Ana menüyü aç

The Young Gods (TYG) , İsviçreli post-endüstriyel müzik grubu. Genelde, elektronik gitar, davul, klavye ve diğer müzik enstrümanlarını kullanırlar.[1] Yaptıkları şarkılar genellikle, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerindedir.

The Young Gods
Genel bilgiler
Unvanı TYG
Köken Fribourg, İsviçre
Tarzlar Post-endüstriyel, endüstriyel rock, dark ambient
Etkin yıllar 1985–günümüz[1]
Müzik şirketi Wax Trax![2]
Play It Again Sam
Interscope Records
Ipecac
Intoxygene
Make Up
Two Gentlemen
Üyeler Franz Treichler
Alain Monod
Bernard Trontin
Eski üyeler Cesare Pizzi
Patrice Bagnoud
Urs Hiestand

ÜyelerDüzenle

Önceki ve şimdiki grup üyeleri:

  • Vokal: Franz Treichler [1]
  • Klavye: Cesare Pizzi (eski üye), Alain Monod (Al Comet, şu anki üye)
  • Davul: Patrice Bagnoud (Frank Bagnoud, eski üye), Urs "Üse" Hiestand (eski üye), Bernard Trontin (şu anki üye)

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
Başlık Yıl Plak
The Young Gods 1987 Wax Trax![2]
L'Eau Rouge 1989 Play It Again Sam
Play Kurt Weill 1991 Play It Again Sam
T.V. Sky 1992 Play It Again Sam
Only Heaven 1995 Interscope Records
Heaven Deconstruction 1996 Play It Again Sam
Second Nature 2000 Ipecac
Music for Artificial Clouds 2004 Intoxygene, Make Up
Super Ready/Fragmenté 2007 Ipecac
Everybody Knows 2010 Two Gentlemen

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c The Young Gods. "Everybody Knows (Biography)". The Young Gods (Official Site). 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2011. 
  2. ^ a b Discogs (1987). "The Young Gods (self-titled album)". Discogs. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından (Wax Trax! Records #WAX7135 - LP, Album, CD) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 August 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle