1997–günümüz)
Eski üyeler
  • Frank Bagnoud (Patrice Bagnoud) – davul (1985–1987)
  • Urs "Üse" Hiestand – davul (1987–1996)
  • Alain Monod (aka Al Comet) – örnekleyici, bilgisayar, gitar (1989–2012)
  • Vincent Hänni – gitar, bas gitar, klavye (2006–2011)

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
Başlık Yıl Plak
The Young Gods 1987 Wax Trax![2]
L'Eau Rouge 1989 Play It Again Sam
Play Kurt Weill 1991 Play It Again Sam
T.V. Sky 1992 Play It Again Sam
Only Heaven 1995 Interscope Records
Heaven Deconstruction 1996 Play It Again Sam
Second Nature 2000 Ipecac
Music for Artificial Clouds 2004 Intoxygene, Make Up
Super Ready/Fragmenté 2007 Ipecac
Everybody Knows 2010 Two Gentlemen
Data Mirage Tangram 2019 Two Gentlemen

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c The Young Gods. "Everybody Knows (Biography)". The Young Gods (Official Site). 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2011. 
  2. ^ a b Discogs (1987). "The Young Gods (self-titled album)" (Wax Trax! Records #WAX7135 - LP, Album, CD). Discogs. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2011. 
  3. ^ de Roguin, Vincent, (Ed.) (2017). The Young Gods: Documents 1985-2015. La Baconnière. s. 694. ISBN 9782940431540. 
  4. ^ Ankeny, Jason. "The Young Gods biography". AllMusic. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle